Dr. Aurel Romila: „Merită să trăim atâta timp cât suntem liberi”
vineri, 26 noiembrie 2021
Sămbătă, 4 decembrie, de la ora 8.00, la TVR Internațional și TVR MOLDOVA, Daniela Zeca Buzura vă invită la o nouă ediție "Mic dejun cu un campion".

Invitatul Danielei Zeca Buzura este prof. univ. Dr. Aurel Romila, medic psihiatru, președinte - fondator al Asociației Psihiatrilor Liberi din România, profesor şi şeful Catedrei de Psihiatrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila’’ şi la Facultatea de Psihologie a Universităţii Ecologice din Bucureşti.

„Mă ghidez după un principiu de aur, din vechea medicină romană: Non nocere! (Să nu faci rău!)’’, mărturiseşte profesorul universitar doctor Aurel Romila.

Invitatul de astăzi de la Mic Dejun cu un Campion este cu adevărat un personaj legendar, neobişnuit prin inventivitatea metodelor sale de investigare şi recuperare a pacienţilor cu boli psihice. Într-o societate ideală, în care omul nou constituia modelul absolut de rezistenţă psihică şi fizică, înnobilat de idealurile perfecţiunii comuniste, cei care capotau sub anatema bolilor mintale erau marginalizaţi fără soluţii de întoarcere la normalitate. Nicio clipă nu se luau în calcul factorii de presiune de tot felul sau o anomalie ce ar fi indus unor astfel de pacienţi prezumţia de scăpare dintr-o soartă predestinată.

(w640)

Pe de altă parte, cercetările şi activitatea psihologilor şi psihiatrilor din clinici erau folosite ca arme redutabile împotriva tuturor acelora care se opuneau regimului, aruncând asupra lor un stigmat dificil de anulat. Iar în acest context chiar facultăţile ce pregăteau specialiştii în aceste domenii se aflau permanent sub lupa mărită a Securităţii.

Cu toate acestea, un temerar precum Dr. Aurel Romilă a îndrăznit. Din 1962 până în 2004 a lucrat la Spitalul Clinic de Psihiatrie ’’Prof. Dr. Alexandru Obregia’’. Din anii '80 a profesat la Centrul Ambulatoriu de Psihiatrie al Policlinicii Universitare Titan. În egală măsură a urmat o carieră universitară remarcabilă: a fost profesor şi, ulterior, şeful Catedrei de Psihiatrie la Universitatea de Medicină şi Farmacie ’’Carol Davila’’ unde a predat ghidat permanent de o concepție psihopatologică modernă, sistematică, bazată pe o ideație clară și distinctă sub influența lui Descartes și Henri Ey. În prezent este conducător de Doctorat în cadrul aceleiaşi specializări universitare la UMF şi predă la Facultatea de Psihologie a Universităţii Ecologice din Bucureşti.

(w640)

În 1982 a fost unul dintre intelectualii anchetaţi de Securitate pentru Mişcarea Transcedentală, considerată de regimul lui Nicolae Ceauşescu ca un pericol la adresa ordinii instaurate în România. Grupul de adepţi al acestei tehnici de meditaţie trancedentală – o terapie uzuală în spiritualitatea orientală – promova o modalitate simplă, naturală, antistres care, practicată consecvent de două ori pe zi, câte 15 – 20 de minute, avea rezultate benefice pentru liniştea şi concentrarea de sine. Represaliile nu au fost uşoare iar Dr. Aurel Romilă s-a confruntat permanent cu vigilenţa organelor statului.

La Spitalul Clinic de Psihiatrie ’’Prof. Dr. Alexandru Obregia’’ a pus bazele Pavilionului de Resocializare inaugurat în 1994 şi cunoscut astăzi ca Pavilionul 9 al acestei unităţi medicale de elită. O iniţiativă ce a întâmpinat, cel puţin la debutul ei, o mare rezistenţă. Aici, în cadrul Centrului de Resocializare, prof. dr. Aurel Romila a imaginat şi pus în practică un proiect vizionar de recuperare a pacienţilor cu deficienţe mintale. Resocializarea era privită de foarte mulţi specialişti – nu numai români, ci şi străini – o concepţie originală şi, într-o oarecare măsură, chiar periculoasă în psihiatria contemporană. Frica de necunoscut în acestă abordare îndrăzneaţă a condus spre un scepticism motivat dar, prin efortul Dr. Romila aceste percepţii au fost demontate în timp.

