loader
Foto

Galerie foto

Dacă doriţi să revedeţi...o ediție cu Gigi Căciuleanu

O conversație de excepție la ”Mic dejun cu un campion”. Pe TVR2, TVR3 și TVR Internațional.        

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Gigi Căciuleanu este, fără discuţie, un exemplu de longevitate şi de prospeţime artistică. L-am revăzut în mai multe spectacole înregistrate din tinereţe, dar şi în câteva reprezentaţii destul de recente. Nu i-au dispărut vivacitatea, asocierile îndrăneţe, expresivitatea mişcării, mesajul, implicarea. Iar discursul său, nu ne poate lăsa indiferenţi pentru că se referă la ceva sublim, creativitatea şi capacitatea de visare, destinul artistului contemporan, relevanţa mesajului artistic în societate, destinul personal, atâtea şi atâtea întâlniri memorabile şi urma pe care au lăsat-o asupra carierei sale. Este unul dintre cei mai importanţi dansatori şi coregrafi contemporani, în acelaşi timp regizor, manager şi creator de şcoală.

Nu ne-am mai văzut din 2015, când am înregistrat această ediţie. ’’Dansul este un meşteşug al supravieţuirii’’, spunea Gigi Căciuleanu la Gala HOP din 2020, îndemnându-i pe mai tinerii săi colegi să dăruiască totul pe scenă, să fie atenţi la cei din jur, dar să-şi împlinească destinul personal. Şi, cu toate acestea mărturiseşte: ’’Nu sunt şi nici nu doresc să fiu mentorul numănui. Dacă pot fi catalizator sunt fericit’’. (Sursa: Adevarul)

Meritele sale sunt multe şi însemnate. Dar este un om modest şi nu încearcă să deschidă acest subiect. Tocmai de aceea o facem noi pentru el: în 1984 a fost onorat cu Ordinul ’’Artelor şi Literelor’’ şi, aproape peste douăzeci de ani, în 2001 cu Ordinul naţional ’’Steaua României’’.

Poveşti, poveşti, poveşti... şi vorbe cu tâlc, şi amintiri, şi câte şi mai câte alături de Daniela Zeca Buzura, într-o conversaţie de excepţie cu Gigi Căciuleanu, un dans-actor redutabil care a revoluţionat nu doar arta dansului, ci şi pe cea a spiritului creator.

 

Un articol de Ileana Ploscaru Panait


***

Program de difuzare:

TVR 2: sâmbătă, 2 octombrie 2021, ora 10:00

Luni 4 octombrie 2021, ora 8:00

TVR3: duminică, 3 octombrie 2021, ora 7:55

TVR Internaţional:  sâmbătă, 9 octombrie 2021, ora 8:00

21:00 Istorii de bun gust

Redifuzare

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2