loader
Foto

Galerie foto

Rodica Mandache: "Actoria e meserie pentru oamenii norocoşi"

Actriţă și profesoară, Rodica Mandache a fost invitata Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 19 octombrie, de la 0ra 10.00, la TVR 2. "Dragostea mea pentru teatru este ca un filtru pentru toate trăirile şi viaţa mea", spune actrița.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Daniela Zeca Buzura are invitată sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 10:00, o actriţă dragă publicului românesc: Rodica Mandache. Memoria arhivei TVR tezaurizează multe dintre apariţiile talentatei actriţe în spectacole de teatru TV, roluri principale sau secundare care au făcut şcoală printre generaţiile care i-au urmat. Să nu uităm celebrul rol al lui Doruleţ din comedia romantică "Visul unei nopţi de iarnă"  de Tudor Muşatescu, piesă care a fost înregistrată în platourile TVR în regia lui Dan Necşulea.

(oar_w460)

Rodica Mandache alege să devină actriţă după ce o urmăreşte pe Marieta Deculescu în rolul Necunoscutei din piesa „Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian. Examenul de admitere la actorie a fost prima sa reuşită, iar ani mai târziu, în 1980, devenea partenera lui Florin Piersic în piesa de teatru tv "Visul unei nopti de iarnă", rol care i-a devenit o adevărată rampă de lansare.

(oar_w460)

A jucat în peste 80 de roluri în teatru şi televiziune, pe scene de prestigiu din România la Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Maria Filotti din Brăila, Teatrul Barbu Delavrancea, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti, Teatrul Nottara, Teatrul Municipal George Bacovia din Bacău.

Sunt notabile colaborările sale cu teatrul radiofonic, vocea sa inconfundabilă făcând textul să vibreze de o subtilă încărcătură emoţională. Cinematografia, de asemenea, a distribuit-o în numeroase roluri, debutând în 1963 în lungmetrajul "Un surâs în plină vară".

(oar_w460)

Apariţie scenică neobosită, talentata doamnă a primit în 2007 Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru rolul Adel din piesa ’’joi.megaJoy’’ de Katalin Thuroczy, pusă în scenă la Teatrul Odeon, Bucureşti.

La 76 de ani, Rodica Mandache rămâne o prezenţă fascinantă şi pe scenă, şi în viaţa de zi cu zi. Mărturisirile sale de suflet despre viaţă şi carieră, făcute gazdei "Mic dejun cu un campion", Daniela Zeca Buzura, le puteţi urmări sâmbătă, de la 10:00, la TVR2 şi duminică de la ora 9:00, la TVR3.

20:00 Rivalii (R)

Rivalii

*Editie speciala GALA NEMURITORII

Editia din 22 iunie este, de fapt, o editie speciala. Aceasta este realizata in parteneriat cu Teatrul Constantin Tanase si consta intr-o gala, supranumita ,,Gala Nemuritorii”. In aceasta sunt evocati artisti si compozitori ce nu mai sunt printre noi si care au lasat slagare celebre din istoria muzicii usoare romanesti: Dan Spataru, Madalina Manole, Dumitru Lupu, Ilie Micolov, Florin Bogardo, Ghe. Dinica, Malina Olinescu, Mihai Constantinescu, Victor Socaciu, Gica Petrescu, Vasile V. Vasilache, Doru Stanculescu, Luigi Ionescu, Laura Stoica, Aurelian Andreescu.

Interpretarea apartine artistilor: Tavi Colen, Daniela Tanase, Gabriel Dorobantu, Bogdan Ionita, Stela Enache, Silviu Biris, Millenium, Sanda Ladosi, Fuego, Crina Matei, Mirabela Dauer, Dan Helciug, Corul Seniorilor Sector 6, Maria Nagy, Mihai Traistariu.

In sala sunt prezente personalitati din diverse domenii, precum si membri ai familiilor celor evocati: Doina Melinte, Simona Constantinescu, Dumitrana Lupu, Elena Stoica, Aneta Stan, Viorica Flintasu, Mihai Alexandru, Eli Laslean, Liza Panait.

De asemenea, nu lipsesc momentele umoristice, sustinute de Valentina Fatu si Vasile Muraru, si cele artistice, ale baletului Teatrului Constantin Tanase.

Producator: Marina Almasan,

Organizator productie: Laurentiu Baciu

Colaboratori: Costin Teodorescu si Raluca Tudor

Prezentatori: Marina Almasan si Dan Helciug

Jurnalisti: Mirela Vasile, Adrian Banuta

Realizatori: Marina Almasan, Andreea Baciu

Regizor artistic: Dan Manoliu

Coproducator: Teatrul de Revista Constantin Tanase si Astra dell Arte

(Reluare)

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 44

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Dive ale Televiziunii Române, legende și artiști iubiți la ”Drag de România mea!”

Duminică, 30 iunie, revedeți o ediție specială ”Drag de România mea!”. Paul Surugiu-Fuego vă invită de la ora 15:00, la TVR 2.

Confruntarea cuplurilor la „Drag de România mea!”

Duminică, 23 iunie, într-o redifuzare de vacanță a emisiunii „Drag de România mea!”, v-am așteptat la ora 15.00, pe TVR 2 și online pe TVR+, cu ...

Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

 

#tvr2