loader
Foto

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu a venit la "Mic dejun cu un campion"

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spunea soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic Dejun cu un Campion", în ediţia de sâmbătă, 22 iunie, de la ora 10:00, la TVR2.

 

Daniela Zeca-Buzura
Mic dejun cu un campion

Sâmbătă, la ceremonialul cafelei în Spaţiul Mantra de la Librăriile Cărtureşti, în cadrul emisiunii "Mic Dejun cu un Campion", am avut-o alături de noi şi de dumneavoastră pe soprana Eugenia Moldoveanu, una dintre cele mai strălucite voci ale României şi ale scenei mondiale. Avem de făcut o reverenţă nu doar în faţa performanţei artistice unice, ci şi a unei vieţi exemplare într-un moment aniversar, pentru că invitata nostră şi-a serbat de curând o vârstă respectabilă.

Vocea sa de cristal, o apariţie scenică plină de eleganţă şi distincţie, interpretarea pasională, dedicaţia totală pentru rol şi înţelegerea deplină a tensiunii dramatice a partiturii, interacţiunea perfectă cu partenerii de scenă şi cu orchestra, toate concurau pentru a crea momente unice într-o interpretare memorabilă ce a rămas în istoria operei. "Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini. Exersam în fiecare zi şi tot timpul încercam să găsesc noi nuanţe ale fiecărui rol. Asta a fost singura mea bucurie. Restul – concerte, turnee, ieşirea în public sau în cercurile restrânse ale celebrităţilor –, a venit de la sine’’, spunea soprana Eugenia Moldoveanu în interviul acordat "Mic Dejun cu un Campion".

Producător: Ileana Ploscaru Panait

0:05 Comisarul Rex: aventuri la Viena

Serial *Comisarul Rex: aventuri la Viena (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004)

Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill

*episodul 69

*Serial poliţist.

(Reluare)

1:05 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

*Ep. 35: Dumbarton Oaks-SUA

Proiectată în anii 1920 de Beatrix Farrand, pionieră a arhitecturii peisagistice din SUA, grădinile Dumbarton Oaks se întind pe o suprafaţă de 4 hectare, cărora li se adaugă 11 hectare de parc şi de pădure şi se află într-un cartier exclusivist de pe dealurile capitalei Washington DC.

Proprietatea fusese cumpărată de un cuplu de diplomaţi, Robert şi Mildred Bliss, care au dorit să creeze un paradis de verdeaţă în inima oraşului. Grădinile sunt organizate în terase, adaptându-se topografiei locului. Acum grădinile aparţin universităţii Harvard şi sunt deschise pentru vizitatori.

(Reluare)
 
Daniela Zeca-Buzura: „Micul meu dejun preferat e întotdeauna cu un croasant și o cafea și, obligatoriu, lângă un companion agreabil și cu idei”

Realizatoarea emisiunii „Mic dejun cu un campion” ne vorbeşte despre invitaţii săi de-a lungul celor 10 ani ai emisiunii, despre Bookfest şi ...

În peisajul agricol românesc, adesea marcat de provocări și incertitudini, exemplul Sarei Preda, o tânără de 20 de ani, studentă în anul doi la ...

„Copiii Bucovinei nu vor uita în veci că România e clădită cu dragoste și jertfă.”

O învăţătoare seamănă sentimentul patriotic în sufletele micilor şcolari, iar descendenta unei familii de germani din Bucovina povesteşte viaţa ...

 

#tvr2