loader
Foto

„CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!”, sezonul 3: 100 DE CONCURENȚI ȘI 2.500 DE ÎNTREBĂRI

Cel de-al treilea sezon ”Câștigă România!”, singurul concurs de cultură generală de pe piața media din țara noastră, s-a încheiat într-o atmosferă entuziastă, dar și cu mari așteptări pentru sezonul următor.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Concursul de cultură generală pe teme despre România, difuzat de TVR 2, a ridicat ștacheta competiției și a adus în fața telespectatorilor, într-un ritm alert, provocări mai mari și 100 de concurenți bine pregătiți.

Nu au lipsit nici momentele amuzante, în care Virgil Ianțu, gazda competiției, i-a provocat pe concurenți. În funcție de raspunsurile date el i-a provocat, ad-hoc, să fredoneze sau să recite, cu intonația potrivită, fragmente de piese muzicale sau poezii. Momentele artistice au relaxat atmosfera competiției iar telespectatorii au descoperit adevărate noi talente.

„Al treilea sezon a fost mult mai dinamic, cu mai mult suspans. Formatul se așează bine, își găsește forma potrivită. Toate îmbunătățirile aduse au avut rezultate, iar concurenții sunt satisfacția noastră și a celor de acasă. Mă bucur să cunosc astfel de oameni, care ar trebui să ne fie modele nouă și copiilor noștri”, a spus Virgil Ianțu, gazda „Câștigă România”.

Concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 se bucură de o notorietate tot mai mare. Sezonul ce tocmai s-a încheiat a fost plin de surprize, o competiție strânsă și rezultate imprevizibile. „Nu am reușit să anticipăm că nu se va câștiga nicio mașină. Dimpotrivă, ne să oferim minimum două autoturisme. Noile reguli, întrebările cu 4 variante de răspuns, au pus mult mai mult în dificultate concurenții. Contrar așteptărilor noastre, concurenți foarte bine pregătiți și informați, s-au de întrebări relativ ușoare, devenite capcană tocmai pentru că răspunsurile li s-au părut prea la îndemâna”, spus Diana Pascal, producător general ”Câștigă România!”.

Sezonului al treilea „Câștiga România!” s-a încheiat cu ANDREI RADU învingător al ultimei ediții. Concurentul în vârstă 65 de ani este din Craiova și a terminat facultatea de Filologie-Istorie în orașul său natal. ANDREI RADU a câștigat până în prezent cinci ediții și 8.700 de lei și îl vom revedea în debutul sezonului 4 „Câștigă România!”.

Bilanț la final de sezon:

- Concurentul care s-a aflat cel mai aproape de marele premiu: Tudor Neicu a câștigat 6 ediții, la cea de-a șaptea părăsind concursul în fața unui concurent care nu câștigat decât o singură ediție.

- Numărul maxim de concurenţi: 100. Acest număr nu a fost cu mult mai mare faţă de celelalte sezoane, dar succesiunea concurenților a fost mai rapidă.

- Numărul întrebărilor folosite în cel de-al treilea sezon ”Câștigă România!”: 2.500.

- Județele care au condus în topul întrebărilor: Alba, Mureș și Brașov. Aceste trei județe se află poziționate în mijlocul țării și sunt „tranzitate” cel mai des, indiferent de traseul parcurs.

13:00 Cultura minorităţilor

* Maghiara de pe doi Sezon Nou

* Comori din talcioc-fotografiile lui Hajdú Tamás

Redactor: Jakabffy Tamás

*Muzică clasică

Redactor: Szilágyi Ildikó

Producător: Kacsó Edith

13:30 Levintza prezintă

Redifuzare

*In cel de-al treilea sezon al emisiunii LEVINTZA PREZINTA, de la TVR2, doamna Doina Levintza, creatoare si realizatoare celebra de costume, prezinta o emisiune dedicata celor mai creativi designeri, tendintelor, istoriei si meseriilor modei.

Emisiunea este o incursiune in culisele modei, cu colectii pline de creativitate, portrete de designer si manechine, tendinte si istoria modei.

“Levintza prezinta” este singura emisiune de moda din Romania, un spatiu video dedicat celor mai importante si creative colectii, saptamanilor modei de la Paris, Londra, New York sau Milano. Vizionare placuta!

Prezentator: Doina Levintza

Realizator: Doina Levintza

Producator: Claudia Nicolau

Coproducție TVR-SC Levintza costume designer SRL

 
CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

 

#tvr2