loader
Foto

Clasici ai scenelor, la „IERI-AZI-MÂINE”

În ultima săptămână din octombrie, echipa emisiunii “IERI-AZI-MÂINE” v-a provoacat la întâlniri cu mari nume ale muzicii populare, teatrului, actoriei, dansului şi muzicii uşoare. De luni până vineri, la ora 16.00, la TVR 2 şi TVR HD.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Luni, în ziua dedicată muzicii populare, Corina Dănilă a avut-o invitată în studio pe interpreta Floarea Tănăsecu, o cunoscută voce din Cernavodă. Cântăreaţa a urmat Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, la clasa profesoarei Ecaterina Moravek, în perioada 1968-1971.

(w882) Floarea TÄ

Momentul afirmării ei a fost câştigarea trofeului „Steaua fără nume” în anul 1972 acordat de Televiziunea Română. De aici cariera sa urmează un parcurs ascendent, interpreta lucrând la Teatrul de Revistă şi Comedie „Ion Vasilescu” din Bucureşti, iar din 1973 devenind solistă la Ansamblul artistic „Ciocârlia” al Ministerului de Interne, unde activează până în 1975. Apoi a colaborat cu ansamblurile „Rapsodia română”, „Doina” al MAPN, „Doina Ilfovului”, Ansamblul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, Ansamblul UTC, „Brâuleţul” din Constanţa, „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi alte ansambluri din ţară.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, la IERI-AZI-MÂINE” ne aplecăm asupra artei teatrului, iar invitatul ediţiei este actorul Răzvan Popa, care a debutat în 1983, în producţia Algernon - „Buna seara, dle Wilde” music-hall după „Ce înseamnă să fii onest” de Oscar Wilde. A lucrat la Teatrul Evreiesc de Stat şi la Teatrul Naţional din Iaşi.  Predă la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică I.L. Caragiale.

(w882) Răzvan Po

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercurea e ziua romanţelor, de care ne aducem aminte alături de Alexandru Arşinel. În 1960 a fost ales să prezinte alături de colega sa, Cici Dumitrache, un spectacol televizat, regizat de Valeriu Lazarov, care îi reunea pe studenții de la Actorie, Regie și Conservator. A fost prima sa întâlnire cu divertismentul și cu Televiziunea în primul sediu al TVR din strada Moliere. Avea să fie o dragoste reciprocă, la prima vedere, care durează de câteva decenii.

(w882) Alexandru

Este directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” din 1998. Are o bogată activitate în teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică a luat numeroase premii, medalii, ordine.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Joi ne-am delectat în compania dansatorului Răzvan Mazilu. Este unul dintre cei mai cunoscuţi dansatori şi coregrafi români. În 1992 a absolvit Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din București iar în 1996, Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale", secția Coregrafie. Încă din perioada liceului a devenit solist al Companiei de Dans Contemporan "Contemp" la Opera Națională din București, apoi la Teatrul Evreiesc de Stat. În 1996 semnează pentru prima dată coregrafia unui spectacol de la Teatrul Odeon ("Vorbește-mi ca ploaia și lasă-mă să te ascult"), iar din 1998 începe colaborarea cu Opera Națională din București.

(w882) Răzvan Ma

Răzvan Mazilu abordează o gamă largă de genuri artistice, de la teatru-dans la cabaret, balet, dans contemporan sau tango. Colaborează cu coregrafi din diferite ţări şi are la activ zeci de turnee în afara graniţelor.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Vineri ne pregătim de weekend, în compania cântăreţei Marina Voica. Născută Marina Nicolskaia, artista este de origine rusă. Genul pe care îl abordează  şi care a consacrat-o este muzica ușoară.

(w882) Marina Voi

Deși venea din Uniunea Sovietică, după lansarea sa în România în 1960, la TVR, a devenit imediat foarte populară, ajungând una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 67

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2