Cap compas: Balcan puzzle
sâmbătă, 10 octombrie 2020
În ediția din 10 octombrie, echipa emisiunii ”Cap Compas” v-a invitat să urmăriți un veritabil mozaic bulgăresc pe un traseu care începe de la țărmurile Marii Negre și se termină în Parcul istoric de la Neofit Rilskii. De la ora 12:30, pe TVR2.  
Alte legături
Cap Compas

Stațiunea Sf. Împărați Constatin și Elena, vechi liman cu potențial turistic, este pragul spre experimentarea unui traseu inedit. Cu o frumusețe înnobilată de o identitate vizuala inconfundabilă, stațiunea este un mic paradis accesibil deopotrivă pentru turismul popular, dar și pentru cel de nișa. Hotelurile și plajele sunt deschise din mai până toamna târziu, iar centrele spa oferă chiar servicii dedicate pentru sezonul rece.

(w640)

(w640)

 

Deși ca dezvoltare a infrastructurii și a facilităților diferența între Nisipurile de aur și stațiunea de aici se măsoară în ani buni, ca evoluție, șansa a surâs în ultimii 10 ani stațiunii cu nume de sfinți. În prezent, aici se poate beneficia de unele dintre cele mai noi și mai luxoase amplasamente aflate la doar 9 km de Varna. Într-un trecut apropiat, centrele wellness în aceasta stațiune erau izolate și singulare. Au apărut repede și se construiesc în continuare într-o dinamică surprinzătoare. Administratorii sau antreprenorii declară deschis că au identificat un potențial neașteptat pentru clienții care aleg vacanțele de lux .

(w640)

(w640)

Micul paradis se completează deloc ostentativ prin prezența unei mici mănăstiri. Daca nu ar fi identificabilă datorită porții și decorațiilor cu specific religios, s-ar putea spune că este o vilă de vacanță. Se pare că mănăstirea cu același nume ca și stațiunea a fost fondată la începutul secolului XVIII, deși există dovezi pentru existența unui schit în aceste locuri încă din secolul al XIV-lea. Icoane vechi cu valoare patrimonială se îngână cu luminile frescei de data recenta astfel încât vizitatorul se simte ca într-un loc în permanență primenit. Nu este un spațiu aglomerat sau vizitat de grupuri mari. Poate de aici vine și farmecul ansamblului monahal. Fiecare vine când dorește sau când are vreme și dispoziție, iar pelerinajul este de fapt continuu fără a fi sesizat.

(w640)

(w640)

(w640)

În proximitatea stațiunii, înălțimi domoale devin zone care invită la noi descoperiri. Parcul natural se continuă firesc într-o arie cu caracter unic prin asocierea cu valențele sacrului.

Mănăstirea Aladja/Aladzha este una din cele 120 mănăstiri din piatră situate în apropierea țărmului Mării Negre. Ansamblul de aici reprezintă unul dintre cele mai vechi așezăminte religioase de pe teritoriul Bulgăriei.

(w640)

Biserici rupestre continuate prin încăperi cu destinații precise. Combinația între natura istoriei și credință fac din loc un spațiu propice pentru turismul cultural ecologic și pelerinaj religios.

(w640)

Exemplificările de arta rupestră sunt epatante, iar fragmentele de frescă sunt unice.

(w640)

(w640)

(w640)

(w640)

Muzeul evidențiază istoria acestei mănăstiri care fascinează până în prezent, dar pune în lumina și artefacte sau materializări definitorii pentru arta religioasă. Fragmentele și compozițiile din mozaic sunt fotograme ale unor timpuri în care frumosul se înfigea la propriu în ambianța spațiilor publice.

Denya este un orășel cu câteva mii de locuitori, cunoscut mai degrabă pentru producerea cimentului. Parcul pustiu de la orele amiezii este o expresie a liniștii absolute. Denya contemporan a fost însă în antichitate o urbe importantă, care se numea Marcianopolis. Locuitorii se mândresc mai mult cu ceea ce pot oferi împrejurimile decât cotidianul urban.

