loader
Foto

Filmul de Artă „Încă un rând", duminică la TVR2. Regizorul danez Vinterberg: „Sper că este un film despre cum avem grijă unii de alții"

Oscar, BAFTA, César și multe alte trofee sunt premiile care au recompensat producția daneză „Încă un rând", filmul difuzat în premieră, duminică, 5 noiembrie, de la ora 22.00, la TVR2 și pe TVR+.

 

Patru profesori la liceu decid să pună în practică teoria unui psiholog norvegian, conform căreia oamenii s-ar fi născut cu un deficit de alcool în sânge şi că un consum moderat ne deschide minţile, ne face mai creativi şi mai relaxaţi. Fiecare dintre cei patru prieteni acceptă provocarea cu o rigoare aproape ştiinţifică, sperând că le va face viaţa mai bună. Deşi, la început, rezultatele sunt încurajatoare, situaţia scapă rapid de sub control, în viața lor personală și profesională.

(w882) Another Ro

Actorul Mads Mikkelsen, care pe 22 noiembrie împlinește 58 de ani, și-a început cariera artistică pe scenă ca dansator profesionist, apoi a urmat cursuri de teatru. Băutura pe care o preferă este berea. Spune că a crescut cu umorul britanic, mai ales cel din Monty Python, o trupă de comedie care a creat și un serial BBC la sfârșitul anilor '60.

(w882) Another Ro

Mads Mikkelsen a lucrat cu același regizor de la „Încă un rând", Thomas Vinterberg, și în 2012, la filmul „The Hunt" (Jagten) - nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin la ediția în care câștigător a fost „La Grande Bellezza" al lui Paolo Sorrentino - unde rolul principal, tot al unui profesor, i-a adus lui Mikkelsen premiul pentru cel mai bun actor la festivalul de la Cannes.

Thomas Vinterberg este fiul unui critic de film și a fost cel mai tânar student admis la Academia Daneză de Film. A câștigat la Cannes premiul juriului ecumenic cu filmul „The Hunt".

Thomas Bo Larsen este considerat mascota regizorului, pentru că Thomas Vinterberg l-a distribuit în toate filmele lui.

(w882) Cannes The

Regizorul a mărturisit: Toată viața mea a fost o experiență de trai în comun. Am crescut într-o casă de hippies, aveam petreceri de trei ori pe săptămână, mergeam în Christiania, am fost mereu înconjurat de oameni care celebrau comunitatea. Cine vede filmele mele observă că au toate această temă.

Într-un interviu pentru The Guardian, Vinterberg spunea despre „Încă un rând": Ideea inițială era ca filmul să fie provocator. Voiam să celebrăm alcoolul și băutul, dar ideea s-a lovit de realitate. Este un film despre diferența dintre generații. Sper că este un film despre cum avem grijă unii de alții… Soția mea (Helene Reingaard Neumann care joacă și ea în film, în rolul uneia dintre soțiile profesorilor din grup - n.n.) spune că este un film despre incontrolabil. Când duci sticla la gură, tu faci un contract cu incontrolabilul. Nu știi niciodată unde se va termina. Ducem o viață plină de repetiții, fără riscuri. Așa cum spune ea, astăzi este o mare nevoie de incontrolabil, dar nu prea e loc pentru asta.

***

Încă un rând (Another round/Druk – Danemarca, 2020)

PREMIERĂ

Regie: Thomas Vinterberg
Cu: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Helene Reingaard Neumann, Magnus Millang

*Premiul Oscar pentru cel mai bun film internaţional

*Nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun regizor

*Premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin

*Premiul César pentru cel mai bun film străin

*Patru premii ale Academiei Europene de Film – pentru cel mai bun film, regie, actor principal (Mads Mikkelsen) şi scenariu

*Premiul pentru cel mai bun actor (Mads Mikkelsen) la Festivalul de Film de la San Sebastian

ACEST PROGRAM ESTE INTERZIS COPIILOR SUB 15 ANI (15).

(w882) Another Ro

Surse: Program TVR, imdb.com, theguardian.com

Credite foto: © N.G. via imdb.com;  ©  Eric Ryan via gettyimages.

***

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

Drama daneză din 5 noiembrie de la TVR2 poate fi urmărită de pe teritoriul României, la ora difuzării, online pe TVR+.

***

Alcoolicii Anonimi din România

Telefon: 0770 225522 (0770 CALLAA)

help@alcooliciianonimi.ro

2:45 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)

3:00 Duminica filmului românesc (R)

* Moromeţii -România, 1988

Regia: Stere Gulea

Cu: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Dorel Vişan

*Dramă,

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)
 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2