loader
Foto

Altfel, dar la fel

Noua emisiune din grila TVR2, difuzată în direct în fiecare joi, de la 22:00, aduce în discuţie teme care scot la suprafață prejudecăți, limbajul urii, rasism, xenofobie sau discriminare. Aceste subiecte care polarizează puternic societatea sunt cele care trebuie dezbătute pentru a fi înțelese într-o lumină corectă.

 

Galerie foto

 

Boris Velimirovici
Teodora Drăgoi

Fie că vorbim despre drepturile minorității române în țările vecine, libertatea religioasă și discriminarea din motive religioase la locul de muncă, discriminarea de gen și sexismul, dreptul la viață și la moarte, drepturile LGBTQ+, toleranță, căsătorie și familia tradițională, drepturile imigranților și efectele circulației forței de muncă și multe altele, este nevoie de discuții ample și de înțelegerea perspectivelor.

Succesul unei democrații depinde și de implicarea societății în judecarea și luarea de decizii sociale, politice, culturale. Dar este societatea pregătită pentru a face față acestor provocări?

Jurnaliștii TVR Teodora Drăgoi și Boris Velimirovici propun o nouă emisiune în grila de primăvară, o producție TVR2 care invită telespectatorul de orice vârstă să ia parte alături de ei și de invitații lor la dezbaterea unor subiecte importante. În fiecare săptămână, la ”Altfel, dar la fel” vor fi invitați sociologi, filosofi, profesori universitari, cercetători, activiști, oameni de cultură, personalități politice, care vor discuta subiectul într-o manieră echidistantă.

Noua emisiune se difuzează în direct în fiecare joi, de la ora 22:00, pe TVR 2 și, online, pe TVR+.

10:00 Documentar 360°GEO (R)

* Caperele din Sicilia-savoarea Mediteranei (Les câpres de Sicile, la saveur de la Méditerranée, Franţa-Germania, 2020)

Caperul, una dintre cele mai vechi plante cultivate în bazinul Mediteranei, este foarte răspândit în sudul Italiei. Se consumă nu doar fructele, boabe de capere-numite cucunci în Italia-, cât mai ales bobocii comestibili ai florilor, numiţi capere, care se conservă în sare sau în ulei. Pe insula vulcanică Pantelleria din sudul Siciliei se recoltează capere de cea mai bună calitate.

Redactor: Adriana Vulpe

Realizator: Martin Schacht

(Reluare)
11:00 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2022) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul:52

Redactor: Vlad Ţurcan

ARHIVĂ ARTICOLE

Noua emisiune din grila TVR2, difuzată în direct în fiecare joi, de la 22:00, aduce în discuţie teme care scot la ...