loader
Foto

Galerie foto

De Ziua Naţională a României, program de sărbătoare la TVR 2

Sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 15.00, reprezentanţi de pe toate continentele îşi dau întâlnire în platoul Marinei Almăşan pentru un concurs de „bun român”.

 

Femei de 10, bărbaţi de 10

Ca în fiecare an, TVR 2 întâmpină Ziua Naţională cu un program special şi îi invită pe români să sărbătorească alături de artişti de prestigiu. Sâmbătă, 30 noiembrie şi duminică, 1 Decembrie, la TVR 2 putem viziona ediţii speciale ale emisiunilor preferate.

Nu vor lipsi divertismentul, muzica şi producţiile cinematografice româneşti de succes pentru un weekend reuşit în familie. Paul Surugiu-Fuego invită telespectatorii la un spectacol aniversar.

Duminica filmului românesc a pregătit cinefililor seria de western-uri: „Profetul, aurul și ardelenii” (ora 13.10), „Artista, dolarii și ardelenii” (ora 20.10) şi „Pruncul, petrolul și ardelenii".

Reprezentanţi din SUA, Rusia, China, UE, Republica Dominicană și Irak se vor întâlni sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 15:00, în platoul Marinei Almăşan, într-o editie specială a emisiunii “Femei de 10, bărbați de 10” dedicată Zilei Nationale. Toţi sunt rezidenți în România şi se vor lupta în „ring” pentru a demonstra... cât de buni români au devenit. Juriul prezidat de actorul Eugen Cristea  îi va trece prin „furcile caudine” ale probelor: cunoașterea frumuseților patriei noastre, recunoașterea unor mâncăruri tradiționale, stăpănirea limbii române, cunoașterea bancurilor romănești, precum și proba practică - cea care, probabil, îi va pune în cea mai mare dificultate: dansurile populare.

(w882) Marina Alm

Recompensele vor fi pe măsură. Marina, care a vrut să păstreze secretul asupra Marelui Premiu, a dezvăluit că va fi ceva “în trend”, ultilizabil în orice colț al lumii. “Va fi o spectaculoasa schimbare de ritm, față de formatul binecunoscut telespectatorilor și mizăm pe un succes al competiției noastre, pentru că emisiunea va fi plină de surprize. Printre altele, americanul, chinezul și dominicanul vor interpreta melodii românești.”, a spus Marina Almăşan.

Duminică, ediţii speciale de 1 Decembrie sunt pregătite de emisiunile Ferma (ora 9:00), Pescar hoinar (ora 10:00) şi Natură şi aventură (ora 10:30)

(w882)

De la ora 15.00, urmăriţi la TVR 2 un CONCERT ANIVERSAR PAUL SURUGIU-FUEGO. Artistul, care a ales întotdeauna să cânte în limba română, aduce duminică, 1 Decembrie, la „Drag de România mea!”, un show inedit: selecțiuni din concertul aniversar susţinut de el pe 15 noiembrie la Sala Palatului. Concertul captivant aduce atât șlagăre, cât și folclor autentic din Banat, Moldova, Maramureș sau Ardeal, interpretate de Paul Surugiu şi alţi 80 de artiști, acompaniaţi de Orchestra Fraților Advahov din Chișinău, dar și de Angry Band. Nu vor lipsi momentele speciale, printre care şi cel realizat împreună cu maestrul Ion Dichiseanu, dar şi duete senzaționale: Mirabela Dauer, Irina Loghin, Mioara Velicu, Oana Lianu, precum şi surorile Osoaianu şi Nicolae şi Isidor Glib, din Basarabia.

(w882)

De la ora 18:00, alături de Irina Păcurariu vine la „Reţeaua de idoli” un invitat special: Tudor Gheorghe, artistul a cărui muzică înseamnă "acasă" pentru mii de români din toată lumea. Deşi interpretul susţine că nu are niciun fel de relaţie personală cu computerul sau internetul - aceste "instrumente" sunt folosite de români de pe toate meridianele care îi descarcă muzica. Interviul face o radiografie a românilor, cu nuanţele lor greu de ratat, păstrate de zona de unde vin şi de obiceiurile cu care au crescut.

Western-uri românești la TVR 2

De Ziua Naţională, TVR 2 a programat trilogia western de succes realizată între anii 1978 și 1981, povești care au ca laitmotiv visul american, aventura şi dorul de casă: „Profetul, aurul și ardelenii” (ora 13.10), „Artista, dolarii și ardelenii” (ora 20.10) şi „Pruncul, petrolul și ardelenii” (ora 21.30).

„Profetul, aurul și ardelenii” (regia Dan Pița, 1978) este filmul care deschide seria peripeţiilor pe tărâm american. Traian, un ardelean cu mițoasă de oaie, bâtă şi desagă (Ilarion Ciobanu) şi fratele lui, Romulus (Mircea Diaconu) vin să îl caute pe cel de-al treilea frate, Johnny (Ovidiu Iuliu Moldovan) şi să îl aducă înapoi acasă dar se lovesc de tot felul de piedici.

În al doilea film, „Artista, dolarii și ardelenii” (regia Mircea Veroiu, 1980), ursuzul frate Traian se îndrăgosteşte de o frumoasă cântăreaţă din America şi face tot posibilul să cucerească inima fetei. Cu tot efortul, el va face paşi repezi spre dezamăgirea iminentă. „Pruncul, petrolul şi ardelenii” (r. Dan Pița, 1981) ne arată familia, acum extinsă, care plănuieşte să se întoarcă acasă, în Ardeal. Plecarea e amânată pentru că soţia lui Romulus urmează să nască un copil.

7:25 România…în bucate (R)

TVR Iaşi

* Descriptio Moldaviae

Emisiune realizată de TVR Iaşi

Prezentator si realizator: Raluca Chirilă Aftene

Producător: Vasile Arhire

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

din 25 aprilie //

(Reluare)

7:50 Documentar 360°GEO

* Viaţa pe uriaşul Grossglockner (Vivre au pied d’un géant, Franţa-Germania, 2010) Redifuzare

Cel mai înalt munte din Austria, Grossglockner, din masivul Hohe Tauern, ajunge până la altitudinea de 3.798 de metri.

Acest vârf maiestuos separă provinciile Carintia-înspre răsărit-de Tyrol-către apus.

În iunie, după o pauză de opt luni, soţii Riepler părăsesc valea pentru a urca să păzească refugiul Glorerhütte.

Realizatorii documentarului i-au însoţit în mai multe momente din an, de la perioada focurilor de Sfântul Ion până la Ajunul Crăciunului, în refugiul unde adăpostesc alpinişti, şi chiar până pe vârful Grossglockner.

Realizator: Gernot Stadler

Redactor: Delia Clonaru

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2