loader
Foto

De 8 martie, Paul Surugiu Fuego ne-a invitat la o ediţie specială

Telespectatorii au vizitat alături de artist locurile copilăriei sale din Turda, într-o ediţie care precede lansarea sezonului 4 al emisiunii „Drag de România mea!”, la TVR 2.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Telespectatorii TVR 2 au fost invitaţi duminică, 8 martie, la o ediţie specială "Drag de România mea!", un dar de suflet al artistului Paul Surugiu Fuego făcut fanilor într-o zi de sărbătoare.

De la ora 15:00, alături de gazda emisiunii am mers la Turda, în orașul său natal. De Ziua Femeii, Paul Surugiu Fuego a făcut o reverență în fața trecutului și ne-a prezentat locurile copilăriei din orașul istoric din inima Transilvaniei.

(w882) Tortul lui

Ne-am plimbat pe la cofetărie, dar şi pe la Teatrul Național „Aureliu Manea”, unde Fuego s-a lansat. Am intrat în curtea scolii și am stat chiar în banca în care el a învățat primele lecții.

(w500) Fuego Turd

Cu această ocazie, a oferit flori fostelor sale profesoare. Cel mai emoționat moment a fost însă întâlnirea cu bunica sa, care ne-a uimit cu vitalitate, spiritualitate și umor la 84 de ani. Mamei sale, Paul Surugiu i-a făcut o declarație specială de 8 martie.

(w882)

Scenete cu Paul Surugiu Fuego în cel de-al patrulea sezon „Drag de România mea!”

Într-un decor nou, cel de-al patrulea sezon „Drag de România mea!” ne propune noi invitaţi, eroi ai timpului prezent, oameni speciali, personalități sau nu, care contribuie la imaginea frumoasă a României, la promovarea şi păstrarea nealterată a tradițiilor și artei. Gazda „Drag de România mea!” le-a pregătit telespectatorilor TVR 2 şi o surpriză: din acest sezon îi vom vedea şi calităţile de actor. Absolvent al Facultății de Teatru, Paul Surugiu Fuego va surprinde în fiecare ediţie cu câte un rol într-o scenetă captivantă. Alături îi vor fi vedete consacrate, iar în repertoriul său veţi recunoaşte scenete cunoscute şi îndrăgite, reamintite într-un stil amuzant la "Drag de România mea!".

Aşa cum ne-am obişnuit, nu vor lipsi duetele memorabile, edițiile muzicale, marii actori şi familiile artistice care ne vor încânta cu povești de viață și de dragoste. Ne vom bucura şi de folclor autentic, păstrat și promovat ca atare, dar și multă voie bună. Lui Paul Surugiu îi vor fi alături, ca și până acum, trupa Supermarket, condusă de Vlad Crețu, dar și minunatul balet al cărui coregraf este Florin Mariș.

(w500)

Printre exclusivitățile sezonului se numără celebrarea mai multor legende ale scenei și artei românești, dar şi un moment unic cu doamna cântecului popular, Maria Ciobanu, care, la cei 84 de ani ai săi, cântă ca nimeni alta.

„Patru va fi cu siguranță un număr norocos și-un sezon pe măsura așteptărilor. Nu vrem să epatăm în nici un fel, ne dorim doar să arătăm că se poate face divertisment de calitate fără compromisuri. Vrem să-i aducem în fața voastră pe cei care au ceva de spus, îmbinând continutul de calitate cu bucuria unei duminici relaxate, muzică, povești si amintiri și desigur, eroi și valori de la care avem în permanență ce învăța, fie că sunt din generația actuală sau din trecut. Mi-e dragă țara asta și chiar simt că am făcut ceva pentru ea. Nu o poleim cu vorbe frumoase neapărat, îi arătăm fața artistică reală, cu adevăratele modele la care ar trebui să se raporteze oamenii. Nu dețin adevărul absolut și nici nu vrem să fie așa! Scopul nostru este să oferim duminici de poveste pe care oamenii să le iubească!

România are cu ce se mândri și dacă mai mulți ar conștientiza asta, ne-ar fi mai bine. Sunt fericit că am crescut în ochii voștri, dar și în audiențe, reușind în cele trei sezoane să dăm naștere unui show decent, elegant, rafinat, cu imagini de colecție și cu aproape 200 de mari artiști, actori, oameni de cultură care ne-au călcat pragul, ne-au onorat, iar noi i-am premiat pentru tot ce înseamnă munca lor în economia artei românești. Am şi noutăți, voi juca teatru alături de colegi și de mari actori, vom celebra legende și ne vom aduce aminte de altele, vom omagia artiștii plecați, voi avea duete inedite, ca și până acum și vom prezenta povești ale unor oameni mai putin celebri, dar care fac pentru România enorm, prin munca lor și prin iubirea de frumos, fiind eroi ai timpului prezent!”, a mărturisit Paul Surugiu Fuego.

(w500) Doamna cu

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

Program de difuzare:

TVR 2 și TVR 2 HD: Duminică, ora 15:00; vineri, ora 22.00

TVR Internațional: Luni, ora 1:10; sâmbătă, orele 10.00 și 21.00 (ora României)

TVR MOLDOVA: Sâmbătă, ora 15:00

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.8

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2