(w640)

A înfiinţat un număr de 14 ateliere specializate în diverse activități și meserii pentru bolnavii internați. O activitate ce le umplea timpul şi dădea sens şi motivaţie fiecărei zile. Activitatea productivă era dublată de recompensarea financiară. 30% din ceea ce produceau aceşti pacienţi şi putea fi valorificat, le aparţinea. Astfel, încet, cu răbdare şi tact, aceste persoane, care păreau irecuperabile, căpătau încredere de sine, o independenţă financiară, un anumit grad de decizie, construia certitudini într-un univers al haosului emoţional. Aşa încât resocializarea prin metodele psihoterapice bazate pe educaţia creativă – muzică, teatru, artă plastică – a dat roade foarte bune deschizând o cale nouă, şi, mai ales o speranţă pentru bolnavii psihici.

A participat la multe simpozioane şi întâlniri ştiinţifice de nivel naţional şi internaţional. Este autorul a peste 200 de lucrări de specialitate publicate, multe alte tratate şi cărţi dintre care amintim: ’’Psihiatria’’ apărută în 2004, considerată de specialiștii în domeniu ’’cea mai importantă sinteză de psihiatrie făcută vreodată la noi în țară’’, un manual de referinţă în domeniu şi ’’Psihopatologia și psihologia clinică’’, apărută mai recent, în 2018, reeditată şi déjà epuizată din librării sau ’’Expresia psihopatologică în pictură’’, bogat ilustrată şi comentată, publicată în 2019 la editura Trei, rezultatul deceniilor de cercetare asupra terapiei prin artă.

(w640)

Din 1990, Dr. Aurel Romila este președinte - fondator al Asociației Psihiatrilor Liberi din România iar prin presigiul său şi al şcolii româneşti de profil, a fost primul specialist român care a reuşit să afilieze ţara noastră la Societatea Internaţională de Psihopatologia Expresiei și de Art-Terapie de la Paris (Spitalul ”Sainte-Anne”).

La cei aproape 90 de ani, în urma unei prodigioase activităţi didactice, de cercetare şi de medic, prof. univ. dr. Aurel Romila îşi păstreză obiectivitatea: ’’O societate care nu permite dezvoltarea persoanei e o societate slabă. Când personalitatea nu poate înflori, când e traumatizată, apar bolile psihice şi intervine ratarea. Ratarea e punctul în jurul căruia se învârte totul… Destinele sunt neîmplinite, ratate, curmate prematur, fiindcă deasupra noastră tronează nişte incapabili care ne pun piedici. Suntem condamnaţi la ratare de nişte psihopaţi… Dacă vii şi le vorbeşti oamenilor de norma¬li¬tate, bun simţ, armonie, transcendenţă, spirit, te vor acuza că ai citit prea multe broşuri. Performanţa se măsoară azi doar în putere, bani şi sex. Trăiesc tra-gic această soartă a poporului român’’. (Sursa: suada.ro)

’’90% dintre oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi. Şi-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate’’ – spune invitatul de astăzi de la Mic Dejun cu un Campion. Sunt cuvinte rostite tăios, cu duritate şi înţelegere ce trebuie să ne pună pe gânduri. Alături de Daniela Zeca Buzura, prof. Romilă aduce un pic de lumină în hăţişul relaţiilor interumane, într-un dialog cu cărţile (autorului) pe masă.

(w640)

Portret de artist: Viorel Mărginean – pictor, membru de onoare al Academiei Române, fost ministru al culturii, director al Muzeului Naţional de Artă al României, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici, membru al Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris şi al Academiei Internaţionale de Artă Modernă de la Roma.

’’M-am născut în cantonul pădurarului, între doi munţi printre care curge o vale (…). Probabil că stând pe aceste înălţimi m-am învăţat să văd lumea de sus’’ – este o mărturisire ce defineşte nu numai o viaţă de om ci şi întreaga creaţie a lui Viorel Mărginean, cel care, plecat dintr-un sat frumos din Alba avea să ajungă un artist apreciat nu numai în România ci şi în Statele Unite, Franţa, Italia, Marea Britanie unde a studiat sau în multe alte ţări ale lumii unde a expus în galerii şi muzee.

Peisajele locurilor natale l-au însoţit peste tot. Vederile largi, aeriene, din zborul păsărilor fantaste dezvăluind într-o perspectivă ameţitoare grafia dealurilor şi a pădurilor nesfârşite, alternanţa albului şi negrului, cu tuşe mari de culoare incandescentă sunt marca lui Viorel Mărginean.

