loader
Foto

"Fără prejudecăţi", o emisiune care schimbă discriminarea în acceptare

În fiecare sâmbătă, de la ora 9:30, reporterii Raluca Avram, Mihai Arsenie și Andrea Nagy dovedesc că dincolo de orice dizabilitate există speranță, încredere, putere interioară.

 

Fără prejudecăți!

"Fără prejudecăți" este o emisiune de televiziune realizată de și pentru persoanele cu nevoi speciale.

"Fără prejudecăți" este singura emisiune tv din Europa pentru care lucrează trei reporteri cu dizabilități. Emisiune este realizata de TVR Cluj, realizator si moderator este psihologul Ovidiu Damian, producator Ovidiu Pop.

Nimic despre noi fără noi! Aceasta este viziunea pe care  echipa "Fără prejudecăţi" o implementează. "Aceasta este provocarea pe care ne-am asumat-o: să schimbăm discriminarea în acceptare. Frica în motivare. Îndoiala în stimă de sine".

(w882)

În fiecare săptămână Raluca, Mihai și Andrea abordează subiecte din domeniul social și al dizabilității. Aceasta e meseria lor și o fac cu mândrie, profesionalism și multă pasiune. Ei sunt dovada vie a integrării în muncă și în societate. Au refuzat să se mulțumească cu mai puțin. Ei si-au luat angajamentul de a produce schimbări pas cu pas: prin creșterea vizibilității, prin încurajarea relațiilor și stimularea auto-reprezentării.

(w882)

"Povestea noastră e unică în media din România. Nu ne interesează competiția, noi mergem pe parteneriate. Mizăm pe pe impact. Impact asupra decidenților politici, asupra mentalităților, asupra comunității. Pentru că până la urmă drepturile persoanelor cu dizabilități sunt drepturile omului și cu toții ne dorim să avem o viață plină de sens, trăită în acceptare și demnitate".

Reamintim că pe Mihai Arsenie şi Raluca Avram, telespectatorii au avut ocazia să îi urmărească şi în reality-show-ul ”Down the Road. Aventura”, emisiunea prezentată de Mircea Radu la TVR 1.

***

Recunoaştere internaţională pentru emisiunea „Fără prejudecăţi”

Organizaţia Naţiunilor Unite a premiat producţia tv în cadrul secţiunii „Modele de bune practici la nivel mondial în incluziunea în muncă a persoanelor cu dizabilităţi”. Ceremonia de înmânare a plachetei simbolice a avut loc la New York, la sediul central ONU, la începutul lunii decembrie.

20:00 Un trecut secret

Film* Un trecut secret (His secret past-SUA, 2016) PREMIERĂ

Regia: Randy Carter

Cu: Brigid Brannagh, Gatlin Green, Austin James, Patrick Muldoon

*Thriller. Lily, fiica unei celebre scriitoare de romane poliţiste, este atacată de un individ în timp ce făcea jogging, dar un tânăr misterios, pe nume Mick, o salvează la ţanc. Între cei doi pare să se înfiripe o idilă, dar mama lui Lily şi şeriful local au îndoieli cu privire la trecutul lui Mick şi încep să facă investigaţii.

*

Redactor: Gabriela Onea

21:40 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2