loader
Foto

Galerie foto

Aventura în Tunisia continuă la „Cap compas”

Duminică 24 mai, echipa emisiunii vizitează nord-estul ţării şi ajunge în pitorescul Hammamet, situat la doar 64 km de capitala ţării. De la ora 12:00, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+.

 

Cap Compas

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Echipa Cap Compas ajunge în această săptămână la vila unui aristocrat român, George Sebastian, care s-a stabilit în Tunisia, în  Hammamet, unde  şi-a construit „una dintre cele mai frumoase case pe care le-am văzut vreodată”, după cum menţiona arhitectul american Frank Lloyd Wright.

George Sebastian a străbătut lumea în lung și-n lat până să-și găsească un loc după placul inimii. Când a pășit pe malul Mediteranei, la Hammamet, în nord-estul Tunisiei, a simțit că acolo este casa lui. În cațiva ani a transformat orasul într-un paradis al oamenilor celebri și bogați. George Sebastian a rămas un om a cărui viață este învăluită în mister, însă din mărturiile membrilor familiei Ghika şi din documentele tunisiene, Sebastian s-ar fi căsătorit cu o bogată moştenitoare americană, cu care ar fi călătorit prin Europa, ulterior stabilindu-se în Tunisia protectoratului francez.

La vila sa din Hammamet, Sebastian i-ar fi avut oaspeţi pe câţiva regi ai Angliei, prim ministrul Churchill şi-a scris acolo o parte din memorii, iar în timpul ocupaţiei germane, a fost sediul cartierului general al lui Rommel.

„Apoi  un popas  de  gândire  şi meditaţie  în  Medina  din Soussa. Medina se înscrie într-o incintă medievală în stil etajat ca un amfiteatru aflat pe malul mării. Poziția sa privilegiată a atras călătorii și artiștii, iar cele 31 ha înconjurate de 2 km de ziduri crenelate configurează un ansamblu omogen cu vestigii de o bogație nemăsurată”, continuă Elena Dinu, producătoarea TVR a emisiunii.

Medina din Soussa este construită pe două axe, în punctele strategice aflându-se ansamblurile de referință. Cetatea de apărare, numită și Kasbah, este locul care domină orașul, golful și portul, iar turnul Khalef, aflat în interiorul fortificației veghează de la cea mai mare înălțime această veche vatră tunisiană.

***

„Cap compas” este un program de televiziune complex care comportă atât valente de ordin turistic cât şi dimensiuni complementare legate de obiceiuri, spaţii culturale, identităţi  ambientale, stil şi rafinament în materie de amenajări ale industriei ospitalităţii, reţete culinare originale, degustări de vinuri şi forme de agrement. Lyon, Madrid, Tanzania, Dubai, Malta, Moscova, Ierusalim sunt destinaţii pe care jurnaliştii TVR Titi Dincă, Emilia Nicolaescu, Ana Preda, Elena Dinu vi le arată la TVR.

Pe TVR+ găsiți toate edițiile din arhiva emisiunii Cap Compas

20:00 Puternici, impreuna

* Redifuzare

*Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA este un program care aduce fata in fata o familie din randul oamenilor simpli (sau un reprezentant al familiei, de la caz la caz ) si o vedeta, o personalitate din lumea artistica, sportiva sau politica. Acestia isi expun in fata telespectatorilor problemele lor, probleme cu care se confrunta orice om indiferent de clasa sociala, pregatire profesionala sau sex. Emisiunea PUTERNICI, IMPREUNA poate deveni una dintre optiunile preferate ale telespectatorilor TVR2, care se regăsesc in tematica sa, dar si un bun prilej de a întâlni vedetele lor preferate cu problemele lor ascunse.Emisiunea, zilnica, de luni pana joi, va pune in discutie si va cauta solutii pentru aspecte ale vietii de familie ale românilor de rând, începand cu relatia in cuplu, cresterea șsi educarea copiilor, alegerea partenerului de viată, gestionarea situatiilor delicate in cuplu, etc.

*Invitat:

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

21:00 Istorii de bun gust

Sezon Nou

Realizator: Camelia Moise

Producător: Larisa Avram

 
Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

Emisiuni speciale, In memoriam George Nicolescu, la TVR 2 şi TVR 3

Televiziunea Română își exprimă regretul profund față de pierderea iubitului artist și îi aduce un sincer omagiu prin difuzarea unor programe ce ...

O comedie despre calvarul vieții de soldat, în ecranizarea romanului satiric „Buffalo Soldiers

Sâmbătă, 30 martie, de la ora 22.50, pe TVR2 și TVR+ puteți urmări filmul „Bişniţari în uniformă" (Buffalo soldiers – Marea Britanie, Germania, ...

 

#tvr2