loader
Foto

Aurelian Temișan la „Reţeaua de idoli", un artist care a rezistat probelor timpului

Despre Aurelian Temișan se știe că este un cântăreț talentat. Mai puțină lume cunoaşte însă că este și campion mondial la fotbal și că are o pasiune legată de Crăciun. L-am urmărit pe 27 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 2.

 

Irina Păcurariu
Rețeaua de idoli

„Vezi că lumea muzicii e ca o pâine albă bine crescută, care miroase foarte bine și te ademenește, dar care are miezul cam negru și mucegăit. Încearcă și nu mușca din ea până la capăt. Mulțumește-te cu coaja”, i-a spus tatăl lui atunci când a fost sigur că Aurelian Temișan îl va răzbuna și va avea cariera muzicală pe care n-a reușit-o el... acesta este și replica de la care pleacă interviul cu unul dintre artiștii români care a rezistat tuturor probelor timpului”, dezvăluie Irina Păcurariu despre invitatul ei, Aurelian Temișan, în ultima ediție a acestui sezon „Rețeaua de idoli”.

După mai bine de 30 de ani de carieră muzicală, Aurelian Temișan este încă pe val, susține în continuare concerte și pregătește noi proiecte. Invitat de Irina Păcurariu într-o ediție specială „Rețeaua de idoli”, luni, 27 decembrie, de la ora 21:00, artistul face câteva mărturisiri de suflet.

(w882)

„Vom avea o ediție specială din mai multe considerente. În primul rând pentru că este ultima ediție a actualului sezon, pentru că suntem la finalul unui an complicat, ca și cel dinainte, și pentru că avem invitat un campion mondial. Nu puteam avea ceva mai puțin de atât pentru o ediție pe care am numit-o specială în a treia zi de Crăciun. Este portar de fotbal, deci ați înțeles că sportul dinspre care vine către noi e clar, sportul rege”, a spus Irina Păcurariu.

Pe lângă muzică, fotbalul este cea de-a doua mare pasiune a lui Aurelian Temișan. Spune cu umor că „Nu am luat gol de la Ronaldo, dar am primit de la Eros Ramazzotti” și oftează când se gândește că pandemia a pus piedică activităților sportive ale Naționalei de Fotbal a Artiștilor, unde este membru fondator. „Sunt obosit din lipsă de meciuri”, adaugă Aurelian Temișan care, în 2014, câștiga Campionatul Mondial alături de echipa sa.

Căsătorit cu actrița Monica Davidescu, cei doi trăiesc o superbă poveste de dragoste de 30 de ani. Au împreună o fiică minunată, Dora, în vârstă de 11 ani iar în familia lor Crăciunul este sărbătorit cu multă atenție. Familist convins și un soț și tată grijuliu, Aurelian Temișan nu uită niciodată să ofere daruri celor dragi.

„Ne-am păstrat sufletele de copil. Crăciunul și Paștele sunt, pentru noi, sărbătorile cele mai emoționante, alături de aniversari. Și ne pregătim pentru fiecare în stilul nostru. Adica, din timp. Eu nu alerg niciodată după cadouri pe ultima sută de metri. Dacă în august am văzut ceva potrivit pentru un cadou, l-am și cumparat. Apoi îl țin ascuns până când vine momentul și-l așez sub brad”, povestește cel pe care prietenii îl strigă Temi.

(w882)

Irina Păcurariu: Ce note vă pune cea mică, apropo de cât de artiști sunteți fiecare dintre voi?

Aurelian Temișan: Dora nu ne pune note, pentru că este în perioada în care acumulează. Ca și critic, ar trebui să dea note, dar încă este la vârsta la care primește ea note. Îi place foarte mult actoria. A cântat cu mine într-un spectacol, acum trei ani, La Sala Palaturlui. Melodia se numea „Măicuța mea”.

Irina Păcurariu: Ești un tată care își impinge copilul spre scenă?

Aurelian Temișan: Nu, a fost o singură dată, am văzut că poate și acum o las să vină spre mine. O las să îmi ceară. Pentru că am unde să o duc. Și pentru ore de canto și pentru tot. Doar să văd că vrea”, a spus Aurelian Temișan la „Rețeaua de Idoli”, în ediția de luni, 27 decembrie, de la ora 21:00, la TVR 2.

19:05 Comisarul Rex

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 71

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist. O anchetă îl poartă pe comisarul italian Lorenzo Fabbri la Viena, unde întâmplarea i-l scoate în cale pe câinele poliţist Rex, care urmează să fie retras din activitate. Dar perseverentul patruped nu se lasă „scos la pensie”, ci îl ajută pe Fabbri să rezolve un caz complicat de crimă, dovedindu-se un partener de încredere. Ataşându-se de inteligentul animal, comisarul îl ia cu el la Roma, unde cariera lui Rex va continua cu succes timp de mulţi ani. Intuitiv, curajos şi loial, Rex va fi sprijinul de nădejde şi prietenul cel mai bun al comisarului Fabbri şi, apoi, al altor poliţişti cu care va lucra la cazuri palpitante şi periculoase.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

20:00 Immenhof: aventuri dintr-o vară

Film* Immenhof: aventuri dintr-o vară (Immenhof-das abenteuer eines sommers-Germania, 2019)

Regia: Sharon von Wietersheim

Cu: Leia Holtwick, Laura Berlin, Ella Paffgen

*Film de aventuri, family. După moartea tatălui lor, cele trei surori Jansen preiau conducerea hergheliei Immenhof şi încearcă să ducă mai departe preţioasa moştenire. Charly, cea mai mare dintre fete, are 23 de ani şi trebuie să le poarte de grijă şi surorilor ei Lou şi Emmie. Problemele financiare nu întârzie să apară, dar devotamentul tinerelor faţă de fermă şi talentul lui Lou, o adevărată îmblânzitoare de cai, vor reuşi să le scoată din necaz.

Redactor: Laura Bălan

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2