loader
Foto

Galerie foto

„Câștigă România!”, preselecții cu emoții

Pasionații concursurilor de cultură generală au răspuns „prezent” invitației lui Virgil Ianțu și au venit în număr mare, vineri, 4 mai, la preselecțiile celui de-al treilea sezon „Câștigă România!”.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Într-o atmosferă caldă și relaxată, ca între prieteni, Virgil Ianțu, gazda „Câștigă România!” i-a întâmpinat ieri pe cei dornici să afle mai multe despre concursul de cultură generală difuzat de TVR 2, în Mall Promenada din Capitală. De la mic la mare, toți cei prezenți s-au bucurat să-l întâlnească pe Virgil Ianțu, să primească autografe și să i se alăture într-o mini-competiție cu întrebări de cultură generală în care s-au câștigat cărți, rucsacuri și alte premii atractive.

„Mă bucur să mă întâlnesc cu atâția prieteni. „Câștigă România!” este un format la care țin foarte mult și mi-a adus multe satisfacții. La preselecții am întâlnit oameni bine pregătiți și determinați și sunt convins că ne vom bucura și în cel de-al treilea sezon „Câștigă România!” de un concurs foarte bun”, a spus Virgil Ianțu.

De la eveniment nu au lipsit nici premianții „Câștigă România!”: Marius Hoară, concurentul care în primul sezon a câștigat 10 ediții consecutive – permise de regulament și profesorul Oliver Anghel, învingătorul a zece ediţii consecutive în cel de-al doilea sezon și câştigător al marelui premiu, un autoturism. Reîntâlnirea a fost emoționantă, iar Oliver Anghel a mărturisit că decizia de a veni la „Câștigă România!” i-a schimbat viața.

De la ora 19.00, susținuți de cei dragi, zeci de români s-au înscris la preselecții. O mare surpriză pentru echipa TVR 2 a fost să-l întâlnească pe Marius Zegrea. Tânărul de 36 de ani este fiul unuia dintre concurenții care s-au remarcat în sezonul al doilea „Câștigă România!”. Este vorba de Lică Zegrea, din comuna Drânceni, județul Vaslui. Marius spune că de la tatăl său a moștenit pasiunea pentru cultură și lectură și că are emoții pentru că îi calcă pe urme.

Printre cei inscriși la preselecții se numără și Rodica Boțescu care este fan „Câștigă România!” încă din debutul emisiunii. De profesie inginer, Rodica este și traducător din limbile engleză, franceză și germană. „Mă bucur că există un concurs pe teme de cultură generală din care poți să înveți atât de multe lucruri noi. Avem nevoie de astfel de programe de televiziune”, a spus ea.

Un alt concurent este Răzvan, un tânăr care a împlinit în toamnă 18 ani și este student la Academia Tehnică Militară din București. Tânărul a venit dintr-un oraș din Moldova și spune că este pasionat de cultură generală și încrezător în șansele sale în concursul de cultură generală de la TVR 2.

Producție 100% românească, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 al cărei prezentator este Virgil Ianţu. În fiecare ediție, în platoul emisiunii se află trei concurenți. Calculatorul alege de pe harta României un județ de graniță ca punct de plecare, iar misiunea celor aflați în concurs este să ajungă într-un județ, tot de graniță. Pentru a merge mai departe, participanții trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu județele „prin care trec”. Concurentul care reușeşte să câștige zece ediții consecutive, maximum de ediții la care poate participa prin regulament, intră și în posesia Marelui Premiu ”Câștigă România”, un autoturism.

„Câștigă România!”a devenit una dintre cele mai cunoscute emisiuni de gen din Romania, iar emisiunea a fost remarcată şi la nivel internațional. Anul trecut, emisiunea-concurs de pe TVR 2 s-a lansat pe piața internațională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecționată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Anul acesta concursul de cultură generală de la TVR 2 a fost selectat în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

 

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 64

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

Folclor vs. music-hall, la „Drag de România mea!”

Duminică, 21 aprilie, de la ora 15.00 la TVR 2 vă oferim în dar o ediție savuroasă „Drag de România mea!”, cu genuri variate, de la folclor, până ...

Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Cel de-al 12-lea sezon din... ”Drag de România mea!” a continuat duminică, 14 aprilie, la TVR2, de la ora 15:00.  

 

#tvr2