loader
Foto

Galerie foto

Eroii neştiuţi ai Revoluţiei din ‘89

Cristian Botez este invitat duminică, 14 decembrie, la „Jurnal de front”, de la ora 12:30, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Cu 25 de ani în urmă, România era în atenţia jurnalelor de ştiri din toată lumea. Dintre jurnaliştii străini care au fost trimişi să relateze de la faţa locului, trei şi-au pierdut viaţa: francezul Jean Louis Calderon, britanicul Ian Henry Parry şi belgianul Danny Huwe, iar alţi cinci au fost răniţi.

Niciun ziarist român nu a fost rănit în timpul evenimentelor din 1989. Prima dintre cele două ediţii dedicate jurnaliştilor care şi-au riscat viaţa pentru a relata de la faţa locului evenimentele din decembrie 1989, îl are ca invitat pe reporterul special Cristian Botez.

Cristian Botez a fost reporter special şi corespondent de război pentru mai multe cotidiene şi posturi de televiziune. El a fost în miezul acţiunii şi în timpul Revoluţiei din 1989.

(w882) Cristian B

Este jurnalist independent, specializat în corespondenţe din zone de război (Europa, Orientul Apropiat, Orientul Mijlociu, America Centrală), relatează despre viaţa militară, despre problemele de mediu, minorităţi şi probleme interetnice, dar şi despre zonele calamitate, mari accidente (rutiere, industriale), conflicte sociale majore.

A transmis despre revoltele din Egipt, a fost în Haiti şi Japonia, unde a relatat despre cutremurele de acolo, a mai transmis din Bosnia, Serbia, Somalia, Irak şi Afganistan.

O emisiune de : Daniela Zeca Buzura şi Cristina Dănilă

Sursa foto tanc, copyright : Cristian Botez

***

Emisiunea „Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!



16:00 Educatia la putere (R)

*Ne-am pierdut încrederea în educatie? Educatia a ajuns un domeniu al extremelor? Ne confruntăm cu lipsa de educatie sau cu negarea ei? Aceste întrebări vor fi puse în dezbatere, de marti până vineri de la ora 16:00. Monica Ghiurco va media, cea mai curajoasă dezbatere a momentului. Profesori, elevi, părinti, psihologi, specialisti si strategi sunt invitati să îsi spună părerea șsi să vă propună solutii pentru cele mai grele probleme din sfera educatiei. Vom crea împreună o platformă de susţinere a discuţiilor constructive, cu profesionalim si maturitate.

Realizator șsi moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco șsi Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Cluj

* Pui pe sticlă , paine naan si creier cu ciuperci

Prezinta: Dan Pavaloiu

Producatori: Dan Pavaloiu, Radu Puscas

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2