loader

La Cluj, studenții de la „Babeş-Bolyai” l-au așteptat pe Virgil Ianțu cu întrebări

După succesul din Alba Iulia, Caravana „Câștigă România!” a făcut următorul popas în Cluj-Napoca. Luni, 8 octombrie, Virgil Ianţu a continuat seria întâlnirilor cu studenții Universității „Babeş-Bolyai”, instituție de prestigiu din România.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Încă de la primele ore ale dimineții de duminică, în Cluj-Napoca s-a dat startul preselecțiilor „Câștigă România!”. Concurenții, unii veniți din Brașov, Turda, Târgu Mureș, Cisnădie și chiar Suceava, s-au arătat dornici să-și testeze cunoștințele de cultură generală. Printre ei s-a numărat și un tânăr din Suceava, student la Facultatea de Istorie-Filosofie la Universitatea „Babeş-Bolyai”, care a susținut testul de cultură generală chiar în ziua în care împlinea 20 de ani.

Nu au lipsit nici prietenii mai vechi, iar Ioan Mărginean, Ovidiu Ilișan și Radu Negruț, concurenți în cel de-al doilea sezon „Câștigă România!”, au vrut să afle când pot reveni.

„Am nevoie de o mașină nouă”, a spus un bărbat din Toplița. Mircea Nistor se prezintă ca fiind „unul dintre mulții ingineri care nu a apucat să-și practice meseria” și este profesor de tehnologie. El a adăugat că vrea să le demonstreze elevilor că dacă învață și au și cultură generală, poate fi și rentabil.

Surprinzătoare a fost și întâlnirea cu un tânăr pasionat de istoria României din Suceava. În vârstă de 31 de ani bărbatul, care este militar și, în curând, tată și-a consultat programul și a dat o fugă până la Cluj ca să nu rateze preselecțiile „Câștigă România!”.

(w882)

Întâlnire cu studenții Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din Universitățatea „Babeş-Bolyai”

Într-o atmosferă relaxată, cu glume și întrebări despre concursul de cultură generală difuzat de TVR 2, dar și despre culisele muncii în televiziune, numeroși studenți ai Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, din Universitățatea „Babeş-Bolyai”, au răspuns prezent invitaţiei lui Virgil Ianţu.

Cunoscutul prezentator a fost întâmpinat de prof. univ.dr. Călin Emilian Hinţea, decanul facultății, iar tinerilor li s-au alăturat în Amfiteatrul 101 prof. univ. dr. Elena Abrudan, directorul Departamentului de Jurnalism, conf. dr. Andreea Mogoș și prof.univ. Ilie Rad.

„Performanța vine numai când te bucuri, așa că găsiți-vă o pasiune și transformați-o în job. Să ascultați de sfaturile celor din jurul vostru, dar contează ca deciziile să fie ale voastre”, i-a sfătuit Virgil Ianțu pe studenți. „Bucurați-vă că sunteți aici și că puteți să învățați și mergeți cu plăcere la examene. Nu uitați că un om educat nu poate păți nimic rău”, a mai adăugat gazda „Câștigă România!”.

Tinerii au aflat de la Virgil Ianțu câteva dintre secretele sale, care au fost momentele de cumpănă, dar și care sunt principiile după care își ghidează deciziile. S-a vorbit și despre divertismentul de calitate, precum concursul de cultură generală difuzat de TVR 2, dar și despre normalitatea programelor de televiziune.

Pentru cele mai frumoase întrebări, Virgil Ianțu a pregătit câteva cadouri: 10 premii constând într-o lucrare excepțională,„ISTORIA ILUSTRATĂ A ROMÂNIEI ȘI A REPUBLICII MOLDOVA”, o ediție care a văzut lumina tiparului cu prilejul apropiatului Centenar al Marii Uniri.

(w882)

7:00 Generaţia Fit

Emisiunea" Generaţia Fit" oferă cea mai bună reţetă de stil de viaţă sănătos-antrenamente pe care le poţi face în sala de fitness, nutriţie corectă şi alimentaţie sănătoasă, antrenamente atractive de grup, reţete delicioase şi rapide, exerciţii pe care le poti face acasă, dar şi secretele stilului de viaţă sănătos ale vedetelor, persoanelor publice şi sportivilor de performanţă.

Emisiunea "Generaţia Fit" promovează un stil de viaţă sănătos, care include sportul, mişcarea, dar şi alimentaţia sănătoasă, şi educă publicul, oferind astfel noţiuni esenţiale privind practicarea corectă a activităţii sportive şi alimentaţia corectă.

Producător: Iulia Popescu

Coproducţie TVR şi Federaţia Română de Culturism şi Fitness

7:30 România... în bucate

TVR Timişoara

* Sarea în bucate

POVESTI CU GĂLUSTE PUFOASE I Adina Schuster este cunoscută în Resita ca antrenor de înot. Dincolo de dragostea sa pentru sport, Adina are o pasiune pentru pictura pe mobilă si pe fatadele clădirilor. La Gărâna, multe din casele din sat poartă amprenta decoratiunilor sale, la ferestre sau la portile pe care altădată intrau pemii în gospodărie si devenite astăzi, case de vacantă pentru timisoreni ori resiteni. Familia Adinei este primul investitor care a cumpărat o casă de la pemii care si-au vândut proprietătile pentru a pleca în Germania, încă din 1978. De atunci, localitatea s-a depopulat aproape în întregime, redevenind de interes odată cu succesul Festivalului de Jazz de la Gărâna. Si ca orice loc călcat de turisti e musai să descoperim si povestile gastronomice. Asa aflăm despre importanta gălustelor în bucătăria etniei germane, de la vestitele găluste pufoase de grisș din zupa de cocos până la gălustele de crumpi umplute cu pita uscată în mirodenii. Poftiti de vizionati!

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator: Dan Liuţ

Producător: Florin Mihoc

Producator: Alice Saceanu

(Reluare)
 
Fascinantul Orient, luat la pas de Marina Almăşan în ultima ediţie „Hai-Hui... cu Marina”

De la ruinele Efesului până la bazarul cu de toate, ne plimbăm pe 2 iulie, de la ora 20.05, alături de Marina Almăşan. Vedem „Hai-Hui... cu ...

Luni, 30 iunie, de la ora 13:00, la TVR 2 și TVR+, vă dăm întâlnire cu emisiunea "La porțile Orientului", care vă invită să pătrundeţi în tainele ...

Transformarea agriculturii: Parteneriate și inovație | VIDEO

Departe de a fi o simplă activitate intuitivă, agricultura modernă se fundamentează pe știință, tehnologie și analiză de date, consolidându-se ca ...

 

#tvr2