loader
Foto

DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (IX)

“Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică. “ Jimi Hendrix

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Marți, 31 martie

DAMIAN, CEL CARE A CÂNTAT ÎNTRE BLOCURI

Azi este despre el, prietenul meu care într-o zi a uitat harta și a încurcat între ele drumurile. Ceea ce nu l-a împiedicat însă nici să pornească pe jos, nici să ajungă departe.

Poți să îți faci prieteni într-o clipă? E ceva rar, dar devine de neprețuit atunci când se întâmplă. Între mine și acest mare artist cred că așa s-au petrecut lucrurile: l-am chemat la televiziune, ca pe atâția dintre interlocutorii mei, anunțându-l din vreme, dar , cu o zi înainte de a ne întâlni, am aflat că era la spital, pentru o intervenție oarecare, încât mi-am luat adio cu regret de la filmare și de la dialog, mă pusesem în starea de a-l întâmpina și a-i vorbi, cum fac de obicei cu oricine și a și început să mă apese pierderea unui moment despre care știam că niciodată n-ar fi fost la fel, o dată ce îl amânam.

Și-atunci a venit surpriza: invitatul meu, pe care îl mai văzusem doar din sală, de câteva ori, la concerte, mi-a zis: “Am promis, o să fiu în platou. Am să plec de aici o zi, pentru că, cine știe, poate că tu nu ai niciun prieten țigan și ai să te împrietenești cu mine. Sau poate nu, cum o vrea Dumnezeu !...”

N-am să alerg acum pe urma naturaleții debordante, a spontaneității și farmecului care “au trecut sticla”, cum se spune când cineva cucerește fără rest un studiou. Am să adaug doar atât : dacă nu l-ați putut vedea atunci la televizor, ascultați-l acum, ne e camarad de carantină .

Primiți-i muzica, fiindcă în serile din urmă a cântat de acasă pentru noi și, mai ales, a cântat, din balcon, pentru vecinii dintre blocuri, ceea ce mi s-a părut extraordinar. Și mai e ceva: azi, artistul despre care v-am vorbit, împlinește 50 de ani.

Dacă viața ar mai fi ținut cu noi, i-ar fi aniversat într-un concert. Însă oricum nu ar fi încăput în nicio sală atâția câți vom încăpea online, să-l auzim.

La mulți ani, har și muzică, Damian Draghici !

Pe mâine, cu drag, DZB.

Citiți toate paginile din Jurnalul de carantină pe pagina de Facebook a emisiunii "Mic dejun cu un campion"!

10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Fii în formă ! (IN GOOD SHAPE-Magazin despre sănătate, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Cum putem duce o viaţă sănătoasă, cu mintea echilibrată şi organismul în formă. Aflăm cele mai noi tendinţe din medicină, nutriţie şi fitness.

Episodul:96

Redactor: Bogdan Stănescu

 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care cântăm, ne distrăm și ne ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2