’’Eu lucrez în acelaşi timp la mai multe tablouri. Aici, în atelier, am lucrări în toate stadiile, la care revin, rând pe rând. Mă gândesc la fiecare, dimineţile, pe drumul către atelier’’. Este spiritul unei hărnicii ţărăneşti, disciplinată şi prolifică, ce îi permite să lucreze indiferent de programul de peste zi şi a cărei răsplată este bucuria de a vedea strângându-se atâtea gânduri puse în culori pe pânze albe ce se umplu repede cu tuşe nervoase sau poetice, de lumi ce doar prin sufletul său pot trece, mereu, ca un memento al locurilor de unde a plecat prin lume.

Este membru de onoare al Academiei Române, a fost ministru al culturii, director al Muzeului Naţional de Artă al României, preşedinte al Uniunii Artiştilor Plastici, iar în semn de înaltă apreciere a fost ales ca membru al Academiei Europene de Ştiinţe, Arte şi Litere din Paris şi al Academiei Internaţionale de Artă Modernă de la Roma.

Şi, cu toate aceste condiţionări oficiale ce l-au însoţit întreaga carieră: ’’Lucrez în fiecare zi. Este foarte important să stau în atmosfera atelierului, să nu-mi întrerup firul gândirii, al căutărilor, ce se transformă apoi în tablouri’’ spune Viorel Mărginean la cei 88 de ani pe care îi va împlini în curând.

(w640)

Recomandarea de lectură: Rezultatul deceniilor de cercetare în spiritul metodei exersate în spital s-a concretizat într-un volum impresionant de aproape 400 de pagini, o carte – eveniment: „Expresia psihopatologică în pictură’’, bogat ilustrată şi comentată, publicată în 2019 la editura Trei, în colecţia Psihologie şi Psihoterapie. Suntem în faţa unei analize complexe şi riguroase, completate de investigaţii şi observaţii clinice ce răspund unor întrebări trecute de multe ori sub tăcere, greu de exprimat sau de acceptat: ’’Psihopatologia îmbracă multe forme - de la cele mai grave, care echivalează cu o dezintegrare aproape completă a personalităţii, la cele mai uşoare, mai acceptabile social, în care suferinţa individului poate trece neobservată de cei din jurul său. În adâncuri există însă mereu un zbucium, ce transpare prin produsele inconştientului - gesturi, cuvinte rostite fără voie, vise, creaţii artistice. Aici intervine, însă, o primă întrebare: sunt acestea din urmă, artă? În ce măsură desenele şi picturile persoanelor atinse de boala psihică pot transmite fiorul şi încântarea pe care privitorul le trăieşte în faţa unui Rembrandt? Care sunt criteriile care despart arta ’adevărată’, recunoscută public, de aceste expresii interioare? Şi, apoi, din perspectiva medicului şi a psihologului, întrebarea vizează valoarea lor diagnostică – cât de mult pot discrimina aceste creaţii între o tulburare şi alta sau cât pot oferi un prognostic al bolii?’’ Cu cele mai bine de 800 de lucrări pe care le prezintă, realizate de peste 250 de pacienţi psihiatrici, cartea de faţă deschide o cale către lumea abisală a bolnavului psihic, permiţându-ne să aruncăm o privire înăuntru şi să căutam un sens dezechilibrului’’. (Sursa: Editura Trei)

