loader
Foto

Galerie foto

„Dragoste şi porumbei” este „Filmul de artă” al săptămânii

Sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 22:50, TVR 2 ne-a recomandat să urmărim comedia romantică „Dragoste şi porumbei”, regizată de Vladimir Menshov.

 

Filmul de artă

Filmul de artă difuzat săptămâna aceasta pe TVR2 este „Dragoste şi porumbei” (Love and Pigeons/ Liubov i golubi, URSS, 1985), o comedie romantică regizată de Vladimir Menshov despre dragoste, tentaţii, iertare şi bucuriile simple ale vieţii. Un indiciu despre maniera de lucru şi talentul lui Menshov este faimosul film „Moscova nu crede în lacrimi” (Moscow Does Not Believe In Tears, 1979). Menţionăm alte câteva pelicule regizate de el: Practical Joke (1976), Shirli-Myrli (1995), The Envy of Gods (2000).

În rolurile principale din „Dragoste şi porumbei” vom vedea actori îndrăgiţi ai cinematografiei sovietice: Aleksandr Mikhaylov (Vasya), Nina Doroshina (Nadya), Lyudmila Gurchenko (Raisa). Conform statisticilor, în anul în care a fost lansat, filmul a vândut peste 44 de milioane de bilete. Comicul situaţiilor şi naturaleţea jocului actoricesc fac această comedie rusească să merite vizionarea chiar şi după atâţia ani de la lansare.

(w882)

Vasya este un om modest, de la ţară, cu nevastă şi copii. La un moment dat suferă un accident de muncă şi primeşte, drept compensaţie, o excursie plătită într-o staţiune balneară, pentru recuperare. Acolo o cunoaşte pe Raisa Zakharovna, o femeie sofisticată de la oraş, de care se lasă sedus. Rămâne o vreme cu ea, dar dorul de casă şi de familie îl readuce acasă, la soţia sa, Nadya, la copii şi la porumbei...

(w882)

Actorul Aleksandr Mikhaylov a avut zeci de roluri de-a lungul vieţii, printre care le amintim pe cele din Muzhiki! (1981), Per Aspera Ad Astra (1981) şi Formula of Love (1984).

(w882)

Cântăreaţa şi actriţa Lyudmila Gurchenko, cea care o întruchipează pe femeia fatală Raisa, este cunoscută pentru prestaţiile din: Karnavalnaya noch (1956), Five Evenings (1979) şi Sibiriada(1979). Actriţa de teatru şi film Nina Doroshina a mai jucat în: The first train (1955), Crazy Day (1956), Her big heart (1958), Happiness should be protected (1958), People on the bridge (1959), Pokrovsky Gates (1982).

***

În fiecare săptămână, TVR 2 aduce Filmul de artă: un adevărat regal cinematografic, unde vom putea urmări filme cu un palmares impresionant la festivalurile de gen din lume, producţii cu mari distribuţii, mari regizori. În plus, regizorul Laurenţiu Damian vine, la fiecare ediţie, cu câte o scurtă prezentare a fiecărei producţii.

De altfel, filmul de sâmbătă, 3 octombrie, este precedat de o intervenție a criticului și profesorului de film Laurențiu Damian. El consideră că „filmul de artă şi de autor este acel cinema de elită, încărcat de sens şi semnificaţii în care valoarea conceptului dramaturgic se îmbină cu poetica marilor autori de film. Un cinema pe care îl gândeşti, un cinema cu secvenţe care te obsedează multă vreme, un cinema în care recunoşti autori de geniu: Michelangelo Antonioni, Federico Fellini, Akira Kurosawa, Kim Ki Duk, Lars von Trier, Hou Hsiao Hsien, Ingmar Bergman, Andrei Tarkovski, Orson Welles, Margarethe von Trotta”.

 

 

 

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.5

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

0:30 Destine ca-n filme (R)

Prezintă Iuliana Marciuc

Producător Iuliana Marciuc

Realizatori: Silvia Ionescu, Constantin Lupescu

Redactor Dana Ilie

din 16 aprilie //

(Reluare)
 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2