loader
Foto

DANIELA ZECA BUZURA: JURNAL DE CARANTINĂ (IX)

“Muzica nu minte. Dacă poate fi schimbat ceva în lume, acest lucru se poate întâmpla numai prin muzică. “ Jimi Hendrix

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Marți, 31 martie

DAMIAN, CEL CARE A CÂNTAT ÎNTRE BLOCURI

Azi este despre el, prietenul meu care într-o zi a uitat harta și a încurcat între ele drumurile. Ceea ce nu l-a împiedicat însă nici să pornească pe jos, nici să ajungă departe.

Poți să îți faci prieteni într-o clipă? E ceva rar, dar devine de neprețuit atunci când se întâmplă. Între mine și acest mare artist cred că așa s-au petrecut lucrurile: l-am chemat la televiziune, ca pe atâția dintre interlocutorii mei, anunțându-l din vreme, dar , cu o zi înainte de a ne întâlni, am aflat că era la spital, pentru o intervenție oarecare, încât mi-am luat adio cu regret de la filmare și de la dialog, mă pusesem în starea de a-l întâmpina și a-i vorbi, cum fac de obicei cu oricine și a și început să mă apese pierderea unui moment despre care știam că niciodată n-ar fi fost la fel, o dată ce îl amânam.

Și-atunci a venit surpriza: invitatul meu, pe care îl mai văzusem doar din sală, de câteva ori, la concerte, mi-a zis: “Am promis, o să fiu în platou. Am să plec de aici o zi, pentru că, cine știe, poate că tu nu ai niciun prieten țigan și ai să te împrietenești cu mine. Sau poate nu, cum o vrea Dumnezeu !...”

N-am să alerg acum pe urma naturaleții debordante, a spontaneității și farmecului care “au trecut sticla”, cum se spune când cineva cucerește fără rest un studiou. Am să adaug doar atât : dacă nu l-ați putut vedea atunci la televizor, ascultați-l acum, ne e camarad de carantină .

Primiți-i muzica, fiindcă în serile din urmă a cântat de acasă pentru noi și, mai ales, a cântat, din balcon, pentru vecinii dintre blocuri, ceea ce mi s-a părut extraordinar. Și mai e ceva: azi, artistul despre care v-am vorbit, împlinește 50 de ani.

Dacă viața ar mai fi ținut cu noi, i-ar fi aniversat într-un concert. Însă oricum nu ar fi încăput în nicio sală atâția câți vom încăpea online, să-l auzim.

La mulți ani, har și muzică, Damian Draghici !

Pe mâine, cu drag, DZB.

Citiți toate paginile din Jurnalul de carantină pe pagina de Facebook a emisiunii "Mic dejun cu un campion"!

7:00 Teleshopping

7:30 România…în bucate (R)

TVR Moldova

Gatim romaneste

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

(Reluare)
 
Sportivii români, în direct la TVR, de la Jocurile Olimpice. David Popovici, Simona Radiş, Ancuţa Bodnar şi Eliza Samara concurează din primul weekend

Jocurile Olimpice Paris 2024 sunt în plină desfăşurare, iar în weekend-ul 26-28 iulie, telespectatorii îi pot vedea, în direct la TVR 1 şi TVR ...

Confruntări pline de emoţii, umor şi voie bună, la ”Drag de România mea!”

Duminică, 28 iulie, de la ora 15:00, la TVR 2, vă invităm să revedeţi o ediţie ”Drag de România mea!” cu provocări îndrăzneţe.​

Încep Jocurile Olimpice. TVR, “official broadcaster” Paris 2024

În perioada 26 iulie – 11 august, Televiziunea Română transmite în direct 280 de ore de la cel mai aşteptat eveniment sportiv al anului, ...

 

#tvr2