Un articol de: Ileana Ploscaru Panait

Difuzare TVR2: sâmbătă, 27 noiembrie 2021, ora 10:00

Reluare TVR2: luni, 29 noiembrie 2021, ora 8:00

Difuzare TVR3: duminică, 28 noiembrie 2021, ora 7:55

Difuzare TVRI: sâmbătă, 4 decembrie 2021, ora 8:00

Difuzare TVRM: sâmbătă, 4 decembrie 2021, ora 7:00

 • 20:52
  Live stadion
  Transmisiune directă
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  Fotbal * * Serbia-Elveţia Transmisiune directă-Stadion Ras Abu Aboud Comentator: Emil Hossu Producător : Daniel Chican /Horatiu Rusu
 • 23:10
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 23:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători : Raluca Brumariu
 • 00:00
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 00:05
  Reţeaua de idoli
  redifuzare *Gheorghe Hagi Producător: Irina Păcurariu
 • 01:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  * Ghana-Uruguay Comentator: Cristian Mândru Producător :Daniel Chican /Horatiu Rusu TVR 1 ora 17.00
 • 02:50
  Nemuritorii-România, 1974
  Film * Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu Dramă istorică . Redactor: Gabriela Onea
 • 04:35
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  * Camerun-Brazilia Comentator: Dragos Bocanaciu Producător :Daniel Chican /Horatiu Rusu TVR 1 ora 21.00
 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleshopping
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Moldova Emisiune realizată de TVR Moldova Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 08:00
  Opera comică pentru copii
  Premieră *Opera copiilor Producător: Valentina Băinţan
 • 09:00
  Generaţia Fit
  Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă. În fiecare sâmbătă dimineaţa, de la ora 9.00, la TVR 2, Daniel Oprea, Ana Ionita, Horaţiu Dumitrescu, Anisa Sandulache, Andreea Arsine, Cristina Georgescu şi Gabriel Toncean te provoacă să fii fit cu Generaţia Fit. Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă. Producător: Iulia Popescu Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness
 • 09:30
  Fără prejudecăţi
  * Emisiunea Fără prejudecăți este singura producție media din Europa pentru care lucrează reporteri TV cu dizabilități și a fost premiată în anul 2016 de către Organizația Națiunilor Unite ca model de incluziune și autoreprezentare. Producția este interpretată în limbajul semnelor române iar o variantă accesibilizată pentru nevăzători de regăsește pe platforma Mixcloud. Reporterii Raluca Avram și Mihai Arsenie împreună cu moderatorul Ovidiu Damian se vor întâlni cu telespectatorii în fiecare sâmbătă de la ora 9:30 și vă vor prezenta poveștile unor oameni excepționali care schimbă lumea. Reporter: Mihai Arsenie Realizator şi moderator: Ovidiu Damian Producător: Ovidiu Pop Interpret mimico-gestual: Adelina Ciocotisan Emisiune realizata de TVR Cluj ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ
 • 09:55
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 10:00
  Mic dejun cu un campion
  * Producător: Ileana Ploscaru Panait
 • 11:00
  D’ale lu’ Mitică
  Prezintă: Mitică Popescu Scenariu: Cristian Vlad Reporter: Marian Marin Producător: Liliana Vlad
 • 12:00
  Cum vă merge ?
  Premieră * Producător: Cătălin Heson
 • 12:30
  Cap compas
  * Lumina oamenilor De la ruine si pana la plajele superbe, Ohrid impresioneaza printr-o multitudine de lucruri care te atrag, îți stârnesc interesul de a le vedea, insa bogăția acestui loc nu sta numai in prezent, ci mai ales in mostenirile din trecut. Producător: Elena Dinu
 • 13:00
  Gala umorului
  Emisiunea "Gala umorului" continuă seria momentelor comice și în grila de toamnă a canalului TVR2, avându-i ca gazde pe Corina Dănilă și Dragoș Huluba, în fiecare vineri seara, de la ora 20:00. În noul sezon, cel de-al 18-lea, pe lângă fabuloasele secvențe selectate din Arhiva de Aur a Televiziunii Române, vă propunem și scenete comice în premieră, din a căror distribuție fac parte: Rodica Popescu Bitănescu (invitat special) și mai tinerii actori de comedie Mirela Zeța, Marius Rizea, Adrian Ciobanu și Silviu Debu. "Copiii spun lucruri trăznite!" Prezintă: Corina Dănilă şi Dragoş Huluba Producător: Cosmin Dumitru
 • 15:00
  RIVALII…cu Marina Almăşan