Pe harta istorica a Bulgariei și mai ales pe cea arheologică, Denya reprezintă un reper important. Mozaicurile din muzeul local sunt mândria tuturor.

(w640)

(w640)

 

Se construiește o punte între mozaicurile de la Aladzha și cele timpurii. Denya este mai degrabă un popas decât o destinație în sine. Un răgaz prețios în care se poate descoperi orașul de sub oraș. Cercetările arheologice din anii 70 ai secolului trecut au scos la iveală un ansamblu rezidențial din vremea împăratului Constantin cel Mare. De la stațiunea cu numele împăratului Constantin ne regăsim în alta ipostază în fața unei. Ruinele care pot fi văzute în prezent sunt din secolul al VII-lea, întrucât urbea de la începutul erei imperiale constantinopolitane a fost distrusă de năvălitori.

Cartierele rezidențiale erau înfrumusețate cu mozaicuri nu doar în interiorul locuințelor, ci și în spatii publice. În muzeu pot fi admirate unele mozaicuri conservate in situ, cum se spune în limbaj de specialitate, adică aduse cu tot cu terenul de sub acestea sub acoperișul spațiului expozițional.

Orașul Provadia se află la capătul unei văi care seamănă mai degrabă cu un canion. O zona în care numeroasele grote și peșteri au fost folosite de oameni în cele mai variate moduri cu putință…de la retragere spirituală până la ascunzători sau depozite.

Fortăreață care domina așezarea, ce numără aproape 13 mii locuitor, nu este menționată în materiale promoționale ca must see (obligatoriu de văzut) și ce trebuie evitat într-un tur. Însă experiența ne-a învățat că uneori tocmai în locuri care nu se se situează în topuri preferențiale poți avea surprize plăcute.

(w640)

(w640)

(w640)

Finalmente, turismul veritabil înseamnă prin descoperire mai mult decât urmarea instrucțiunilor dintr-o listă făcută de altcineva. Potecile te poartă parcă spre legendele cu domnițe și cavaleri pentru că, după ce urci mai domol sau mai pieptiș pe munte, odată ajuns pe platoul cetății Ovech, efortul este răsplătit din plin.

În timp ce pentru localnici, mai ales pentru cei tineri, fortăreață este alternativa la parcul central sau străzile liniștite ale orașului, cei veniți de departe încearcă să descifreze ce va fi însemnat în epoca de înflorire acest loc. Fortăreață a avut mai multe denumiri…grecii bizantini îi spuneau Provat, italienii Provanto, turcii Prăvădi sau Tash Hisar și, în cele din urmă, bulgarii au numit-o Ovech.

În parcul istoric de la Neofit Rîlski paradigma înțelegerii și interpretării istoriei se schimbă pentru orice vizitator de oriunde ar veni. Parcul tematic este un demers singular, o realizare cu multiple valențe care oferă un mănuchi de informații și experiențe, precum un summum al evoluției civilizației pe teritoriul Bulgariei din zilele noastre.

Drumul până la construcția ansamblului așa cum arată în prezent nu a fost ușor, iar cel al popularității chiar mai greu ținând seama că un asemenea obiectiv este dedicat unui turism de nișă, iar o presupusă vizită înseamnă preferința pentru turism tematic sau specializat. Realitatea însă a confirmat intuiția că oamenii, indiferent de generația din care fac parte, au nevoie de o călătorie reală și că virtualul nu poate suplini plenarul trăirilor care pun la lucru toate simțurile atunci când ești imersat într-o epoca sau alta sau când devii personaj vremelnic al vreunui eveniment.

(w640)

(w640)

 

(w640)

(w640)

 

Se călătorește în protoistorie, în antichitate și în evul mediu pe un traseu plin de surprize. Parcul construit pe o suprafață de 13 hectare a fost deschis oficial în iunie 2019. Timpul este relativ aici și se cronometrează pe de o parte subiectiv, ca participare activă la o acțiune concretă și obiectiv, prin durata standard a unui tur. Ghizi și antrenori pentru fiecare activitate sunt la dispoziția vizitatorilor alături de personal specializat. Te afli mai degrabă într-o călătorie decât într-o vizită la muzeu, cu trasee și intersecții asociate definitoriu cu termenul ”experimentare”.

