loader
Foto

DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (XXXIII)

“Există fisuri în orice lucru. Pe acolo pătrunde lumina.” (Leonard Cohen)

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Miercuri, 29 aprilie

E-learning: IUBIREA sau FRICA

Mi-e dor de ei și poate, dacă-aș spune-o, li s-ar urca nițel la cap. Așa că tac și îmi văd de treburi.

Mâine sunt șase săptămâni de când îi regăsesc doar în ferestre video, precum pe iezii dintr-un basm, pe care ar urma să îi înghită lupul. Dar, pân’ la urmă, doi tot deschid ușa... Așa că ne vom reîntâlni, după peripeția pandemiei, dar cât de înțelepți sau cât de triști?

(w882) Daniela Ze

Și dacă nu mă deslușiți, acolo, în selfie-ul de anul trecut, e pentru că studenții mei nu îmbătrânesc niciodată și e ușor s-ascunzi o frunză între muguri.

La început s-au amuzat: au intrat pe aplicația cursului, “cu gura camuflată", purtând măști , “ca să vedem cum o să fie la întoarcere”, dar de când au aflat că nu vom reveni în săli decât la toamnă, au fețele lungi, se revoltă: “Doamnă, ne vrem viața înapoi!”

Îmi lipsesc pet-urile lor de sub bănci și telefoanele care vibrează pe rând, când scriu la tablă.

Rucsacurile de care te împiedici de la ușă, pauza lor de țigară, când fumează așezați sub cerul liber, pe o platformă, sub acoperiș, ca fetele să fie văzute de vajnicii de la Arhitectură.

Felul în care își împart ștrudelele de la “Luca”, paharele de plastic, automatele de cafea de pe holuri și vocea care strigă totdeauna : “Profa te roagă să-i iei una fără zahăr!”

Vom mai avea ceva din toate astea?

“Mi-e dor chiar și de igrasia de la Universitate”, zice o fată.

Toți ceilalți aprobă : “Daaaa, și mie,  și mie” -  însă e fiecare de acasă și un ecou parcă se frânge în flux.

Vor avea sesiunea online și licența. Seria asta va pleca fără să îi mai văd în real life. Abia de îi mai ghicesc în temele de lucru, pe care le-au trimis pe mail și le citesc, fără să îi mai aud cum se contrazic ori se aprobă, cum se întrec.

După tradiție, la întoarcerea din vacanța de Paști, au dreptul să pledeze liber despre un subiect pe care l-au ales. Au vrut “Emoții care mișcă lumea”, așa că vom vorbi împreună despre asta. Cu un pic de Stendhal, de Flaubert, de psihologia reclamei, de filosofie și mituri, de teorii despre teatralitate socială și distanță, cuprinse în entuziasmul de la 20 de ani.

Dar au rămas entuziaști? Mă întreb: va învinge iubirea sau frica?

Voi ști mâine.

Pe curând, cu drag, DZB.

21:25 Toamna la podgorie

Film* Toamna la podgorie (AUTUMN IN THE VINEYARD-Canada, SUA, 2016)

Regia: Scott Smith

Cu: Rachael Leigh-Cook, Brendan Penny

*Dramă romantică. Frankie Baldwin şi Nate Deluca îşi dispută dreptul de proprietate asupra podgoriei Sorrento, pe care ajung s-o împartă pe din două. Fiecare dintre ei încearcă să obţină o recoltă cât mai bună şi să câştige premiul pentru cel mai bun vin din regiune. Dar rivalitatea lor nu se va încheia în vie, fiindcă soluţia ideală pentru o dispută juridică nu poate fi decât o poveste de dragoste!

Redactor: Anca Radu

23:10 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2