loader
Foto

Filmul de artă aduce producţia care, în 2019, a dat peste cap întreaga Chină

Duminică, 8 mai, de la ora 22.10, TVR 2 a programat la Filmul de Artă ” Legenda pianistului de pe ocean”, ce are în palmares un Glob de Aur şi 21 de alte premii, dintre care 5 sunt premii David di Donatello.

 

Filmul de artă

În 15 noiembrie 2019, după 21 de ani de la lansarea sa internaţională, filmul a fost proiectat în premieră în China – dar nu în varianta clasică, ci în variantă 4K. Spre surpriza tuturor, Legenda pianistului de pe ocean a depăşit cele mai optimiste speranţe în ceea ce priveşte audienţa, încasările şi reacţiile pozitive ale publicului şi criticilor.

Potrivit Post Magazine, în China, filmul a avut din primul weekend încasări de milioane depăşind la acest capitol cele mai în vogă blockbustere internaţionale şi naţionale. Şocul cel mai mare a fost când s-a constatat că încasările înregistrate de acest film în primele două săptămâni în China au depăşit încasările totale înregistrate de Legenda pianistului de pe ocean de-a lungul celor peste 20 de ani. Pornind de aici, analiştii din China au tras concluzia că acest film vechi ar fi adevăratul responsabil de succesul filmelor lansate în varianta 4K în această ţară.

Dar Legenda pianistului de pe ocean a adunat nu doar audienţă şi bani în China, ci şi un rating fantastic de 9.3 (din 10) acordat de aproape un milion de comentatori pe platforma douban (echivalentul imdb).

(oar_w460)

Urmăriţi  la TVR2, filmul care a dat peste cap întreaga Chină în 2019 şi despre care şi acum se vorbeşte.

Filmul are în palmares un Glob de Aur (în 2000 pentru Ennio Morricone la categoria cea mai bună muzică de film), dar şi 21 de alte premii, dintre care 5 premii David di Donatello şi Premiul Academiei Europene de Film pentru cea mai bună imagine.

Acţiunea începe în prima zi a anului 1900, când Danny, fochist la bordul unui vapor transatlantic, găseşte un nou-născut abandonat în sala de bal a navei şi decide să-l adopte. Născut şi crescut pe ocean, fără să pună vreodată piciorul pe uscat, băiatul – pe care tatăl adoptiv l-a poreclit „1900” – învaţă să cânte la pian şi devine un muzician desăvârşit. Deşi i se duce vestea de-a lungul şi de-a latul Americii, misteriosul „1900” refuză să părăsească singura lume pe care o cunoaşte. Până când, la un moment dat, bătrânul vapor la bordul căruia a cântat decenii de-a rândul este retras din circulaţie, lăsându-l pe pianist fără cămin...

(oar_w460)

LEGENDA PIANISTULUI DE PE OCEAN (THE LEGEND OF 1900 – Italia, 1998)
Regia: Giuseppe Tornatore
Cu: Tim Roth, Pruitt Taylor Vince, Bill Nunn

 

 

5:00 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)

5:25 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", a fost acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2