loader
Foto

EXCLUSIV TVR. Imagini din baza aeriană Sheppard, locul unde se pregătesc piloți de vânătoare români

Reportajele realizate de trimisul special al TVR, Adelin Petrisor, alături de Romeo Stancu, la baza americană vor fi difuzate în Telejurnal în luna noiembrie. Alături de alte 14 țări, Forțele Aeriene Române fac parte dintr-un program al NATO care își antrenează în comun piloții.

 

Piloții de vânătoare din mai multe țări NATO, printre care și România, sunt instruiți baza Sheppard din Texas a Forţelor Aeriene ale SUA.

Televiziunea Română va transmite în programele informative ale lunii noiembrie imagini în exclusivitate de la una dintre cele mai mari baze aeriene din Statele Unite, baza Sheppard din Texas, loc în care şi România pregătește piloți de vânătoare. Alături de alte 14 țări, Forțele Aeriene Române fac parte dintr-un program al NATO care își antrenează în comun piloții. În baza Sheppard din Texas se află și trimisul special al TVR, Adelin Petrisor, alături de Romeo Stancu, cameraman, care au filmat în baza americană în premieră şi în exclusivitate pentru TVR.

„Sheppard este una dintre cele mai mari baze americane de acest fel. Aici se pregătesc jumătate dintre piloţii de vânătoare ai SUA. Anual se aduna zeci de mii de ore de zbor. NATO formează în fiecare an aici peste 200 de piloţi, inclusiv români”, a declarat Adelin Petrişor.

Reportajele despre programul NATO de la Sheppard vor fi difuzate în Telejurnalele posturilor TVR în luna noiembrie.

Până în acest moment, în baza Sheppard din Texas se află 15 români, șase piloți care au venit la pregătire și nouă instructori. În luna decembrie, vor pleca spre Baza Sheppard încă șase piloți români. Șerban Radu, coordonator al detașamentului românesc spune că programul va dura 55 de săptămâni și va cuprinde trei etape.

3:00 Duminica filmului românesc (R)

* Moromeţii -România, 1988

Regia: Stere Gulea

Cu: Victor Rebengiuc, Luminiţa Gheorghiu, Dorel Vişan

*Dramă,

Redactor: Gabriela Onea

(Reluare)

5:25 Cum vă merge ? (R)

Producător: Cătălin Heson

(Reluare)
 
Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă” | VIDEO

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, a fost Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

 

#tvr2