Traseul standard începe în cronologia firească a devenirii societății și civilizației umane cu protoistoria erelor chalcolitică și neolitică. Faptele oamenilor de atunci se desfira din firave informații și capătă materialitate datorită spatiilor în care își duceau viață. Lucruri și unelte folosite în cotidianul oamenilor din neolitic sunt relevee ale inventivității. Munca putea fi mai grea sau mai ușoară, în funcție de inteligență. Pe cale de consecință, viață era mai simplă sau mai complicată, direct proporțional cu determinarea fiecărui membru al clanului pentru eficiența activității personale și comunitare. Sigur nu erau conștientizate în definiții terminologii precum ”munca obștească” sau ”eficiența”, însă instinctiv oamenii erau conștienți că doar împreună pot rezista într-o lume în care, deși se aflau în vârful piramidei trofice, de fapt erau una dintre cele mai vulnerabile specii.

Mii de ani despart erele, însă în parcul istoric în doar câteva sute de metri ajungi să pășești în lumea tracilor care au cultivat o civilizație înfloritoare.

Erau prin definiție luptători și învingători. Cultura tracică este definită de realizările și particularitățile sale în domeniul mitologiei, arhitecturii, sculpturii, picturii și meșteșugurilor. Temple și palate reconstituite cât mai aproape de original sunt punțile între trecut și prezent, dar mai ales porțile pentru noi experiențe senzoriale. La concepția și construcția parcului s-au implicat peste 4.000 de persoane, inclusiv unii dintre cei mai buni arheologi-consultanți bulgari, scriitori, muzicieni, sculptori, meșteri artizani, restauratori și istorici, care realizează proiectul exact în forma să realistă integrală. Au fost folosite aceleași materiale de construcție pe care le foloseau anticii sau meșterii medievali - piatră, lemn, marmură și ceramică. Tracii sunt strâns legați de trecutul și istoria veche a Bulgariei. În cea mai mare parte a istoriei lor, tracii au fost împărțiți în multe triburi. În perioada secolelor V-I î.Hr. a apărut și a înflorit vestitul regat trac al odrișilor. Lecția de istorie și civilizație se continuă cu pasiune, iar oaspeții devin pe rând și conform preferințelor, luptători meșteșugari și chiar moharhi prin încăperi în care exponatele devin recuzită.

În universul protobulgarilor, iurtele sunt relevee din istoria unei migrații care s-a desfășurat secole la rând, iar interiorul unei astfel de locuințe arată ca o comunitate, aceasta și într-o permanentă peregrinare își poate găsi resursele pentru a inventa tot ce îi este de trebuință. Căminul protobulgar este reprezentativ pentru ceea ce înseamnă suma meșteșugurilor nomazilor. Simțul practic se îmbină cu esteticul, iar reprezentări cu valențe artistice pot fi considerate moderne.

(w640)

Etnogeneza bulgarilor, deși simplă la prima vedere, este un proces care se bazează pe sinteza între valorile slavilor și ale protobulgarilor prin care au fost preluate și adaptate atât obiceiuri sociale și cutume, cât și practici care țin de viață cotidiană.

Slavii erau în principal fermieri, dar metodele lor de cultivare a terenurilor nu permiteau hrănirea unor comunități mari. Din acest motiv, aceștia trăiau în mici așezări de tip clan.

Slavii au atins apogeul puterii lor în secolele VI – VII, ca urmare a consolidării treptate și a dezvoltării sociale, în special în Europa de Est. Existența lor ulterioară, ca grup etnic, în Balcani este strâns legată de unitatea lor cu protobulgarii și de cristalizarea statului bulgar.

