loader
Foto

Dacă doriți să revedeți... istoricul Theodor Paleologu, la "Mic Dejun cu un Campion"

Câteva dintre ediţiile de colecţie ale emisiunii "Mic Dejun cu un Campion", în fiecare sâmbătă, la aceeaşi oră, 10:00 fix, în acelaşi loc, la Grădina Cărtureşti – Verona, cu acelaşi amfitrion plin de vervă, scriitoarea şi jurnalista Daniela Zeca Buzura şi, firesc, la TVR2.

 

"O întâlnire, aşa cum v-am obişnuit de peste opt ani de când ne tot vedem la cel mai bun cappucino din oraş care însoţeşte cu aroma parfumată şi rumoarea celor din grădină, dialoguri esenţiale într-o atmosferă relaxată. Şi, dacă aţi uitat cumva, episodul îl puteţi revedea în lunea imediat următoare, de la ora 8:00, tot la TVR2. Dar, cum desigur aţi observat, cei peste două sute de prieteni care ne-au trecut pragul până acum, când împlinim optsprezece sezoane, pot fi urmăriţi şi la TVR Cultural, de luni până vineri, tot de la ora 10:00.

A venit vacanţa, cu o binemeritată odihnă, dar şi cu planuri mari pentru sezonul ce va începe în toamnă. Ne pregătim şi vă promitem multe surprize şi invitaţi pe măsură. Echipa Mic Dejun cu un Campion vă mulţumeşte pentru fidelitate şi vă ureză o vară lungă, frumoasă şi odihnitoare", spune Ileana Ploscaru Panait, producătoarea "Mic Dejun cu un Campion".

Sâmbătă, 1 iulie 2023, ora 10:00 (în reluare Duminică, 2 iulie 2023, de la ora 10:00) invitatul a fost Theodor Paleologu – istoric, profesor, eseist, președinte al Fundației Paleologu, diplomat şi politician, fost ministru al culturii (2008 - 2009) şi ambasador al României în Danemarca şi Islanda (2005 – 2008).

’’Dragul meu, tu ar trebui să predai şi nu-ţi pierzi timpul cu politica!’’, îl îndemna ilustrul său tată, Alexandru Paleologu. Iată că astăzi, după ce a trecut prin experienţele de diplomat şi politician, Theodor Paleologu i-a urmat sfatul înfiinţând o fundaţie ce poartă numele familiei, o carte de vizită pentru cei care se înghesuie să-i urmărească cursurile şi călătoriile de documentare. Iar reeditarea cărţii ’’Despre lucrurile cu adevărat importante’’, de Alexandru Palologu în 2021, la Editura Fundaţiei Paleologu cu o prefaţă semnată de invitatul nostru de astăzi este prilejul perfect pentru această întâlnire matinală.

Portret de artist: graficianul şi profesorul Anca Boeriu.

 

 

1:25 Dincolo de porţile palatelor

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)-R

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2