loader

„Drag de România mea!" își invită fanii la concurs

Începând de duminică, 29 noiembrie 2020, și până duminică, 3 ianuarie 2021, fanii emisiunii „Drag de România mea!" pot participa la un concurs cu premii atractive. Detalii mai jos.

 

Documente disponibile pentru descarcare:
Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

De sărbători, echipa „Drag de România mea!" le răsplătește fidelitatea fanilor emisiunii. Astfel, cei care urmăresc emisiunea trebuie să fie atenți la cele 4 cuvinte cheie care vor apărea pe ecran în fiecare ediție.

După ce au aflat care sunt cele 4 cuvinte ale ediției, telespectatorii care vor să participe la concurs trebuie să le trimită la adresa de e-mail dragderomaniamea@tvr.ro. E-mailul trimis trebuie să conțină și date de contact.

Timpul limită de timitere a e-mailurilor este duminica până la ora 24.00. Echipa emisiunii va citi toate e-mailurile și, în ziua următoare, va face tragerea la sorți a câștigătorului, folosind sistemul random.
Înainte de a participa la concurs, citiți regulamentul disponibil AICI.

 

 

9:00 Ferma

*Anul 26 *Editia 1229

Nu mai aveți loc la oraș ? Încercați la țară !

Emisiune pentru actuali și viitori tineri fermieri.

SECRETUL REUȘITEI

De la glie.....în farfurie

Un bucovinean mândru dar foarte priceput și muncitor , inginer de meserie , a vrut să

trăiască , cu familia lui , doar cu produse sănătoase , din zona unde locuiește , crescute

și procesate după gustul pe care și-l amintește din bucătăria bunicilor.

Împreună cu soția au înființat în 2014 o fermă agricolă cu specific zootehnic.

Au adus bovine din rasa Angus , negre și roșii , din Austria și Germania , după o selecție riguroasă.

Pe parcursau cumparat tauri de montă cu valoare genetică garantată. Vacile lui sunt crescute liber pe pășune și nu au coarne. Le-a făcut totuși și grajduri , la început unulde 2000 mp , apoi ,

mărindu-și efectivul , un altul de 5000 mp.Spațiile sunt specializate pe vărste-maternitate ,

tineret , pentru îngrășare și o zonă pentru montă. Fermierul are tot ce-i trebuie , depozite de furaje

aproape ecologice ,asigurănd animalelor silozuri de lucernă și porumb și fânuri de lucernă.

Produce pe cele 150 de ha de teren necesarul de hrană , iar pe celelalte 150 de ha de pajiști ,

locuri de pășunat și spații verzi pe care le curăță anual si le reînsămânțează cu mixturi de plante

parcelându-le cu garduri electrice-pentru pășunat , pentru adăpat și pentru odihnă.

În zona de adăpat a făcut forări aprobate pentru cele peste 450 de bovine de carne.

S-a extins apoi și cu o fermă de suine din rasa Bazna , la început cu 100 de capete , ajungând acum la peste 500 , cu scroafe mari gestante aduse di n Harghita cu certificate de origine ,

crescute în sistem semi-intensiv. Porcii se sacrifică în abatorul propriu când ajung la peste 90 kg.

Tot aici , dar pe alte linii diferite , se sacrifică și bovinele , doar atât cât este necesar pentru măcelărie , carmangerie și pentru făbricuța de mezeluri.

Totul trebuie să fie proaspăt , fără nici un fel de adausuri și se distribuie in magazinele proprii.

Nu face nici un rabat de la calitate , de la iarba pe care o pasc bovinele pâna la preparatele proaspete și afumate cu lemn de cireș si de fag.

Participă

ing. Cosmin Vasile Păstrăv-fermier si investitor , com.Bălăceana ,jud.Suceava

ec. Mihai Axinte-șef fermă bovine

ing.Ovidiu Olariu-șef fermă suine

ing. Valentin Horvat-șef fabrică mezeluri

E BINE DE ȘTIUT

Păstrarea calității produselor din carne...la prețuri accesibile.

Gastronomia românească este la mare preț în unitatea de producție a unui experimentat antreprenor din Buftea. În magazinul de la poarta fabricii se gasesc produse de măcelărie ,

de carmangerie și preparate si mezeluri fierte și afumate din carne de porc , vită , ovine ,pui,

curcani , rațe , chiar vânat și pește , toată materia primă fiind achiziționată de la ferme românești ,

cu avize sanitar-veterinare. Cum în ultimul timp se cresc mai puține animale în țară , el a fost nevoit să ia și pùțină materie primă din țării vecine , refrigerată , niciodată congelată.

Făbricuța de mezeluri are o capacitate de 3 tone pe zi , pe care le distribuie in 10 mici magazine din zonă dar si în București și Ploiești. Oferă si servicii de catering si are si un mic restaurant lângă fabrică , în câmp.Este ajutat de peste 140 de salariați.

Încearcă permanent să mentină prețurile la un nivel accesibil, pentru a-si păstra clienții fideli.

Și-a montat panouri fotovoltaice pentru a face față prețurilor crescute la energie, mai ales pentru

spațiile frigorifice. Și-ar dori să obțină carnea de porc dintr-o viitoare fermă de suine.

Participă Eduard Pavel-manager Companie de procesare a cărnii , Buftea-Ilfov

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

10:00 Pescar hoinar

Prezintă: Ştefan Stoica şi Iulia Popescu

„ De toate pentru toţi... pescarii”

Vă invităm, din nou, alături de noi într-o expediţie marca „Pescar hoinar”, caracterizată printr-un singur cuvânt-diversitate... Ştefan şi-a luat lansetele de spinning şi a căutat răpitorii de sezon, pescuind pe malul lacului Tâncăbeşti. A avut o zi frumoasă, cu driluri pline de adrenalină şi capturi pe măsură, dar nu a pierdut ocazia de a rememora emoţiile trăite în Anglia, la pescuit de calamar şi nu numai. La rândul ei, Iulia a experimentat pescuitul în inima capitalei, pe Dâmboviţa, alături de Edmond Păun, campion la street fishing. Aventuri... aventuri... momente şi momente-pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat.

Producător şi realizator: Ligia Baboş

 
În vacanţă facem bingeing: serialul „Toate pânzele sus!” ne umple duminicile de aventură, la TVR 2

Peripeţiile legendare ale căpitanului Anton Lupan pe velierul „Speranţa”, în căutarea prietenului său francez Pierre Vaillant, pot fi ...

Cea mai recentă producţie „Ocolul pământului în 80 de zile” se vede la TVR 2

Coproducție Franţa, Germania, Italia şi Regatul Unit a anului 2021, „Ocolul pământului în 80 de zile” a fost filmat în Africa de Sud și România, ...

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

TVR - programe In memoriam MIHAI LEU

publicat: miercuri, 02 iulie 2025

România a pierdut o legendă a sportului: Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist al țării. Televiziunea Română regretă dispariţia ...

 

#tvr2