Parcul este materializarea unui important pas înainte în ceea ce înseamnă turismul cultural, într-o lume în care cererea pentru atracțiile de divertisment este corelată din ce în ce mai mult cu nevoia de informație. Parcul tematic oferă, în funcție de sezon, cursuri de artizanat, spectacole și filme istorice, instruire în luptele antice, călărie, seminarii teoretice și expoziții. Un traseu de aproape două ore înseamnă o incursiune în 10 mii ani de istorie, însă poți face pauze pentru o limbare pe lac sau mers la masă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • 05:00
  Generaţia Fit
  Producător: Iulia Popescu Coproducție TVR-FRCF
 • 05:25
  Ferma
  Nu mai aveţi loc la oraş? Încercaţi la ţară!... Emisiune pentru actuali şi viitori tineri fermieri Jurnalist tv Sergiu Marinescu Emisiune de: Viorel Alexandru Popescu si Eugen Daniel Iancu
 • 06:25
  Teleshopping
 • 06:55
  Imnul României
 • 07:00
  Teleşcoala
  Japoneza Producator: Sinziana Milosoiu
 • 07:30
  România…în bucate
  TVR Moldova Emisiune realizată de TVR Moldova Jurnalist: Cătălin Blebea Producător Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 08:00
  În direct cu viaţa
  redifuzare Producător: Daniel Paraschiv Realizator: Liana Stanciu Redactori: Adina Toderaşcu şi Sinziana Milosoiu
 • 08:50
  Teleshopping
 • 09:00
  Pistruiatul
  Serial* * Episodul 7*Fluturaşii In distributie : Costel Baloiu, Sergiu Nicolaescu, Reka Nagy, Zephi Alsec, Aurel Giurumia, Ion Dichiseanu, Vistrtian Roman, Margareta Pogonat, Constantin Codrescu, Gyorgy Kovacs, Florin Tanase, Viorel Comanici, Peter Paulhoffer, Goe, Haralambie Boros. Imaginea si camera Vasile Oglinda. Decorurile-Nicolae Dragan Costume-Tomina. Muzica-Horia Moculescu Scenariul si regia Francisc Munteanu Redactor Alice Săceanu AUDIENTA GENERALA (AG)
 • 09:45
  Secolul 22
  *Episodul 1 Realizator: Bogdana Pascal
 • 10:00
  Documentar 360° GEO
  * Palawan-imperiul perlelor (Palawan, l’empire des perles, Franţa-Germania, 2010) Realizator: Thérèse Engels Redactor: Corina Feleagă
 • 11:00
  Magazin Deutsche Welle
  * Azi despre mâine Premieră (TOMORROW TODAY-Magazin ştiinţific, Germania, 2022) Fascinanta lume a ştiinţei, în special misiunile spaţiale care dezvăluie tot mai multe dintre secretele Universului, constituie subiectele programului-magazin Azi despre mâine. Episodul 26 Redactor:Cristina Crăciun
 • 11:30
  Prietenii de la radio
  Transmisiune directă Producător: Liana Damian
 • 12:00
  Telejurnal TVR2
  *Sport*Meteo Translator mimico-gestual Lena Dermengiu ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ Transmisiune directă
 • 12:40
  Teleshopping
 • 13:00
  Cultura minorităţilor
  * La porţile orientului * Poezie şi tradiţia lucrului de mână la Casa lui Techir. *Povestea celui mai vechi salas de cult musulman-Esmahan Sultan Redactor: Dana Ioniţa
 • 13:30
  Educaţie la înălţime
  redifuzare Producător: Alice Săceanu Coproducţie TVR-SC Media Factory Unit SRL
 • 14:30
  Documentar 360°-GEO
