loader
Foto

Copiii din diaspora au spus „Câștigă România!”

Sunt tineri, curioși și cu minte deschisă, iar copiilor români din diaspora nu le lipsește încrederea că generația lor poate schimba în bine lumea și România, țara din care provin.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Nu au renunțat la obiceiurile noastre, chiar dacă unii s-au născut în țările în care locuiesc, iar la întâlnirea online de sâmbătă, 19 decembrie, cu Virgil Ianţu şi „Câştigă România!”, au venit peste 20 de copii, mulți îmbrăcați în costume populare și în piept cu tricolorul. Ce spun că își doresc copiii din diaspora? O emisiune despre ei.

Virgil Ianțu continuă seria întâlnirilor cu tinerii pasionaţi de concursurile de cultură generală și de România. S-au făcut glume, s-a vorbit despre educaţie, iar Virgil Ianțu le-a povestit din propria-i experiență în televiziune și a dezvăluit cum a apărut ideea concursului „Câștigă România”, de la TVR 2.

Întâlnirea a fost emoționantă, mai ales că multe s-au schimbat în acest an iar actuala generație este cu totul specială. Printre curiozitățile lor: „Ce le-ați spune despre România copiilor crescuți în alte țări, astfel încât să-i convingeți să se stabilescă în țară”?, a întrebat Cristian Onciu, din Qatar. Iar Felix, născut în Dubai, a fost curios să afle cum îi poate ajuta pe copiii fară posibilități de educație din România.

(w882)

„E foarte greu să vă spun să vă întoarceți în țară, dar îmi doresc foarte mult ca generația voastră să fie una liberă în gândire și este. Și copiii din România, din generația voastră, sunt foarte liberi și foarte inteligenți. Mi-aș dori foarte mult să vă întoarceți, deși nu pot să vă cer asta, pentru că voi v-ați găsit probabil locul sau vi-l veți găsi, dar mi-aș dori ca atunci când sunteți mari să veniți înapoi în România și să o faceți bine. Pentru că ea nu este bine încă”, a spus Virgil Ianțu.

La întâlnirea cu prezentatorul „Câștigă România!” au venit copii între 8 și 16 ani, o lume întreagă într-un singur ecran, din Marea Britanie, Spania, Insulele Canare, Grecia, Danemarca, Qatar, Scoția, Dubai, Cipru, Turcia, Serbia, Germania, Olanda, Cehia și Scoția.

„Câștigă România, într-adevăr, dintr-o așa întâlnire de poveste, cu peste 20 de copii din diaspora, în preajma Crăciunului. Totul a fost posibil printr-un efort comun: echipa TVR 2, dl Virgil Ianțu, dna. Ionela Neagoe, director și dl. Mărgărit Sorin, profesor de istorie de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, Asociaţia Interculturală Româno-Elenă DACIA prin dna Daniela Popescu, dna. Florina Stoica coordonatorul Școlii Românești „Nicolae Iorga” din Liverpool - UK, școli prezente și în alte orașe”, au spus organizatorii.

„Câștigă România" este o emisiune de cultură generală, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media. Difuzat de luni până joi pe TVR 2 și prezentat de Virgil Ianțu, concursul este unul dintre cele urmărite programe la noi și a fost remarcat şi la nivel internațional. Anul acesta, la cea de-a 19-a ediție a premiilor votate de publicul Revistei TVmania, „Câștigă România!” a primit pentru a doua oară trofeul pentru „Cea mai bună emisiune concurs”. Producţia TVR a fost selecţionată și la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU, în finala „International Format Awards 2018", la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

14:00 Reţeaua de idoli (R)

Producător: Irina Păcurariu

(Reluare)

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema: ,, PĂRINTI SEVERI sau PĂRINTI PERMISIVI?”

Invitati: Matei Stanculescu, AdrianCuculis, Sanda Ladosi, Romica Tociu, Roxana Ciuhulescu, Roxana Goga (dir. adj. Colegiul Spiru Haret), Catalin Botezatu (prin Skype).

Momentele artisitice sunt sustinute de Sanda Ladosi, Liviu Marin, Daniela Bejan

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Andreea Baciu

Realizatori: Marina Almasan, Adrian Banuta

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2