loader
Foto

Galerie foto

Eroii neştiuţi ai Revoluţiei din ‘89

Cristian Botez este invitat duminică, 14 decembrie, la „Jurnal de front”, de la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Cu 25 de ani în urmă, România era în atenţia jurnalelor de ştiri din toată lumea. Dintre jurnaliştii străini care au fost trimişi să relateze de la faţa locului, trei şi-au pierdut viaţa: francezul Jean Louis Calderon, britanicul Ian Henry Parry şi belgianul Danny Huwe, iar alţi cinci au fost răniţi.

Niciun ziarist român nu a fost rănit în timpul evenimentelor din 1989. Prima dintre cele două ediţii dedicate jurnaliştilor care şi-au riscat viaţa pentru a relata de la faţa locului evenimentele din decembrie 1989, îl are ca invitat pe reporterul special Cristian Botez.

Cristian Botez a fost reporter special şi corespondent de război pentru mai multe cotidiene şi posturi de televiziune. El a fost în miezul acţiunii şi în timpul Revoluţiei din 1989.

(w882) Cristian B

Este jurnalist independent, specializat în corespondenţe din zone de război (Europa, Orientul Apropiat, Orientul Mijlociu, America Centrală), relatează despre viaţa militară, despre problemele de mediu, minorităţi şi probleme interetnice, dar şi despre zonele calamitate, mari accidente (rutiere, industriale), conflicte sociale majore.

A transmis despre revoltele din Egipt, a fost în Haiti şi Japonia, unde a relatat despre cutremurele de acolo, a mai transmis din Bosnia, Serbia, Somalia, Irak şi Afganistan.

O emisiune de : Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

Sursa foto tanc, copyright : Cristian Botez

***

Emisiunea „Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!



11:00 D’ale lu’ Mitică (R)

Scenariu: Cristian Vlad

Reporter: Marian Marin

Producător: Liliana Vlad

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

 
Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Confruntări pline de emoţii, umor şi voie bună, la ”Drag de România mea!”

Duminică, 28 iulie, de la ora 15:00, la TVR 2, vă invităm să revedeţi o ediţie ”Drag de România mea!” cu provocări îndrăzneţe.​

Încep Jocurile Olimpice. TVR, “official broadcaster” Paris 2024

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, ...

 

#tvr2