  * Cuba-în ritmuri de flaşnetă redifuzare (CUBA-DANSE AVEC LES ORGUES DE BARBARIE, Franţa-Germania, 2017) Realizator: Stefan Richts În provincia Granma, din sud-estul Cubei, izolată şi puţin cunoscută de turişti, nu-şi poate imagina nimeni o fiesta fără flaşnete, adevărate capodopere, iniţial importate din Franţa. Profund ancorată în cultura tradiţională locală, música molida se cântă pe flaşnete ce redau muzica cu ajutorul unor benzi din carton perforate. Uneori de dimensiuni impresionante, flaşnetele pot cântări până la 1,5 tone. Grupurile muzicale le transportă din sat în sat, iar efortul lor este răsplătit de ambianţa generată: întregul sat, de la cei mai tineri la cei mai bătrâni, dansează pe ritmurile vesele ale acestor instrumente mecanice cu un parfum vetust. Redactor: Corina Feleagă
 • 15:30
  Teleşcoala
  *Clasa a VIII-a Limba și literatura română Producator: Sinziana Milosoiu
 • 16:00
  Teleşcoala
  * Limbi străine Engleză Producator: Sinziana Milosoiu
 • 16:30
  România…în bucate
  TVR Timişoara * Sarea în bucate *7 kilometri bătea bunicul Tuțu, de acasă și până în centrul satului, tragând după el căruțul cu roți de lemn, ca să vândă copiilor dulciuri. Și-a deschis afacerea în 1940. Printre actele bătrânului am găsit autorizația de comercializare a turtei dulci și ceaiului, din 1954. Dovada pentru bomboanele pe băț și înghețată, o descoperim datată 3 ani mai târziu, 1957. Respectând rețetarul vremii, întindem masă în bucătăria nepoatei, doda Ana, ca să pregătim de Moș Nicolae, bucuriile bobonțarului și turtarului Tuțu, care a îndulcit viața micuților, în vremea în care acadelele și dulciurile nu stăteau la discreția copiilor pe rafturile de la magazin. Se întâmplă la Cornereva, se județul Caraș-Severin. Emisiune realizată de TVR Timişoara Prezentator: Dan Liuț Realizator: Veronica Mihoc Producător: Florin Mihoc Jurnalist: Cătălin Blebea Producător: Cristina Murgu Producător delegat: Alexandra Tiniche
 • 17:00
  În direct cu viaţa
  Înregistrare Producător: Daniel Paraschiv Realizator: Liana Stanciu Redactori: Adina Toderaşcu şi Sinziana Milosoiu
 • 18:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 18:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori:Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători: Raluca Brumariu
 • 19:05
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 46 Dramă. În 1867, Michaela Quinn, tânără doctoriţă şi moştenitoarea unei familii bogate din Boston, lasă în urmă confortul în care a trăit până atunci şi se mută într-un orăşel din Vestul American încă sălbatic: Colorado Springs. Entuziastă, plină de bune intenţii şi dornică să se afirme într-o meserie dominată de bărbaţi, Michaela-poreclită "Dr. Mike"-e primită cu suspiciune de localnici, dar reuşeşte să-şi facă doi prieteni buni: Byron Sully, susţinătorul cauzei indienilor cheyenne, şi Charlotte Cooper, moaşa satului. Şi, de parcă adaptarea nu i-ar fi fost suficient de dificilă, un incident tragic schimbă şi mai mult viaţa Michaelei: muşcată de o viperă, Charlotte i-i încredinţează pe patul de moarte pe cei trei copii ai ei, Matthew, Colleen şi Brian. Devenită brusc şi mamă, şi medicul unei comunităţi care nu prea are încredere în capacităţile ei, Dr. Mike se înarmează cu curaj şi optimism pentru a schimba în bine vieţile celor din jur. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 20:00
  Reţeaua de idoli
  Producător: Irina Păcurariu
 • 21:00
  Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală
