loader
Foto

"Altfel, dar la fel", pentru o societate cu perspectivă

Noua emisiune din grila TVR2, difuzată în direct în fiecare joi, de la 22:00, aduce în discuţie teme care scot la suprafață prejudecăți, limbajul urii, rasism, xenofobie sau discriminare.

 

Altfel, dar la fel

Aceste subiecte care polarizează puternic societatea sunt cele care trebuie dezbătute pentru a fi înțelese într-o lumină corectă. Fie că vorbim despre drepturile minorității române în țările vecine, libertatea religioasă și discriminarea din motive religioase la locul de muncă, discriminarea de gen și sexismul, dreptul la viață și la moarte, drepturile LGBTQ+, toleranță, căsătorie și familia tradițională, drepturile imigranților și efectele circulației forței de muncă și multe altele, este nevoie de discuții ample și de înțelegerea perspectivelor.

Succesul unei democrații depinde și de implicarea societății în judecarea și luarea de decizii sociale, politice, culturale. Dar este societatea pregătită pentru a face față acestor provocări?

Colegii noștri, jurnaliștii Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici, propun o nouă emisiune în grila de primăvară, o producție TVR2 care invită telespectatorul de orice vârstă să ia parte alături de ei și de invitații lor la dezbaterea unor subiecte importante. În fiecare săptămână, la ALTFEL DAR LA FEL, vor fi sociologi, filosofi, profesori universitari, cercetători, activiști, oameni de cultură, personalități politice, care vor discuta subiectul într-o manieră echidistantă.

Vrem să aflăm împreună felul în care lumea și ideile se schimbă, cine suntem în fața polemicilor, cum ne asumăm responsabilitatea de a fi împreună într-o lume diversă și cum privim din noi perspective o temă importantă din actualitatea românească sau internațională.

Pentru o perspectivă cât mai largă, vă invităm să deveniți telespectatorii noii producții, ALTFEL DAR LA FEL, în direct în fiecare joi de la ora 22:00 pe TVR 2 și pe TVR+.

 

9:00 Serial-R

*Comisarul Rex: aventuri la Viena (Kommissar Rex-Austria, 1994-2004)

Cu: Tobias Moretti, Gedeon Burkhard, Alexander Pschill

*episodul 95

*Serial poliţist. Poliţia din Viena are o redutabilă Brigadă Omucideri, condusă de Richard Moser, dar vedeta echipei este câinele ciobănesc-german Rex, posesorul unui nas imbatabil şi al unei inteligenţe ieşite din comun. Moser şi colegii săi se confruntă cu cazuri dificile, iar Rex contribuie esenţial la rezolvarea lor şi chiar la salvarea multor vieţi. Dar, oricât de curajos şi de puternic este Rex, până şi el are o mare slăbiciune: sendvişurile cu şuncă!

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Ştefan Asavei, Vlad Ţurcan

10:00 Documentar 360°GEO (R)

* Caperele din Sicilia-savoarea Mediteranei (Les câpres de Sicile, la saveur de la Méditerranée, Franţa-Germania, 2020)

Caperul, una dintre cele mai vechi plante cultivate în bazinul Mediteranei, este foarte răspândit în sudul Italiei. Se consumă nu doar fructele, boabe de capere-numite cucunci în Italia-, cât mai ales bobocii comestibili ai florilor, numiţi capere, care se conservă în sare sau în ulei. Pe insula vulcanică Pantelleria din sudul Siciliei se recoltează capere de cea mai bună calitate.

Redactor: Adriana Vulpe

Realizator: Martin Schacht

(Reluare)
 
Valentin Teodosiu:

Actor de teatru, film şi televiziune, voice over pentru documentare, desene animate şi posturi TV, Valentin Teodosiu, invitatul Danielei Zeca ...

La „Istorii de bun gust”, „Marele templu de dincolo” al Iuliei Hasdeu, între adevăr şi legendă

Noua ediție a „Istoriilor de bun gust”, difuzată joi, 8 iunie, de la ora 21.00, ne-a invitat la TVR 2 să pătrundem într-o lume plină plină de ...

Ediţia emisiunii "România în bucate", realizată de colegii de la TVR Craiova, difuzată marţi, 6 iunie, ora 17:30, la TVR2 și TVR+.