loader
Foto

„România în bucate”: Ciorbă și pastramă de pește

Luni, 30 ianuarie, de la ora 16.30, la TVR2, s-a redifuzat o ediție „România în bucate”, realizată de colegii de la TVR Timișoara.

 

Sarea în bucate - România în bucate

Ciorba de pește e mereu de sezon, căci balta are tot ce-i trebuie chiar și iarna. Și dacă de pescar te mai poți lipsi, de un bucătar care să-ți facă o ciorbă de pește adevărată, baș n-ai cum. Iar în Banat, se știe. Cea mai bună ciorbă o fac sârbii, chit că s-ar putea să ni-i punem în cap pe unii mai ocoși. Așa că, mergem direct la sursă. Trecem granița și îl căutăm pe Valeri de la Sărcia. Când să pună ceapa la călit, scoate Valeri al nostru o pastă pe care o drege direct în uleiul încins. Și uite așa, cu fiecare pas ne dăm seama de ce e memorabilă ciorba de pește sârbească. Poftiți de vizionați ca să-i aflați secretele.

Ne puteți urmări și pe canalul de Youtube al TVR Timișoara, dar și pe pagina oficială de Fb #Sareaînbucate.

Prezintă: Dan Liuț
Realizator: Veronica Mihoc

 

 

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2