loader
Foto

De Crăciun, Corina Dănilă ne aduce noi „amintiri pentru viitor”

De luni până vineri, de la 16:00, 2 vă așteptăm la „IERI-AZI-MÂINE”. În această săptămână,  Corina Dănilă i-a avut invitați pe Mărioara Man Gheorghe, Leontina Văduva, Mircea Diaconu, Cristian Gați, Cristian Țopescu, Valeria și Virgil Ogășanu.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Începem săptămâna cu ziua dedicată muzicii populare, unde Corina Dănilă o aduce în platou pe cântăreața de muzică populară Mărioara Man Gheorghe. Cântăreaţă, educatoare, preoteasă  şi mamă împlinită. Acesta ar fi un scurt portret al artistei care și-a făcut debutul pe scena muzicală de la 14 ani și a cântate pe cele mai cunoscute scene ale folclorului românesc.  Măriora este mama artistei Elena Gheorghe, care a participat și la concursul Eurovision. Într-un interviu pentru revista Taifasuri, Mărioara spunea că „eu de fel sunt din comuna Hodac, sat Arşiţa, Mureş. Cântatul e un fel de tradiţie de familie la noi. Din nouă copii, toţi l-am moştenit pe tata, care avea o voce superbă”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Marți, 23 decembrie, Corina Dănilă vine cu un invitat de excepție: Leontina Văduva. Celebra soprană română ajunge în platoul de la TVR 2, unde ne va vorbi despre începuturile ei în operă, iar împreună vom revedea câteva dintre cele mai frumoase prestații, filmate de Televiziunea Română. Născută în județul Vâlcea, în 1960, Leontina Văduva a absolvit Conservatorul de Artă din București cu Ileana Cotrubaș și a călcat prima oară pe scena operei interpretând-o pe Antonia din „Povestirile lui Hoffmann” la Opera Română. În 1987, Leontina debuta în Franța, în rolul lui Manon din opera Manon Lescaut, pe scena Operei din Toulouse.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 24 decembrie, este ziua dedicată teatrului, iar în platoul „IERI-AZI-MÂINE” ajung Mircea Diaconu și Grupul SONG. Celebrul actor, cu mai bine de 44 de ani de experiență în spate, le readuce telespectatorilor câteva dintre cele mai cunoscute interpretări pe care le-a făcut de-a lungul anilor, iar cu ajutorul Arhivei de Aur a TVR, vom vedea clipuri din „Profetul, aurul și ardelenii” (1978), „Artista, dolarii și ardelenii” (1980) sau „O scrisoare pierdută” (spectacol TV, 1982).

Grupul SONG a fost un adevărat fenomen pe scena muzicală românească. El a fost înființat de Ion Luchian Mihalea în 1974, iar vreme de aproape 20 de ani a umplut până la refuz toate sălile de concert din țară. Într-un interviu pentru Agerpress, Bogdan Stanoevici – fost membru al grupului SONG – mărturisea că „la început au fost 8 studenți la Limbi Străine și la Conservator și apoi 12. 12 oameni furioși, printre care eram și eu”.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Joi, în prima zi de Crăciun, vorbim despre sportul românesc cu Cristian Gațu și Cristian Țopescu. Prezentată de Alina Alexoi și Cristian Mândru, prezentatorii jurnalelor sportive, în ediția de joi vom vorbi despre handbalul românesc cu Cristian Gațu, fost handbalist român care a făcut parte din lotul echipei naționale de handbal a României (medaliată cu argint la Montreal 1976 și cu bronz la München 1972),și care în perioada 1996-2014 a fost președintele Federației Române de Handbal.

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu Valeria și Virgil Ogășanu, invitații Corinei Dănilă din ziua dedicată divertismentului. Virgil Ogășanu joacă din 1965 pe scena Teatrului Bulandra din București, iar de-a lungul anilor s-a făcut remarcat datorită interpretările memorabile din piese ca „D'ale carnavalului” de I. L. Caragiale, „Priveşte înapoi cu mânie” de John Osborne, „Livada cu vişini” de A.P. Cehov, „Meteorul” de Friederich Durrenmatt sau „Revizorul” de Gogol. În cinematografie, unde a debutat în 1962, a jucat în filme ca „Răutaciosul adolescent” (1969), „Secția corecțională” (1970), „Facerea lumii” (1971) sau „Cântec pentru fiul meu” (1980).

Valeria Ogășanu, soția lui Virgil, a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” în 1969 și este actriţă la Teatrul Bulandra. A jucat într-unul din rolurile principale ale producţiei DEFA-Berlin, „Marea încercare”, regizat de Kurt Matzig, având ca parteneri pe actorul german Norbert Christian şi pe actriţa sovietică Galina Polskih.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

***

Emisiunea IERI-AZI-MÂINE poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

 

0:40 Luna de miere -România, Germania, Suedia, Canada, 2018

Film* Luna de miere -România, Germania, Suedia, Canada, 2018

Regia: Ioana Uricaru

Cu: Mălina Manovici, Dylan Smith, Steve Bacic

*Premiul pentru cel mai bun regizor-Festivalul Internațional de Film de la Sarajevo, 2018

*Nominalizare la Premiul Gopo 2019 pentru cel mai bun debut (Ioana Uricaru)

*Nominalizare la premiul Independent Spirit 2019 pentru debut ("Someone to Watch" Award)

*Dramă. Mara, o mamă singură în vârstă de 30 de ani, se căsătoreşte cu americanul Daniel în timp ce se află în Statele Unite cu un job temporar de asistentă medicală. Atunci când parcursul ei pentru a obţine cartea verde ia o turnură neaşteptată, Mara este silită să se confrunte cu un adevăr neplăcut.

*

Redactor: Gabriela Onea

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Confruntări pline de emoţii, umor şi voie bună, la ”Drag de România mea!”

Duminică, 28 iulie, de la ora 15:00, la TVR 2, vă invităm să revedeţi o ediţie ”Drag de România mea!” cu provocări îndrăzneţe.​

Încep Jocurile Olimpice. TVR, “official broadcaster” Paris 2024

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, ...

 

#tvr2