loader
Foto

„Cap Compas”: De la Salona la Split | VIDEO

„Cap Compas” ne-a dus într-un spaţiu nou pe care e mai greu să-l iei în stăpânirea subiectivă de unul singur, te poţi inspira din ghidurile de călătorie astfel încât rutele să devină relaxante și instructive. Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 12:30, la TVR 2.

 

Cap Compas

Croația este țara spre care te poți îndrepta fără grijă că ai putea fi dezamăgit de ceva. Autostrăzile au devenit o prioritate națională în momentul în care croații au decis să-și transforme țara, mai ales fâșia de pământ de la malul Mării Adriatice, într-una turistică. Legăturile rutiere din Dalmația oferă fie posibilitatea parcurgerii celor 300 km de coastă, de la un capăt la celalalt, fie alternativa opririi în locuri unice.

În vremurile când romanii antici cucereau cea mai mare parte a Europei, au ajuns într-o mică zonă și au decis că va fi un loc minunat. Așezarea avea să devină faimosul oraș Salona.

(w882) salona, ca

Puține ansambluri ale civilizației romane pot fi cunoscute asemenea Salonei, alegând diferite porți de acces în funcție de prioritatea preferată de vizitator.

(w882) salona

Ne aflăm în ceea ce a mai rămas din lumea fascinantă a civilizației în care aproape mărimea unui amfiteatru era raportată la numărul de locuitori ai orașului.

(w882) leu, cap c

De peste 100 de ani, de când au început cercetări arheologice, aici au fost descoperite statui, pietre inscripționate, fragmente de mozaicuri, resturi ceramice, monede și bijuterii, chiar și unele dovezi că aici ar fi fost încoronat în 1076 regele croat Zvonimir.

(w882) mormant

Te poți plimba pe străzile pline cu magazine contemporane și galerii de artă cu o pregnantă percepție a faptului că zidurile printre care te strecori au peste 1.700 de ani vechime.

(w882) elena dinu

Vechiul oraș Split este precum un capitol dintr-o disciplină pe care o înveți la școală iar fiecare colț devine pauză doar cât să cauți ceva în plus.

***

Elena Dinu ​

Jurnalist

https://www.instagram.com/cap.compas.travel/

http://tvr2.tvr.ro/emisiuni/cap-compas_4956.html

https://www.youtube.com/playlist

https://www.facebook.com/Elena.Dinu.TVR/

 

7:00 Generaţia Fit

Redifuzare

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:30 România…în bucate (R)

TVR Târgu Mureş

* Cooking Show

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureş

Prezentatori: Costin Miron si Bogdan Moraru

Realizator: Bogdan Moraru

Producător: Costin Miron

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

(Reluare)
 
Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

Cupluri de poveste, la „Drag de România mea!”

publicat: miercuri, 08 mai 2024

Duminică, 12 mai, de la ora 15:00, la TVR 2 veți putea urmări o ediţie de colecție a emisiunii ”Drag de România mea!”, o confruntare a dragostei, ...

Întâlnire cu Păcală pentru un râs sănătos, duminică la TVR2

Comedia  „ Păcală", regizată de Geo Saizescu la începutul anilor '70, poate fi urmărită la TVR2 duminică, 12 mai, de la ora 20.00. În rolul ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

Duminică, 5 mai, la TVR 2 ați putut urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana Tudor şi susţinut de Paul ...

 

#tvr2