loader
Foto

Dacă doriţi să revedeţi... scriitoarea Magda Cârneci, la "Mic Dejun cu un Campion"

Câteva dintre ediţiile de colecţie ale emisiunii "Mic Dejun cu un Campion", în fiecare sâmbătă, la aceeaşi oră, 10:00 fix, în acelaşi loc, la Grădina Cărtureşti – Verona, cu acelaşi amfitrion plin de vervă, scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura şi, firesc, la TVR2.

 

A venit vacanţa, cu o binemeritată odihnă dar şi cu planuri mari pentru sezonul din toamnă „Mic Dejun cu un Campion”. Echipa emisiunii mulţumeşte telespectatorilor pentru fidelitate, le ureză o vară lungă, frumoasă şi odihnitoare şi le face invitaţia de a revedea ediţii „Mic Dejun cu un Campion” de colecţie. Aşa cum ne-am obişnuit, de peste opt ani ne întâlnim sâmbăta, de la ora 10:00,la TVR 2, pentru a savura un cappucino care însoţeşte cu aroma parfumată şi rumoarea celor din grădină, dialogurile esenţiale într-o atmosferă relaxată. Şi, dacă aţi uitat cumva, episodul îl puteţi revedea în lunea imediat următoare, de la ora 8:00, tot la TVR2.

Dar, cum desigur aţi observat, cei peste două sute de prieteni care ne-au trecut pragul până acum, când împlinim optsprezece sezoane, pot fi urmăriţi şi la TVR Cultural, de luni până vineri, tot de la ora 10:00.

Sâmbătă, 24 iunie, ora 10:00, la TVR 2, invitata a fost Magda Cârneci, scriitor, eseist, critic şi istoric de artă, redacor şef al revistei „Arta”, preşedinte PEN Club România.

Scriitor şi critic de artă, membră a Grupului pentru Dialog Social, preşedinte al PEN Club România, diplomat, redactor-şef al revistei Arta, profesor şi curator de expoziţii şi evenimente culturale, Magda Cârneci face parte din elita intelectuală autentică a României contemporane. Este o prezenţă senină şi introspectă. Serioasă şi plăcută. Feminină ca alură şi bărbată ca acţiune. Un om de onoare căruia nimic din viaţa breslei nu-i este străin sau indiferent. Între toate acestea, rămâne omul sensibil ce vibrează în faţa naturii, a unui vers, a unei muzici, a unei clipe de relaxare ce poate însemna o delectare mai presus de cuvinte. Unul dintre motivele invitaţiei la Mic Dejun cu un Campion a fost şi nominalizarea sa pe lista scurtă la PEN America pentru varianta engleză a volumului de proză „Fem”, apărut pentru prima dată la Editura Cartea Românească în 2011.

Cariera literară a Magdei Cârneci începe devreme, din studenţie, când a frecventat două cenacluri literare de notorietate din epocă, „Amfiteatru” și „Cenaclul de luni”. Debutează în 1975 în revista România literară iar debutul editorial este consemnat în 1980 cu volumul „Hipermateria”. De atunci mai mult de douăsprezece volume de versuri au fost editate în ţară şi în străinătate, este prezentă într-un număr semnificativ de publicaţii, antologii şi volume colective, este autoarea a două monografii – Ion Ţuculescu şi Lucian Grigorescu -, scrie eseuri despre arta românească şi traduceri, adică, o viaţă plină, conectată, ocupată şi totuşi, cu puţin timp şi pentru reverie, familie şi prieteni. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici şi în diferite asociații internaționale de istoria artei și de critică de artă, precum şi a Uniunii Scriitorilor din România, Magda Cârneci este unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Scriitorilor Profesionişti (ASPRO) şi a CIRET (Centre international de recherches et etudes transdisciplinaires) din Paris. Pentru toate aceste realizări profesionale, în anul 2000 a foat onorată cu Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Cavaler.

Portret de artist: Marilena Preda Sânc - artist vizual şi profesor la Universitatea de Arte Bucureşti.

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

18:50 E vremea ta!

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2