loader
Foto

Concert extraordinar "Ave Maria", în interpretarea Corului Madrigal, la TVR 2 și TVR Internațional

În zi de sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi, care, pe 8 septembrie, au prăznuit Naşterea Maicii Domnului, TVR 2 a difuzat, de la ora 16:30, unul dintre cele mai vizionate spectacole de factură spirituală ale Corului National de camera Madrigal – Marin Constantin, concertul extraordinar „Ave Maria”. Spectacolul a fost programat şi la TVR Internaţional, de la ora 22:00.

 

În zilele de 15 si 16 august, Corul National de camera Madrigal - Marin Constantin a adus pe faleza Cazinoului din Constanța unul dintre cele mai iubite spectacole ale sale, ovaționat la scenă deschisă în ultimii doi ani: “Ave Maria”, un concept artistic ce combină sunetul unic al acestui celebru ansamblu și o complexă regie de lumini și de spectacol. Evenimentul extraordinar, care a marcat atât Ziua Marinei, cât şi un moment important pentru spiritualitatea românească, Adormirea Maicii Domnului, s-a aflat pentru al doilea an la Constanţa. "Ave Maria" s-a desfăşurat într-o scenografie spectaculoasă, cu design de lumini, proiecţii video şi efecte speciale şi s-a încheiat cu un spectacol de artificii sincronizat cu muzica Madrigalului.

(w882)

Dirijorul principal al Corului Madrigal, Anna Ungureanu a selectat un repertoriu care a îmbrăcat sonor acest eveniment. Din distributia spectacolului a făcut parte și actorul Marius Manole, care a completat armonios programul „Ave Maria” prin interpretarea unei colectii emotionante de texte sacre şi universale. La pian a interpretat Abel Corban.

Evenimentul a fost întregit de vocile copiilor din corurile Cantus Mundi din Constanta, precum si de o scenografie spectaculoasă si un design de lumini ce au pus în valoare celebra faleză a Cazinoului constănţean. Regia spectacolului „Ave Maria” a fost semnată de Emil Pantelimon, iar conducerea muzicală i-a aparţinut Annei Ungureanu. Design-ul de lumini a fost coordonat de Alin Popa, video mapping-ul de Dorin Popovici, iar regia de sunet de Gabriel Scîrlet, Alexandru Sprînceană și Marin Andrei. Producator TVR: Valentina Băinţan.

Spectacolul "Ave Maria" se înscrie în programul aniversar "Madrigal 60", care marchează 60 de ani de activitate neîntreruptă, excelenţă în muzică şi diplomaţie prin cultură pentru Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”.

(w882)

20:00 O viaţă nouă

Film* O viaţă nouă (Love comes softly-SUA, 2003)

Regia: Michael Landon Jr

Cu: Katherine Heigl, Dale Midkiff, Skye McCole Bartusiak

*Dramă-primul film dintr-o serie de ecranizări ale romanelor scriitoarei americane Janette Oke. Marty şi Aaron sunt un cuplu de tineri proaspăt căsătoriţi care vor să-şi facă un rost într-o zonă frumoasă, dar austeră, din vestul Americii. Când Aaron moare pe neaşteptate, tânăra lui soţie, deja însărcinată, e nevoită să-şi ia viaţa în propriile mâini. Ca să treacă mai uşor peste greutăţile traiului în mijlocul pustietăţii, Marty acceptă o căsătorie de convenienţă cu Clark Davis, şi el văduv, însă relaţia cu fetiţa acestuia, Missie, nu va fi deloc simplă. Şi nu e singura încercare la care-i supune viaţa, până să-şi regăsească fericirea.

Redactor: Laura Bălan

21:45 Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu

România, 2011

Regia: Nicolae Mărgineanu

Povestitor: Maria Ploae

*Documentar. Numit „Sfântul” de către colegii săi de la Academia Teologică din Sibiu, căutat şi urmat de mii de credincioşi dornici să se împărtăşească din izvorul spiritualităţii sale, sensibil pictor de biserici, ca şi al unei fresce din Atheneul Român, om de cultură şi filosof al ştiinţelor şi religiei, preotul Arsenie Boca era neclintit în credinţa că Dumnezeu se află la cârma lumii. O personalitate unică, ce atrăgea ca un magnet oameni din toate categoriile sociale, dar şi permanenta suspiciune a autorităţilor epocii, care nu puteau înţelege de unde venea acea forţă excepţională de a face lumea să se adune în jurul său.

Redactor: Gabriela Onea

 
Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

Programe speciale de Paşte, la TVR | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

 

#tvr2