loader
Foto

„Câştigă România!”, preselecţii pentru sezonul 9

Pe 24 septembrie, între orele 14:00 şi 19:00, la sediul TVR, fanii singurului concurs de cultură generală din peisajul media, „Câştigă România!”, difuzat de TVR 2, au avut șansa să-şi împlinească visul şi să devină concurenţi în cel de-al nouălea sezon.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

„Câștigă România!” îi provoacă pe toţi cei dornici să-şi testeze cunoştinţele de cultură generală pe teme despre ţara noastră să ia parte la preselecţii. Pasionaţii concursului de cultură generală difuzat de TVR 2 au acum şansa să devină concurenţi în competiţia favorită - „Câştigă România!”.

Persoanele interesate sunt aşteptate, la data şi orele menţionate, la sediul TVR, intrarea din strada Pangrati (Strada Ermil Pangrati nr. 28, sector 1, Bucureşti).

În contextul pandemiei de COVID-19, preselecţiile vor fi susţinute în cele mai stricte condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii.

„Câştigă România!” - Un concurs al recordurilor. În mai mult de 440 de ediţii, în cele nouă sezoane, prezentatorul Virgil Ianţu a adresat peste 18.000 de întrebări celor aproape 800 de concurenţi înscrişi în concursul de cultură generală difuzat de TVR 2. Dintre aceştia, s-au detaşat cinci mari câştigători, din care patru au plecat acasă cu marele premiu, o maşină.

„Câştigă România!” este foarte popular şi în rândul iubitorilor mersului pe bicicletă. Astfel, în cadrul evenimentul „Mausolee pe bicicletă”, care are loc în data de 18 septembrie, iubitorii mersului pe două roţi se vor bucura nu doar de un traseu provocator, ci şi de momente de repaos, în care vor vizita mausoleele, vor urmări evenimente artistice şi vor participa la un miniquiz inspirat chiar de “Câştigă România!”. Vor fi întrebări de cultură generală cu tematică din Primul Război Mondial, ciclism și judeţul Vrancea. Sportul şi cultura vor merge astfel mână în mână la evenimentul „Mausolee pe bicicletă”, un traseu devenit deja tradiţional, care începe în Focșani și se termină după opriri la 4 mausolee mari: Soveja, Mărăști, Mărășești, Focșani dar şi monumentul Ecaterinei Teodoroiu.

Iniţiatorul concursului de cultură generală este Marius Hoară, concurentul care a luat trofeul în primul sezon “Câştigă România!” şi un apropiat colaborator al concursului de la TVR 2.

Anul acesta, în urma restricţiilor impuse de pandemie traseul va fi mai scurt şi nu se va vizita Mausoleul Soveja.

Eveniment al Asociaţiei ”Monumente în Vrancea”, „Mausolee pe bicicleta”se află deja la ediţia cu numărul 7 şi este organizat în mod profesionist cu asistență din partea tuturor organismelor județene și locale, pe baza unui Regulament strict de participare.

14:00 Cursa prin istorie

Redifuzare

Realizator si producator: Anca Berlogea-Boariu si Aziza Micu

Prezentator de Adriana Irimescu

Jurnalist: Stefania Țene

15:00 Teleşcoala

*Clasa a VIII-a Sezon Nou

* Matematica

Producator: Sinziana Milosoiu

 
Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

Spionaj în timpul Războiului Rece, în „Reţeaua cubaneză

Filmul de Artă la care vă invită TVR2 și TVR+ duminică, 31 martie, de la ora 22.00, este „Reţeaua cubaneză" (The Wasp Network – Franţa, Brazilia, ...

 

#tvr2