loader

DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (IX)

“Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică. “ Jimi Hendrix

 

Daniela Zeca-Buzura
Mic dejun cu un campion

Marți, 31 martie

DAMIAN, CEL CARE A CÂNTAT ÎNTRE BLOCURI

Azi este despre el, prietenul meu care într-o zi a uitat harta și a încurcat între ele drumurile. Ceea ce nu l-a împiedicat însă nici să pornească pe jos, nici să ajungă departe.

Poți să îți faci prieteni într-o clipă? E ceva rar, dar devine de neprețuit atunci când se întâmplă. Între mine și acest mare artist cred că așa s-au petrecut lucrurile: l-am chemat la televiziune, ca pe atâția dintre interlocutorii mei, anunțându-l din vreme, dar , cu o zi înainte de a ne întâlni, am aflat că era la spital, pentru o intervenție oarecare, încât mi-am luat adio cu regret de la filmare și de la dialog, mă pusesem în starea de a-l întâmpina și a-i vorbi, cum fac de obicei cu oricine și a și început să mă apese pierderea unui moment despre care știam că niciodată n-ar fi fost la fel, o dată ce îl amânam.

Și-atunci a venit surpriza: invitatul meu, pe care îl mai văzusem doar din sală, de câteva ori, la concerte, mi-a zis: “Am promis, o să fiu în platou. Am să plec de aici o zi, pentru că, cine știe, poate că tu nu ai niciun prieten țigan și ai să te împrietenești cu mine. Sau poate nu, cum o vrea Dumnezeu !...”

N-am să alerg acum pe urma naturaleții debordante, a spontaneității și farmecului care “au trecut sticla”, cum se spune când cineva cucerește fără rest un studiou. Am să adaug doar atât : dacă nu l-ați putut vedea atunci la televizor, ascultați-l acum, ne e camarad de carantină .

Primiți-i muzica, fiindcă în serile din urmă a cântat de acasă pentru noi și, mai ales, a cântat, din balcon, pentru vecinii dintre blocuri, ceea ce mi s-a părut extraordinar. Și mai e ceva: azi, artistul despre care v-am vorbit, împlinește 50 de ani.

Dacă viața ar mai fi ținut cu noi, i-ar fi aniversat într-un concert. Însă oricum nu ar fi încăput în nicio sală atâția câți vom încăpea online, să-l auzim.

La mulți ani, har și muzică, Damian Draghici !

Pe mâine, cu drag, DZB.

Citiți toate paginile din Jurnalul de carantină pe pagina de Facebook a emisiunii "Mic dejun cu un campion"!

22:05 Puternici, impreuna

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea și educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Tema: Dragostea la distanță

Invitați: Fostă Supernanny şi pedagog cunoscut, Irina Petrea este căsătorită cu un englez şi spune că soţul său s-a îndrăgostit de ţara noastră.

Producator Liana Daman

23:05 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

*Ep. 11: Rayol

Domeniul Rayol de pe Coasta de Azur este o surprinzătoare grădină de 20 de hectare, în care plantele exotice trăiesc în armonie cu vegetaţia de tip maquis mediteranean.

Actuala diversitate a grădinii i se datorează peisagistului contemporan Gilles Clément, care a revoluţionat percepţia asupra grădinilor prin conceptul său de "grădină planetară". Unele specii s-au adaptat climei mediteraneene datorită unor strategii milenare, revelatoare ale incredibilei intelegenţe din lumea vegetală.

 
Prieteni și provocări de suflet la

Sâmbătă, 05 iulie, de la ora 20.00 și duminică, 06 iulie, de la ora 15.00, vă invităm să revedeţi la TVR 2 o nouă gală a sezonului 14 al ...

Fascinantul Orient, luat la pas de Marina Almăşan în ultima ediţie „Hai-Hui... cu Marina”

De la ruinele Efesului până la bazarul cu de toate, ne plimbăm pe 2 iulie, de la ora 20.05, alături de Marina Almăşan. Vedem „Hai-Hui... cu ...

Luni, 30 iunie, de la ora 13:00, la TVR 2 și TVR+, vă dăm întâlnire cu emisiunea "La porțile Orientului", care vă invită să pătrundeţi în tainele ...

 

#tvr2