  * O istorie care nu se învață la școală Așezări care s-au opus comunismului Revolta satelor din județul Arad : Apateu, Berechiu, Somoșcheș, Șepreuș La 31 iulie 1949 țăranii din nordul județului Arad au declanșat o revoltă. Activiștii de partid îi împiedicaseră să-și ducă grâul la batoze. Când au fost îndemnați în batjocură să mănânce prune, furia lor s-a dezlănțuit. Represiunea a fost însă mult mai dură Redactor: Doina Teodoru Producător: Alexandru Munteanu Realizator: Lucia Hossu Longin O coproducţie TVR-APTR
 • 22:00
  Documentar
  Documentar * La Carrera Panamericana (Driving La Carrera – Rally Brothers, SUA, 2020) Premieră Regia: Fernando Cum La Carrera Panamericana este o cursă de maşini de epocă, durează 7 zile şi are loc în Mexic, pe drumuri desfundate. Îţi trebuie multă voinţă ca să participi şi, mai ales, ca să ajungi până la linia de sosire. Doi fraţi din New Jersey ne povestesc aventurile lor din acest raliu, parcurs cu un  Volvo Amazon 122S, din 1965. Cum găseşti piese pentru o maşină de epocă, când ai rămas în pană în mijlocul pustietăţii ? ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)   *Şi eu am fost ca tine (I Was You, SUA, 2022) Premieră Regia: Chu Wu JJ Thompson a crescut în umbra tatălui ei, un cowboy renumit. În dorinţa de a-i câştiga respectul, ea a participat la multe rodeo şi a câştigat nenumărate competiţii. Devenită la rându-i mama unei fetiţe, JJ se luptă să păstreze echilibrul între a-i trasmite fiicei sale pasiunea pentru rodeo şi a-i arăta dragostea ce i-o poartă.   ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP) Redactor: Laura Bălan
 • 23:00
  Doctor Quinn
  Serial *(DR. QUINN, MEDICINE WOMAN-SUA, 1993-1998) Cu: Jane Seymour, Joe Lando, Chad Allen, Erika Flores, Shawn Toovey *Episodul 45 Dramă. Redactori: Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Vlad Ţurcan
 • 00:00
  Luminiţa de la miezul nopţii
  Producător: Luminiţa Velciu Redactor: Transmisiune directă
 • 01:00
  Duminica filmului românesc
  * Masca de argint-România, 1985 Regia: Gheorghe Vitanidis Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Alexandru Repan, Jean Constantin, Ion Besoiu Aventuri. *ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP Redactor: Gabriela Onea
 • 03:00
  Ora de Stiri
  (+ Sport )
 • 03:40
  Teleşcoala
  *Clasa a VIII-a Limba și literatura română Producator: Sinziana Milosoiu
 • 04:05
  Teleşcoala
  * Limbi străine Engleză Producator: Sinziana Milosoiu
 • 04:30
  Documentar
  Documentar (R) * La Carrera Panamericana (Driving La Carrera – Rally Brothers, SUA, 2020) Regia: Fernando Cum La Carrera Panamericana este o cursă de maşini de epocă, durează 7 zile şi are loc în Mexic, pe drumuri desfundate. Îţi trebuie multă voinţă ca să participi şi, mai ales, ca să ajungi până la linia de sosire. Doi fraţi din New Jersey ne povestesc aventurile lor din acest raliu, parcurs cu un  Volvo Amazon 122S, din 1965. Cum găseşti piese pentru o maşină de epocă, când ai rămas în pană în mijlocul pustietăţii ?   ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP)   *Şi eu am fost ca tine (I Was You, SUA, 2022) Regia: Chu Wu JJ Thompson a crescut în umbra tatălui ei, un cowboy renumit. În dorinţa de a-i câştiga respectul, ea a participat la multe rodeo şi a câştigat nenumărate competiţii. Devenită la rându-i mama unei fetiţe, JJ se luptă să păstreze echilibrul între a-i trasmite fiicei sale pasiunea pentru rodeo şi a-i arăta dragostea ce i-o poartă.   ACEST PROGRAM POATE FI VIZIONAT DE COPII ÎN VÂRSTĂ DE PÂNĂ LA 12 ANI NUMAI CU ACORDUL SAU ÎMPREUNĂ CU PĂRINŢII ORI FAMILIA (AP) Redactor: Laura Bălan