loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi...O întâlnire cu scriitorul Mircea Cărtărescu

Acum patru ani, l-am avut ca invitat de onoare pe Mircea Cărtărescu. Nu este o sintagmă formală – invitat de onoare – pentru că este chiar un privilegiu de a-l avea alături pe unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori contemporani.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

A fost o conversaţie cu adevărat strălucitoare, pentru că, alături de un coleg scriitor şi jurnalist ca Daniela Zeca Buzura, ideile zboară parcă mai uşor, conexiunile se fac din interiorul breslei, ambii interlocutori uzează de aceleaşi mijloace. Nu este un interviu obişnuit, ci unul familiar, cu personaje ce se cunosc, se admiră, uneori se refuză sau se ocolesc, dar ajung la acelaşi punct al creaţiei şi al împlinirii ce înseamnă textul tipărit, publicul, casa de editură, traducerile, participările la târgurile de carte şi multe, multe ambiţii şi ţinte de atins.

(w882)

Mircea Cărtărescu este cu adevărat un scriitor de succes pentru că publică, este în atenţia cititorilor, editorilor, librarilor, este tradus şi promovat dar, dincolo de cărţile sale este profesor, părinte, soţ, om al cetăţii, membru al Uniunii Scriitorilor din România.

(w882)

De când nu ne-am mai văzut, Mircea Cărtărescu a făcut ce ştie el mai bine: să scrie. Sunt titluri ce merită toată atenţia: două volume de proză, ’’Un om care scrie. Jurnal 2011 - 2017 ("A Man Who Writes. Journal 2011 - 2017") - 2018 şi ’’Melancolie’’ ("Melancholy") – 2019; un volum de poezie ’’Nu striga niciodată ajutor’’ ("Never Call For Help") – 2020 şi două culegeri de eseuri ’’Peisaj după isterie’’ ("Landscape, After Histrionics") - 2017 şi ’’Creionul de tâmplărie’’ ("A Carpenter's Pencil") - 2020, toate apărute la editura Humanitas.

(w882)

Două pemii acordate în 2018 au venit să completeze o lungă listă de onoruri şi distincţii primite de-a lungul anilor: Premiul Thomas Mann şi Prix Formentor.

(w882)

Aşa încât, iată că astăzi, ne aflăm în aceiaşi actualitate fastă ce ne prilejuieşte o reîntâlnire de poveste cu un povestitor prin excelenţă: scriitorul Mircea Cărtărescu.

 

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

***

TVR 2: Sâmbătă, 21 aug. 2021, ora 10:00

Luni, 23 august 2021, ora 8:00

Marti, 24 august 2021, ora 5:00

TVR 3: Duminică, 22 august 2021, ora 7:55

TVR Internaţional: Sâmbătă, 28 august 2021, ora 7:00

TVR Moldova: Sâmbătă, 28 august 2021, ora 7:00

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2