loader
Foto

Galerie foto

Din 12 octombrie, „IERI-AZI-MÂINE” revine cu un nou sezon la TVR 2

Corina Dănilă şi echipa „IERI-AZI-MÂINE” vă aşteaptă de luni cu o nouă serie de interviuri şi invitaţi de marcă. Vă aşteptăm pe TVR 2, TVR HD şi TVR+ să vă întâlniţi cu Rodica Popescu Bitănescu, Mircea Albulescu sau Marian Ionescu Căpitănescu.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

După o scurtă vacanţă de vară, IERI-AZI-MÂINE revine din 12 octombrie, iar de luni până vineri, de la ora 16:00, Corina Dănilă vă aşteaptă cu cele mai bune materiale din Arhiva de Aur a TVR, cele mai îndrăgite personalităţi şi cele mai frumoase poveşti. „O poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi. Povestitorii sunt de top, poveştile - nemuritoare , iar succesiunea lor... este singurul «exces» care nu dăunează   grav sănătăţii”, spune Carmen Movileanu, producătoarea emisiunii.

Aşa cum ne-a obişnuit în primul sezon, fiecare zi a săptămânii va fi dedicată unei personalităţi dintr-un anumit domeniu (teatru, operă, muzică populară, muzică uşoară), însă din acest sezon, ne vom bucura şi de acompaniamentul muzical oferit de tinerii muzicieni Cristian Horia şi Emilian Florentin Gheorghe. Cei doi au lansat proiectul When Violin Meets Guitar, prin care au reinterpretat – cu ajutorul viorii şi chitarei – lucrări ca  Rapsodia Română de George Enescu sau Bohemian Rhapsody de Queen.

„Frumosul este  peste tot în jurul nostru. Se pare că e suficient doar să întinzi mâna ca să-l atingi. De multe ori ne este dor de ceea ce nu mai putem atinge, privi, auzi  dar …ne salvează amintirile. Cine ar putea contrazice  ideea că frumosul de mâine e un ecou al  frumosului de azi şi, de ce nu, al celui de ieri ? Poate doar cei care nu au amintiri. Noi contăm pe iubitorii poveştilor noastre şi…. îi asigurăm că avem încă foarte multe de spus”, povesteşte Corina Dănilă, gazda emisiunii de pe TVR 2.

Prima ediţie din acest sezon este dedicată muzicii populare, iar invitata de luni, 12 octombrie, va fi Mariana Ionescu Căpitănescu. Originile artistei sunt în Dănciuleștii Gorjului, locul de unde a pornit să cucerească lumea cântecului popular. Cu un glas minunat, un repertoriu valoros şi o prezenţă scenică impecabilă a reuşit să se impună pe scena folclorului românesc, iar după debutul din adolescenţă, ea  a participat şi câştigat numeroase premii la concursuri precum Festivalul naţional „Maria Tănase” (Locul I) sau Concursul „Topul tinerilor interpreţi” (Marele Premiu). 

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi sărbătorim scena teatrului românesc, iar în platoul TVR 2 ne revedem cu Rodica Popescu Bitănescu. De la ora 16:00,  v-am propus o discuţie plină de umor, poante şi dialoguri cu o doamnă care reuşeşte de 40 de ani să încânte publicul român, fie de pe scena de teatru, fie din faţa camerei de filmat. Aţi avut prilejul să revedeţi câteva din scenetele pe care artista le-a interpretat în platourile Televiziunii Române.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de 14 octombrie o dedicăm muzicii uşoare, iar la IERI-AZI-MÂINE vom sărbători una din marile legende ale topurilor româneşti: formaţia Iris. Fondată în 1976, trupa de rock s-a reunit în acest an, iar în luna septembrie au început un turneu naţional. Cum se simt cei aproape 40 de ani de activitate vom afla chiar de la membrii trupei, care vor fi prezenţi în platoul emisiunii.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Un maestru al teatrului românesc, Mircea Albulescu a venit joi, 15 octombrie, în ediţia dedicată teatrului. Actorul a primit, de-a lungul carierei, numeroase distincţii precum: Premiul Naţional pentru întreaga activitate artistică (acordat de Ministerul Culturii șşi Cultelor, în 2003), Premiul Academiei Române în 2004 pentru cei 50 de ani de "creaţie interpretativă în arta teatrală şi cinematografică", Premiul pentru întreaga activitate primit la Gala Premiilor UNITER în 2005, Premiul de excelenţă la cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania în 2009. În 2009, Mircea Albulescu a fost declarat Ambasador al Umanităţii, iar în 2010 a primit Premiul de excelenţă în cadrul Galei de închidere a Festivalului Comediei Româneşti, festCO.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu o puternică voce a teatrului liric: Daniela Vlădescu. Soprana a început studiile la Conservatorul „Ciprian Porumbescu” sub îndrumarea profesoarelor Arta Florescu şi Eugenia Moldoveanu. Încă dinainte de absolvire, în 1980, devine solistă a Teatrului Muzical din Braşov, pe a cărui scenă va activa între anii 1979 şi 1985. Începând cu 1985, Daniela Vlădescu face parte din ansamblul de solişti ai Operei Naţionale Bucureştiiar din 1993, face trecerea la genul operetei şi devine angajata Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

***


Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

20:00 Puternici, impreuna

Sezon Nou

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: 'Cum scapam de jocurile de noroc?

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Cursa prin istorie

*Povesti si secrete pe Podul Mogosoaiei Sezon Nou

* Secretele Muzeului Antipa

Printr-un joc de cautare de comori la Muzeul de istorie naturala Grigore Antipa, Adriana Irimescu, insotita de elevi, descopera povestea prieteniei dintre Grigore Antipa si Emil Racovita, dar si alte secrete ale muzeului.

Producatori: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Realizator Anca Berlogea-Boariu
Prezentator Adriana Irimescu
Jurnalist Stefania ȚTene

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2