loader
Foto

„CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!” s-a întors la TVR 2

Din 16 aprilie, de la ora 20.00, Virgil Ianţu a dat startul celui de-al treilea sezon al concursului de cultură generală şi anunţă multe surprize.

 

Documente disponibile pentru descarcare:
VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Veste bună pentru iubitorii concursurilor de cultură generală: „Câştigă România!” a revenit în forță la TVR 2, cu un show mai antrenant şi câştiguri mai mari.

Pe 16 aprilie, de la ora 20.00, Virgil Ianţu a dat startul celui de-al treilea sezon al singurului concurs de cultură generală pe teme despre ţara noastră. Gazda emisiunii a pregătit concurenţilor noutăţi şi se bucură să anunţe reguli care vor spori dinamismul competiţiei.

„Așteptăm cu nerăbdare debutul celui de-al treilea sezon „Câștigă România!”, un concurs la care ținem foarte mult și care, după doar două sezoane ne-a adus atâtea satisfacții. Ne pregătim serios pentru întâlnirea cu telespectatorii TVR 2, din 16 aprilie şi, bineînţeles că vom veni cu surprize în ceea ce priveşte formatul”, a spus Virgil Ianțu.

Cel de-al treilea sezon „Câștigă România!” aduce schimbări în regulament. Față de sezoanele precedente fiecare întrebare pusă în concurs va avea patru variante de răspuns. Mai mult, concurenții primei runde vor avea același punct de plecare pe harta virtuală, ales de calculator și tot computerul va decide care este județul de sosire. Şi runda a treia va fi mai dinamică şi cu sume mai mari în joc.

DESPRE „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA”

Producție 100% românească, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 al cărei prezentator este Virgil Ianţu. În fiecare ediție, în platoul emisiunii se vor afla trei concurenți. Calculatorul va alege de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare, iar misiunea celor aflați în concurs este să ajungă într-un județ, tot de graniță. Pentru a merge mai departe, participanții trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. În ultima etapă rămâne un sigur jucător, cel care a răspuns la cele mai multe întrebări. Concurentul care va reuși să câștige zece ediții consecutive, maximum de ediții la care poate participa prin regulament, va intra și în posesia Marelui Premiu ”Câștigă România”, un autoturism.

„Câștigă România!” se bucură de mare popularitate la noi în țară, iar emisiunea a fost remarcată şi la nivel internațional. Anul trecut, emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union).

În urmă cu câteva săptămâni, concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

REGULAMENTUL OFICIAL AL CONCURSULUI DE CULTURĂ GENERALĂ „CÂȘTIGĂ ROMÂNIA!” - sezonul 3 AICI

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Familia Borgia

Serial* Familia Borgia (The Borgias-SUA, Ungaria, Canada-2011-2013)

*ep.9

Cu: Jeremy Irons, Holliday Grainger, Francois Arnaud, Joanne Whalley

*Nominalizare la premiul Globul de Aur 2012 pentru cel mai bun actor (Jeremy Irons)

*Două premii Emmy 2011-pentru costume şi muzică originală

*Dramă istorică. La sfârşitul secolului XV, în Italia Renascentistă, familia Borgia ajunge în cele mai înalte cercuri ale puterii. Folosindu-se de averea şi de influenţa sa, temutul cap al familiei, Rodrigo Borgia (Jeremy Irons), se instalează pe scaunul papal, devenind Papa Alexandru al VI-lea. Pentru a-şi consolida puterea, acesta îşi mobilizează apropiaţii să depună un jurământ de răzbunare contra celorlalte familii nobile care s-au opus ambiţiilor sale. Pontificatul lui Alexandru va fi dominat de corupţie fără limite şi de crunte lupte politice, în interiorul Italiei, dar şi contra capetelor încoronate ale Europei. Şi relaţiile complicate nu se opresc aici, căci patriarhul Borgia are trei copii-Cesare, Juan şi Lucrezia-care, după chipul şi asemănarea tatălui lor, sunt la fel de lacomi de putere şi de averi.

*

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă 27 aprilie, de la or 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2