loader
Foto

Galerie foto

„Câștigă România!” la întâlnirea cu viitorii specialiști în televiziune

Virgil Ianţu şi “Câştigă România!” continuă seria întâlnirilor cu tinerii pasionaţi de concursurile de cultură generală din marile centre universitare.

 

VIRGIL IANŢU
Câştigă România!

Joi, 9 decembrie, cunoscutul om de televiziune, gazdă a concursului de cultură generală pe teme despre țara noastră, „Câștigă România!”, de la TVR 2, alături de Cristina Spiru, jurnalist TVR și membru al echipei „Câștigă România!” s-au întâlnit cu studenții programului de master comunicare audiovizuală din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Întâlnirea a avut loc în cadrul cursului de „Grile de programe și emisiuni radio tv”, al profesorului Ion Stavre, cu scopul de a le împărtăși tinerilor din experiența concretă a unor oameni care lucrează de mai mulți ani în televiziune. Sigur, discuțiile s-au îndreptat și spre unicul concurs de cultură generală de pe piața media autohtonă, „Câștigă România!”.

Cu glume, comentarii şi numeroase întrebări despre ceea ce înseamnă culisele unui mare proiect de televiziune, discuția a fost interesantă și animată, mai ales că tinerii prezenți vor fi viitorii specialiști în media. Virgil Ianţu a povestit despre experienţa acumulată în peste 20 de ani în mari producții de televiziune, a explicat cum se completează pasiunea sa pentru muzică cu munca de prezentator și nu a neglijat nici subiecte precum educaţia, cultura sau valorile şi principiile morale.

(w882)

Întrebările puse de studenți nu au fost simple, mai ales că tinerii au dorit să știe care sunt criteriile atunci îți alegi corect drumul în carieră, ce oportunitățile pot apărea pentru cei care termină școala în media românească sau dacă trebuie să faci compromisuri în carieră.

Despre cum se desfășoară un casting, sau cât de fascinantă poate fi munca la montaj a vorbit Cristina Spiru. Tot ea le-a amintit studenților că participarea în concursul „Câștigă România!” poate fi o bună rampa de lansare pentru tinerii valoroși și a dat câteva exemple.

Producţie 100% românească, a Televiziunii Române împreună cu compania Zucchero Media, "Câştigă România!" este o emisiune-concurs de cultură generală, difuzată la TVR 2. „Câștigă România!” se bucură de mare popularitate şi a fost remarcat şi la nivel internațional. Concursul de cultură generală difuzat de TVR 2 a primit de două ori premiul TV Mania pentru „Cea mai bună emisiune concurs” și a fost selecționat atât la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union), cât și în finala "International Format Awards 2018", la secțiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiție internațională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

0:30 Festivalul Internaţional de Circ de la Monte Carlo (R)

(43Rd International Circus Festival Of Monte-Carlo), Franta, 2019

*Editia 43 *Partea intai

Redactor : Stefan Asavei

(Reluare)

1:35 Dincolo de porţile palatelor (R)

(L’Europe en chateaux, Germania-Franţa, 2012)

*Călătorie poetică prin unele dintre cele mai remarcabile castele şi palate europene, în spatele porţilor închise de obicei turiştilor, pentru a afla particularităţile şi singularităţile istorice, arhitecturale şi culturale, precum şi poveştile captivante aleconstructorilor şi locuitorilor lor.

Regii Europei şi-au ales domeniile pentru a-şi construi palatele şi reşedinţele de vară în cele mai frumoase locuri, dar şi cu rolstrategic.

Realizatori: Gero Von Boehm, Jeremy Jp. Fekete, Julia Zantl

Redactor: Ştefan Asavei

(Reluare)
 
Pr. Emanoil Băbuş:

În aşteptarea Învierii Domnului, echipa "Mic Dejun cu un Campion" a pregătit  o ediţie de o complexitate aparte din care nu lipsesc întrebările ...

Miercuri, 1 mai, de la ora 21:00, sub genericul "Povești și secrete pe Podul Mogoșoaiei”, Adriana Irimescu, prezentatoarea emisiunii "Cursa prin ...

Ion Nedelcu – Ned: „În Joia Mare m-am gândit la cea mai preţioasă imagine din Univers: Icoana Maicii Domnului”

Invitatul Cameliei Moise la „Istorii de bun gust”, în ediţia de joi, 2 mai, de la ora 21:00, la TVR 2, este Ion Nedelcu – Ned, scenograf, pictor, ...

 

#tvr2