loader
Foto

Galerie foto

Alina Grigore - pe urmele lui Bin Laden, vineri, la Jurnal de front

Alina Grigore a povestit în ediţia din 30 mai despre realizarea reportajului "Pe urmele lui Bin Laden".

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Ediţia este disponibilă pe TVR+

Jurnal de front îi prezintă vineri, 30 mai, de la ora 15:00, pe Alina Grigore şi Mihai Florea. Cei doi au format singura echipă din România care a transmis şi a realizat reportaje în Pakistan - Abbottabad şi Islamabad - în mai 2011, la scurt timp după uciderea celui mai vânat terorist al lumii, Osama bin Laden.

"Când m-am trezit în acea dimineaţă şi-am aflat că a fost ucis bin Laden, în secunda doi m-am îmbrăcat cât am putut de repede, am venit la televiziune şi am spus: trebuie să plec în Pakistan!" (Alina Grigore)

Reportajul "Pe urmele lui Bin Landen", realizat în mai 2011, a obţinut Premiul APTR un an mai târziu.

Aici puteţi afla mai multe detalii despre acest material: http://stiri.tvr.ro/pe-urmele-lui-bin-laden-premiul-aptr-pentru-reportaj-de-stiri_35828.html

Alina Grigore a transmis, de-a lungul anilor, din Bosnia, Kosovo, Irak, Afganistan, Pakistan, Ucraina.

Tematica abordată de Alina Grigore se referă în principal la armată, relaţia cu NATO, scutul antirachetă, terorism, crimele comunismului.

Ea a realizat Reportajele Jurnalului/Telejurnalului”: "Românul din Brigada Gurkha", "Din culisele unui asasinat politic", "Pe urmele lui bin Laden", "Dangăt românesc în Basarabia istorica", "Românii de lângă noi", "Olanda-România-Schengen", "Supravieţuitorul masacrului de la Odessa”, “România ca o ţintă”.

Alina Grigore este şi autoarea campaniilor: "Baze americane", "Eroi tinuti la secret", "Irak - intre razboi si pace", "Condamnatii la moarte", "Dosarul Schengen" (în colaborare cu Adelin Petrişor), "Europa Libera, Carlos Şacalul şi Securitatea", "10 ani în Afganistan".

În timpul summit-ului NATO de la Bucureşti, din aprilie 2008, Alina a transmis de la Palatul Parlamentului, a realizat interviuri exclusive si a participat la ediţii speciale şi emisiuni dedicate acestui eveniment. În 2009 a relatat despre retragerea trupelor româneşti din Irak în ediţia specială de la Arcul de Triumf , dar şi despre vizita vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, în România. În iulie 2012, când s-au împlinit zece ani de când armata română a trimis primele trupe combatante în Afganistan, a realizat o ediţie specială de o oră şi jumătate în direct, la TVR Info.

Alina Grigore i-a intervievat pe: Donald Rumsfeld, în calitate de şef al Pentagonului (Munchen, 2004), generalul James Jones, în calitate de comandantul militar NATO (2004), ambasadorul Claudio Bisognero, adjunctul secretarului general NATO (2008), generalul Nick Carter, fost şef al Comandamentului regional de sud din Afganistan (2011). În 2009, Alina a relatat, în exclusivitate, despre operaţiunea specială internaţională derulată pe teritoriul ţării noastre care a vizat transferul combustibilului nuclear înalt îmbogăţit deţinut de România, în Federaţia Rusă. Operaţiunea a fost parte din programul de neproliferare derulat între SUA şi Federaţia Rusă.

Jurnalista Alina Grigore are două premii APTR - pentru Reportaje de Jurnal (2011, 2012) , iar în 2009 a fost distinsă cu Emblema de Onoare a Forţelor Terestre "pentru realismul şi înaltul profesionalism în realizarea materialelor jurnalistice din teatrele de operaţii”.

***

Emisiunea „Jurnal de front” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

9:00 Puternici, impreuna (R)

Prezentator Liana Stanciu

Regizor Dan Manoliu

Producator Liana Daman

Jurnalisti Elena Cristescu, Dana Gutu, Luiza Caravasile, Andreea Baciu

(Reluare)

10:00 Teleshopping

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2