  Premieră *Emisiune inregistrata in studioul Pangrati * Emisiunea RIVALII…cu Marina Almășan, îsi propune să aducă față-n față cele două tabere : tinerii și vârstnicii, primii-cu forța și entuziasmul și celelalte “instrumente” și caracteristici specifice vârstei, ceilalți-cu înțelepciunea, experiența și cumpatarea, pe care le-o oferă anii din buletin. O editie speciala in asteptarea lui Mos Nicolae în colaborare cu Mihai Alexandru și copiii din Al Mike Pepiniera. Un juriu de personalități îndrăgite ( din diferite domenii de activitate) care va amesteca tinerii cu vârstnicii, va evalua prestația celor doi competitori, decizând în final care dintre ei a întrunit criteriile competiției : charisma, nivelul de pregătire, adaptabilitatea la vremurile pe care le traversăm, capacitatea de a se descurca în anumite situații limită, precum și aceea de a se face plăcut de cei din jur, format din: -actrita Emilia Popescu -artistul Dan Helciug -psihologul Eduard Puiu Invitaţii: -compozitorul Mihai Alexandru şi copiii din Al Mike Pepiniera -Călin Geambașu şi fiul David -Daniela Gorfy şi fiica Maria -Marcel Pavel şi fiica Juvenalia Prezintă: Marina Almășan Comoderator: Costin Teodorescu Producator: Marina Almășan Jurnalişti: Elena Cristescu, Liana Damianşi Daniela Guţu
 • 16:55
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 17:00
  Levintza prezintă
  În cel de-al doilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTĂ , de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare şi realizatoare celebră de costume, prezintă o emisiune dedicată celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei şi meseriilor modei. Emisiunea este o incursiune în culisele modei, cu colecţii pline de creativitate, portrete de designer şi manechine, tendinte şi istoria modei. Levintza prezintă este singura emisiune de modă din România, un spaţiu video dedicat celor mai importante şi creative colecţii, săptămânilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare plăcută! Prezentator: Doina Levintza Realizator: Doina Levintza Producător: Claudia Nicolau Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL
 • 17:30
  Documentar
  * Case şi idei (Of Houses and Ideas, Faites comme chez eux-Franţa, 2014) Producători executivi: Jean Moncaut şi Severin Delpon Realizator: Frederic Planchenault Suntem musafirii unor pasionaţi de decoraţiuni interioare, care ne deschid larg uşile caselor lor şi ne dau o mulţime de idei ca să le punem în practică la noi acasă. De data aceasta, suntem invitaţi să facem ca ei ! Episodul 15 Azi facem o primă vizită la Bordeaux, ca să descoperim o veche casă cu o ambianţă boemă şi elegantă. Continuăm la Neuilly, unde admirăm un duplex decorat în stil contemporan, şi la Marsilia, unde proprietara şi-a decorat casa cu propriile creaţii şi cu amintiri din călătorii. Redactor: Ştefan Asavei
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:55
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial*(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 44 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Lungul drum al dragostei
  Film* Lungul drum al dragostei (LOVE'S LONG JOURNEY-SUA, 2005) Premieră Regia: Michael Landon Jr. Cu: Erin Cottrell, Logan Bartholomew, William Morgan Sheppard * Dramă -după un roman al scriitoarei americane Janette Oke. Proaspăt căsătoriţi, Missie şi Willie LaHaye hotărăsc să-şi ducă planul la bun sfârşit, construindu-şi viitorul prin forţe proprii. Lăsând în urmă ferma din prerie a părinţilor lui Missie, cei doi tineri pornesc mai departe în inima Vestului american neexplorat. În noul lor orăşel îi aşteaptă multă muncă şi multe încercări, dar şi promisiunea unei vieţi pline de iubire şi de aventură. Redactor: Ştefan Asavei
 • 22:00
  Răzbunarea pistolarului
  Film* Răzbunarea pistolarului (THE GUNDOWN-SUA, 2011) Regia: Dustin Rickert Cu: Peter Coyote, Andrew Walker, William Shockley, Sheree J. Wilson Western, film de acţiune. După ce a rătăcit multă vreme prin deşertul Arizonei, aventurierul Cole Brandt ajunge într-un orăşel unde face legea tiranicul Travis McCain. Inevitabila confruntare a celor doi va avea loc, mai ales când McCain o ameninţă pe femeia de care Brandt e îndrăgostit. Redactor: Corina Feleagă
 • 00:00
  Drag de România mea!
  Prezintă: Paul Surugiu-Fuego Producător Codruţa Prunariu Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu
 • 02:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 02:45
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 02:55
  Răzbunarea pistolarului
  Film * Răzbunarea pistolarului (THE GUNDOWN-SUA, 2011) Regia: Dustin Rickert Cu: Peter Coyote, Andrew Walker, William Shockley, Sheree J. Wilson Western, film de acţiune. Redactor: Corina Feleagă
 • 04:35
  Lungul drum al dragostei
  Film *(LOVE'S LONG JOURNEY-SUA, 2005) Regia: Michael Landon Jr. Cu: Erin Cottrell, Logan Bartholomew, William Morgan Sheppard * Dramă -după un roman al scriitoarei americane Janette Oke. Redactor: Ştefan Asavei