loader
Foto

Aventurile unei cinefile în Italia, în căutarea lui Fellini, duminică la Filmul de Artă

Filmul „În căutarea lui Fellini" este inspirat din experiența personală a lui Nancy Cartwright, artistă laureată cu Premiul Emmy, care i-a dat glas lui Bart Simpson timp de trei decenii. Ea a fost și scenaristă a  filmului american din 2017, difuzat duminică, 24 martie, de la ora 22.45, în reluare miercuri, 27 martie, de la ora 00.30, pe TVR2 și TVR+.

 

Lucy, o tânără timidă dintr-un orăşel al statului Ohio, evadează din realitatea cenuşie mergând la cinema. Într-o zi, ea descoperă universul filmelor lui Federico Fellini şi ia cea mai curajoasă hotărâre din viaţa ei: va merge în Italia să-l cunoască pe marele regizor. Ceea ce urmează este o călătorie ciudată şi spectaculoasă, iar Lucy întâlneşte nu doar personaje din filmele lui Fellini, ci descoperă şi fanteziile şi coșmarurile care l-au inspirat pe acesta.

(w882) În căuta

Filmul este inspirat din experiența personală a lui Nancy Cartwright. Ea este artista premiată cu Emmy care i-a dat glas, adică i-a împrumutat vocea personajului Bart Simpson din serialul „The Simpsons” timp de 30 de ani. Când a dat probă, fusese chemată pentru vocea personajului Lisa Simpson. Apoi i s-a cerut să citească și ca Bart și a primit acest rol.

(w882) Bart Simps

În Kettering, Ohio, Nancy a descoperit că are talent la făcut voci și scos sunete pentru spectacole, în trupa de teatru a liceului. Și-a cultivat și pasiunea pentru muzică, dar a participat și la concursuri de dezbateri și comunicare. La una dintre întreceri, juriul a îndemnat-o să își îndrepte cariera către voci de personaje din desene animate. Înainte de a deveni studentă, Nancy punea voce la postul local de radio.

A studiat apoi artele dramatice și producția de film, iar curiozitatea și pasiunea i-au fost trezite de regizorul italian Federico Fellini. Astfel, Nancy pleacă în Italia. Inspirată în special de filmul „La Strada", la întoarcerea din călătorie, Nancy creează spectacolul „In Search of Fellini”. Monologul din acest One-Person Show îi aduce în 1996 distincția Drama-Logue Award pentru cea mai bună interpretare.

(w882) În căuta

Două decenii mai târziu, Nancy Cartwright este, alături de Peter Kjenaas, coscenarista filmului care urma să fie în selecția oficială la nouă festivaluri.

Regizorul Taron Lexton are o carieră bogată în clipuri publicitare și scurtmetraje. Aici a fost regizorul unui lungmetraj independent, primul din filmografia lui.

***

Filmul de Artă

„În căutarea lui Fellini”

(In search of Fellini – SUA, 2017)

(w882) În căuta

Regia: Taron Lexton

Cu: Ksenia Solo, Maria Bello, Paolo Bernardini, Enrico Oetiker

Dramă

***

Surse și credit foto: imdb.com, nancycartwright.com, program TVR, (c) Nancy Cartwright on Social Media

Mai multe informații despre filmele programate la TVR puteți afla aici.

15:00 Rivalii

Sezon Nou

* Tema:CUM E MAI BINE : SĂ VORBEȘTI SAU SĂ TACI?

Invitati: Matei Stanculescu, Adrian Cuculis, dr. Monica Pop, prof. Dumitru Bortun, Adrian Paunescu

Momentele artisitice sunt sustinute de Adrian Paunescu, Scarlet Aura, Silviu Biris, Dan Helciug

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Andreea Baciu, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Mirela Vasile

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Astra dell Arte

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti

* Primăvara creștină

Un episcop martir: Anton Durcovici

Anton Durcovici a fost un episcop romano-catolic al diecezei de Iași în anii 1948-1949. Perioada a una de confruntare deschisă cu regimul comunist, iar episcopul Durcovici și-a făcut pe deplin datoria. A fost arestat în iunie 1949 și a murit la Sighet, în 10 decembrie 1951. A fost beatificat la data de 17 mai 2014 la Iași.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2