loader
Foto

Colinde și povești de iubire la „Drag de România mea!"

Duminică, 17 decembrie, de la ora 15.00, v-ați bucurat de familii de poveste din România și Republica Moldova, de colinde, umor și povești de iubire, într-o nouă ediție a emisiunii „Drag de România mea!" pe TVR2 și TVR+, într-o gală specială de sărbători.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Vă aducem în dar o gală în care patru familii populare vor intra într-o competiție muzicală, una a dragostei şi a frumosului. Vom povesti despre tradiţiile de sărbători şi vom cânta cele mai cunoscute piese din zonele istorice pe care le reprezintă fiecare.

(w882) Cuplu tric

(w500) P cuplu

România este reprezentată de Valeria şi Traian Ilea, Aurora şi Săndel Mihai, Lavinia Goste și Marius Zorilă, iar Republica Moldova de Corina Ţepeș și Costi Burlacu. Toți vin cu premiere muzicale, colinde tradiţionale și cântece populare sau de dragoste.

(w882) 2 romante

(w500) P cantaret

Cele mai gustoase preparate pentru sărbători ni le aduce Gina Bradea​, un celebru vlogger culinar. Ea ne recomandă reţete de post şi ne prezintă cele mai recente cărţi pe care le-a lansat.​

(w500) P bucatar

Paul Surugiu - Fuego ne colindă şi el alături de trupa Supermarket şi de baletul condus de Florin Mariş.

(w882) Dansatori

***

Pe 10 martie 2024, de la ora 19.00, îl veţi putea vedea şi asculta pe Paul Surugiu - Fuego, la Sala Palatului, din Bucureşti, în partea a doua a show-ului folcloric Drag de România noastră.

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

(w500) P romante

Program de difuzare:

TVR2: duminică - ora 15:00; sâmbătă - ora 00.10

TVR Moldova: sâmbătă - ora 21:05

TVR Internaţional: sâmbătă - ora 21:00 (ora României)

Pentru a afla eventuale modificări de program, vă rugăm să accesați site-ul TVR.

***

Edițiile emisiunii sunt disponibile online pe TVR+.

9:00 Ferma

*Anul 25 *Editia 1167

Nu mai aveti loc la oras ? Încercati la tară!

Emisiune pentru actuali si viitori tineri fermieri.

*UNDEVA ÎN ROMÂNIA-Mândri, albi, cu mărgele rosii...pe ulita Albatrosului!

La 7 Km de orasul Ovidiu, în satul Poiana , într-o întreprindere dezafectată, un profesor univerversitar a investit bani, șstiintă vointă șsi timp, transformând niste incinte...într-o crescătorie de curcani. În patru încăperi de câte 200 mp fiecare a organizat spatii pentru cresterea a aproximativ 10.000 de păsări , pe mai multe serii anual.

Curcanii au nevoie de un spatiu suficient, cu un număr mare de hrănitori si adăpători, de 7n asternut de talaș si paie, de un loc cu nisip pentru curătarea penajului. Ei trebuie feriti de ploaie si umezeală, fiind sensibili la frig. Ziua au nevoie de un spatiu verde. Sunt hrăniti de trei ori pe zi cu un complex echilibrat din orz, grâu, porumb, mei șsi legume( morcov, dovleac, sfeclă, cartofi fierti), făină de oase , iarbă uscată tocată, ulei de peste, ceapă tocată, coajă de ou si sare.

Pentru un kilogram din cresterea lor în greutate au nevoie de 2 kg de furaj/zi, luînd cam 300 g/zi. După o astfel de alimentatie acesti curcani hibrizi pentru carne ating greutatea necesară destul de repede, fiind sacrificati la 25 kg masculii si 11 kg femelele.

Curcile pot depune ouă de la 7 luni, fiecare ou căntărind cca. 80 g fiecare.

Ferma nu are incubator, ei iau pui de o zi din incubatoare acreditate din Ungaria, Italia,Germania si mai nou pot achizitiona si din România.

La atingerea greutătii optime de sacrificare, după un ciclu de crestere de 18-20 de săptămâni , ei sunt abatorizati. Tehnologia de crestere si de sacrificare este după ultimele exigente de sigurantă alimentară. Fiecare hală are îngrijitorii ei , care au o mare atentie ca toate cerintele sanitar-veterinare să fie respectate strict.Ferma are si un teren agricol pe care fiul fermierului cultivă o parte din furajele si legumele necesare hrănirii curcanilor. Ferma este certificată si autorizată pentru export în U.E.

Consumul de carne de curcan întăreste sistemul imunitar șsi actionează ca un antidepresiv, datorită triptofanului, creste nivelul de testosteron șsi reduce colesterolul rău.

După ce ferma a fost pusă la punct, fermierii au deschis șsi o carmangerie cu o zonă de procesare, având o carne de calitate, superioară. Au realizat o gamă variată de produse fără aditivi alimentari, din carne fiartă si afumată, folosind retete consacrate din gastronomia locală si traditională. Vând produse proaspete-carcase, aripi, piept dezosat, pulpe, la preturi de fermă, alături de semipreparate șsi de o varietate mare de cârnati proaspeti si afumati, burgeri, tobă, crenvursti, drob, mici,pastramă, pateu de ficat si tot felul de rulade , ambalate în pachete, în vid sau în cutii pe cele afumate. Desfacerea se realizează prin magazine proprii în Constanta si Năvodari, prin câteva hipermarket-uri dar si prin comenzi online. Si ei, fermierii sunt acum mandri cu ce au realizat!....

Participă: Prof. univ. dr. Cornel Panait-fermier șsi întreprinzător Avicola, sat Poiana Jud. Constanta

Jurnalist tv Sergiu Marinescu

Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu Cosmeriuc

9:55 FILLER

* Ecce via

Producător: Dinu Elena

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2