loader
Foto

Corneliu Negru a obţinut marele premiu „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!": un autoturism

„Cultura te face mult mai puternic decât crezi!” declară învingătorul care a câştigat zece ediţii consecutive, dar a adunat și cea mai mare sumă de bani de până acum. | VIDEO

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Emoții în ediția de marți, 5 ianuarie 2021, în cel de-al șaptelea sezon al concursului de cultură generală „Câștigă România!”. După zece ediții consecutive în care a ieșit învingător, timp în care a adunat și cea mai mare sumă de bani de până acum la „Câștigă România!”, Corneliu Negru, un pensionar din județul Ilfov, a primit marele premiu. Cu un total de 22.000 de lei şi la volanul unui autoturism, concurentul spune că încă nu-i vine să creadă că visul său s-a împlinit.

„Simt că mi-am realizat un vis! Am venit aici ca să ajung cât mai sus. N-am crezut, dar uite că am ajuns! Mă uit la emisiune de la primul sezon. Nu am pierdut niciun episod. Ce n-am putut să văd în direct, am văzut fie în reluare, fie pe Youtube. Pentru mine a însemnat să-mi testez limitele. Nu credeam că o să ajung atât de sus, dar, cu puțin noroc, cu puțină cultură și cu mai multă stăpânire de sine, iată că am ajuns tocmai în vârf. Îi sfătuiesc pe cei care vor participa la această emisiune în viitor și care vor să ajungă în vârf să fie relaxați, să se concentreze la fiecare întrebare și să aibă un bagaj bogat de cunoștințe de cultură generală, din toate domeniile. În urma participării, am ajuns la concluzia că într-adevăr cultura te face mult mai puternic decât crezi!”, spune Corneliu Negru.

(w882)

Cu seriozitate, tenacitate și o bună pregătire, Corneliu Negru, de profesie economist, a străbătut întreaga hartă a României cu ajutorul unui bagaj solid de cunoștințe de cultură generală. El a avut de înfruntat doi adversari puternici, dar a răspuns corect întrebărilor puse de Virgil Ianțu și o întrebare din istorie i-a adus trofeul celui de-al șaptelea sezon „Câștigă România!”.

(w882)

„La mulți ani, tuturor! Corneliu este câștigătorul pe care îl așteptam de vreo două sezoane. Ar trebui să ne bucurăm de un moment ca acesta, pentru că am avut în emisiune un om așa cum ești tu, care ne-a arătat cât de importantă este cultura generală. Noi, românii, ar trebui să ne mândrim mai tare cu ceea ce avem. Voi sunteți cei mai bogați oameni, cei care veniți la „Câștigă România!”. Întotdeauna am spus, un om educat este un om puternic”, a spus Virgil Ianțu, prezentatorul „Câștigă România!”.

Corneliu Negru devine astfel cel de-al patrulea concurent care câștigă 10 ediții consecutive și al treilea care pleacă la volanul unei mașini marcă românească, Marele Premiu „Câștigă România!”, în cele șapte sezoane ale concursului de cultură generală difuzat de TVR 2.

DESPRE „CÂŞTIGĂ ROMÂNIA!”

În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți care trebuie să răspundă corect mai multor întrebări de cultură generală și să străbată, virtual, mai multe județe de pe harta României. Fiecare concurent trebuie să-și aleagă de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare.

Misiunea concurentului este să ajungă într-un judeţ tot de graniță, ales de calculator. Concurenții trebuie să răspundă la întrebări de cultură generală care au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări.

„Câștigă România!” se bucură de mare popularitate şi a fost remarcat şi la nivel internațional. Concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a primit de două ori premiul TV Mania pentru „Cea mai bună emisiune concurs” și a fost selecționat atât la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cât și în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

16:00 Educatia la putere (R)

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

(Reluare)

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Moldova

Gatim romaneste

* Ianîie din carne de pasăre gătită de Tanti Masha.

Prezintă Betty Turculeț

Producător Luminita Popa

Jurnalist Cătălin Blebea

Producător Cristina Murgu

Producător delegat Alexandra Tiniche

Emisiune realizată de TVR Moldova

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2