loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi... o ediţie de colecţie ”Mic dejun cu un campion”

Sâmbătă, 12 februarie, de la ora 10:00, v-ați putut reîntâlni cu prof. dr. Jean-Jacques Askenasy – cercetător şi medic, un pionier al studiului terapiilor somnului format la școala românească de neurologie a savantului Gheorghe Marinescu.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Plecat din România de multe decenii, medicul Jean-Jacques Askenasy nu şi-a uitat nici prietenii, nici locurile unde a copilărit şi unde s-a format ca un medic de excelenţă în domeniul neuroştiinţelor.

(w882)

Nu este un secret pentru nimeni că nu i-a fost uşor să se adapteze la o nouă societate, la un ritm de viaţă alert şi pus mereu sub semnul tensiunilor specifice zonei dar, a ştiut să se impună repede ca o somitate a elitei medicale mai ales într-un domeniu ce afectează astăzi milioane de oameni, lipsa somnului sănătos şi odihnitor. Cercetările sale au adus alinare şi soluţii pentru foarte mulţi pacienţi iar rezultatul acestora sunt astăzi publicate şi practicate în toată lumea.

(w882)

Fiecare reîntâlnire cu domnia sa este un privilegiu. Fie că se întâmplă în realitate – ne-am mai văzut de câteva ori de când am înregistrat această ediţie – fie revăzând conversaţia din platoul emisiunii ’’Mic Dejun cu un Campion’’.

La vârsta sa venerabilă a rămas la fel de stenic, activ, cu un simţ de observaţie şi cu o acuitate a minţii ce îi pot umbri pe mulţi dintre noi care suntem cu cel puţin trei decenii mai tineri. Este dovada unei vieţi active, pasionate, cu spirit şi sens de sacrificiu pentru semenii săi, armonie, echilibru şi prieteni statornici.

(w882)

Din 2016, de când a fost primit ca membru de onoare al Academiei Române, Jean-Jacques Askenasy vine în ţară permanent. ’’Întoarcerea în România mă face mai tânăr’’ mărturiseşte zâmbind. ’’Unii, când pleacă, îşi neagă obârşia. Sunt jumătate-oameni. Eu sunt un israelian corect şi mândru dar respect ţara de unde am plecat şi ce am primit în România’’.

În acestă dimineţă, prin intermediul unei atât de calde conversaţii în compania Danielei Zeca Buzura, pe care o preţuieşte nespus, avem prilejul de a ne mai bucura o dată de prezenţa sa senină şi încurajatoare, cu atât mai mult cu cât au trecut peste noi în aceşti ultimi doi ani, atâtea evenimente pe care le-am vrea date uitării cât mai curând.

(w882)

Emisiunea poate fi vizionată în următorul program:

TVR2: Sâmbătă, 12 febr. 2022, ora 10:00

Luni, 14 febr. 2022, ora 08:00

TVR3: Duminică, 13 febr. 2021, ora 7:55

TVRI: Sambata, 19 febr. 2022, ora 8:00

TVRM: Sambata, 19 febr. 2022, ora 7:00

Un articol de Ileana Ploscaru Panait

18:30 Gala Premiilor Marii Loji Nationale din Romania

(MLNR) Prezinta Dan Carbunaru *In cadrul galei vor fi decernate 7 premii (Premiul Grigore Moisil-pentru Stiinte Exacte, Premiul Henri Coandă-pentru Stiinte Aplicate, Premiul Carol Davila-pentru Medicina, Premiul Eugeniu Carada- pentru Economie, Premiul Spiru Haret-pentru Educatie, Mediu, IT, Premiul Constantin Brâncuși-pentru Arta si Cultura, Premiul Nicolae Titulescu-pentru Diplomatie si Politologie), ce vor fi inmanate din membrii Academiei Romane. Programul artistic al spectacolului, este sustinut de Corul si Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu" si prim-solisti ai Operei Romane, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, din care fac parte compozitii celebre semnate de Verdi, Strauss, Bizet, Puccini, Vivaldi etc. Si-au anuntat participarea numeroase personalitati politice, membrii ai Academiei Romane, oameni de cultura si prestigiosi oameni de afaceri. Producator: Larisa Avram RealizatorI: Sanziana Milosoiu si Ana Maria Mindu Jurnalist TV: Gabriela Voinea Transmisiune directa Ateneul Roman

21:25 Toamna la podgorie

Film* Toamna la podgorie (AUTUMN IN THE VINEYARD-Canada, SUA, 2016)

Regia: Scott Smith

Cu: Rachael Leigh-Cook, Brendan Penny

*Dramă romantică. Frankie Baldwin şi Nate Deluca îşi dispută dreptul de proprietate asupra podgoriei Sorrento, pe care ajung s-o împartă pe din două. Fiecare dintre ei încearcă să obţină o recoltă cât mai bună şi să câştige premiul pentru cel mai bun vin din regiune. Dar rivalitatea lor nu se va încheia în vie, fiindcă soluţia ideală pentru o dispută juridică nu poate fi decât o poveste de dragoste!

Redactor: Anca Radu

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2