loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi...o ediție cu Gigi Căciuleanu

O conversație de excepție la ”Mic dejun cu un campion”. Pe TVR2, TVR3 și TVR Internațional.        

 

Daniela Zeca-Buzura
Mic dejun cu un campion

Gigi Căciuleanu este, fără discuţie, un exemplu de longevitate şi de prospeţime artistică. L-am revăzut în mai multe spectacole înregistrate din tinereţe, dar şi în câteva reprezentaţii destul de recente. Nu i-au dispărut vivacitatea, asocierile îndrăneţe, expresivitatea mişcării, mesajul, implicarea. Iar discursul său, nu ne poate lăsa indiferenţi pentru că se referă la ceva sublim, creativitatea şi capacitatea de visare, destinul artistului contemporan, relevanţa mesajului artistic în societate, destinul personal, atâtea şi atâtea întâlniri memorabile şi urma pe care au lăsat-o asupra carierei sale. Este unul dintre cei mai importanţi dansatori şi coregrafi contemporani, în acelaşi timp regizor, manager şi creator de şcoală.

Nu ne-am mai văzut din 2015, când am înregistrat această ediţie. ’’Dansul este un meşteşug al supravieţuirii’’, spunea Gigi Căciuleanu la Gala HOP din 2020, îndemnându-i pe mai tinerii săi colegi să dăruiască totul pe scenă, să fie atenţi la cei din jur, dar să-şi împlinească destinul personal. Şi, cu toate acestea mărturiseşte: ’’Nu sunt şi nici nu doresc să fiu mentorul numănui. Dacă pot fi catalizator sunt fericit’’. (Sursa: Adevarul)

Meritele sale sunt multe şi însemnate. Dar este un om modest şi nu încearcă să deschidă acest subiect. Tocmai de aceea o facem noi pentru el: în 1984 a fost onorat cu Ordinul ’’Artelor şi Literelor’’ şi, aproape peste douăzeci de ani, în 2001 cu Ordinul naţional ’’Steaua României’’.

Poveşti, poveşti, poveşti... şi vorbe cu tâlc, şi amintiri, şi câte şi mai câte alături de Daniela Zeca Buzura, într-o conversaţie de excepţie cu Gigi Căciuleanu, un dans-actor redutabil care a revoluţionat nu doar arta dansului, ci şi pe cea a spiritului creator.

 

Un articol de Ileana Ploscaru Panait


***

Program de difuzare:

TVR 2: sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 10:00

Luni 4 octombrie 2021, ora 8:00

TVR3: duminică, 3 octombrie 2021, ora 7:55

TVR Internaţional:  sâmbătă, 9 octombrie 2021, ora 8:00

21:25 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016) PREMIERA

Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

Regia: Emmanuel Descombes, Aurélia Michon, Jean-Michel Vennemani

* Ep.27: Taman Ujung-Indonezia

Construite între 1912 şi 1921, grădinile plutitoare de la Taman Ujung sunt opera regelui Anak Agung, ultimul care a guvernat regiunea din estul insulei Bali.

La acea vreme, Indonezia era posesorat olandez, dar regii din provincii exercitau un control local. Locul a fost ales cu multă atenţie pentru a beneficia de prezenţa apelor sacre. Regele avea datoria de a transmite poporului său valori spirituale, şi concepţia acestei grădini ilustrează din plin acest proces.

21:50 FILLER

Sucevita

 
Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

Cap compas: Bazilici majore la Roma și Vatican

publicat: vineri, 25 aprilie 2025

Un nou documentar "Cap Compas" este difuzat sâmbătă, 26 aprile, ora 17:30, la TVR 2 și TVR+.

Declin periculos în sistemul educațional românesc | VIDEO

Vineri, 25 aprilie, de la ora 16:00,  la TVR 2 și TVR+, Monica Ghiurco vă propune un interviu cu Marian Staş despre declinul educațional românesc.

Portretul Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, într-un film documentar la TVR 2

Sâmbătă, 26 aprilie, TVR 2 ne invită să urmărim un documentar excepțional - producţie TVR - dedicat personalității Voievodului Constantin ...

 

#tvr2