loader
Foto

Galerie foto

Cu „Pescar hoinar” ajungem la cele mai importante competiţii de pescuit

Duminică, pe 8 noiembrie, Victor Ţăruş şi Eugen Roibu ne-au spus cum a fost la Cupa Uzlina şi Cupa Egreta. Pe TVR 2, TVR HD şi TVR+, de la ora 10:00.

 

EUGEN ROIBU
VICTOR ŢĂRUŞ
Pescar hoinar

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Ultima lună a toamnei 2015 coincide şi cu cele mai importante concursuri de pescuit la răpitori – Cupa Uzlina şi Cupa Egreta. Ca în fiecare an, echipa emisiunii Pescar hoinar participă la aceste evenimente, unde se întâlnesc cei mai experimentaţi pescari de spinning. Ocazia este, desigur, folosită şi pentru raiduri mai lungi sau mai scurte pe Dunăre, în căutarea şalăului şi avatului sau pe ghiolurile adiacente bazei de la Cormoranul, unde pot fi găsite ştiuca şi bibanul.

Duminică, 8 noiembrie, de la ora 10:00 pe TVR2 şi TVR HD veţi putea contempla exemplare frumoase ale acestor răpitori, chiar dacă n-am reuşit capturile remarcabile la care, ca de obicei, ca pescari hoinari ce suntem, visăm împreună cu prietenii programului nostru.

***

Noul sezon Pescar hoinar

„Dacă ar trebui să alcătuim o ierarhie a anotimpurilor din perspectiva ofertei pentru pescuit, pe prima poziţie am aşeza, fără ezitare, toamna. Dacă am putea alege şi zona predilectă pentru o expediţie pescărească, Delta Dunării ar fi, cu siguranţă, preferata oricărui pescar, amator sau profesionist”, spune Eugen Roibu.

În ediţiile săptămânale de pe TVR 2 din această toamnă nu vor lipsi din agenda Pescar hoinar nici tradiţionalele concursuri la pescuit de răpitori din zona Murighiol – Cormoranul, pe Sfântu Gheorghe – Cupa Egreta şi Cupa Uzlina, cea din urmă consolidând o tradiţie de cincisprezece ani de pescuit sportiv la ştiucă.

„Până la startul campaniei de toamnă în Delta Dunării, ne veţi însoţi pe ape mai apropiate capitalei, unde am pescuit, ca amatori, atât la peştii paşnici, cât şi la răpitori. Am ales, pentru aceste raiduri scurte, lucii de apă renumite din salba de lacuri situate pe Valea Mostiştei – amenajările piscicole Săruleşti şi Goştilele. Şi chiar dacă n-am umplut juvelnicele cu platică, babuşcă, roşioară sau caras, am scos din apă peşti frumoşi, am admirat şi câteva exemplare de şalău de 1-2 kilograme şi, mai ales, am găsit noi ocazii pentru a visa, ca de obicei, ca pescari hoinari ce suntem, la marea captură”, adaugă Eugen Roibu.

 

7:50 Documentar 360°GEO

* Filipine-protectorii coralilor (Philippines, un atoll sous haute protection , Franţa-Germania, 2014) Redifuzare

*Tubbataha, din arhipelagul Filipine, este considerată una dintre cele mai spectaculoase zone pentru scufundări din lume. Tot în aceste ape îşi au sălaş peste 600 de specii de peşti şi jumătate din speciile de coral cunoscute. Totodată, multe păsări cuibăresc în micuţele insule.

Acest refugiu a fost permanent apărat din cel mai îndepărtat post de pază din lume, aflat la 150 de kilometri de ţărm. De aici, nouă oameni veghează unul dintre recifuri care adăposteşte cel mai mare număr de specii, Atolul Tubbataha. Din cauza izolării, doar rechinii sunt musafirii lor obişnuiţi. Din când în cînd, Angelique Songco, Directorul Parcurilor Naţionale, vine în câte o inspecţie.

Realizator: Ines Possemeyer

Redactor: Ştefan Asavei

8:45 Teleshopping

 
Cap Compas: Devotio

Cap Compas: Devotio

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Orașul care i-a fascinat pe călătorii de orice religie este încă o surpriză ori de câte ori te întorci aici. Iar dacă ar fi să răscolești cărți ...

Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

 

#tvr2