loader
Foto

Galerie foto

Rodica Mandache: "Actoria e meserie pentru oamenii norocoşi"

Actriţă și profesoară, Rodica Mandache a fost invitata Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 19 octombrie, de la 0ra 10.00, la TVR 2. "Dragostea mea pentru teatru este ca un filtru pentru toate trăirile şi viaţa mea", spune actrița.

 

Daniela Zeca Buzura
Mic dejun cu un campion

Daniela Zeca Buzura are invitată sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 10:00, o actriţă dragă publicului românesc: Rodica Mandache. Memoria arhivei TVR tezaurizează multe dintre apariţiile talentatei actriţe în spectacole de teatru TV, roluri principale sau secundare care au făcut şcoală printre generaţiile care i-au urmat. Să nu uităm celebrul rol al lui Doruleţ din comedia romantică "Visul unei nopţi de iarnă"  de Tudor Muşatescu, piesă care a fost înregistrată în platourile TVR în regia lui Dan Necşulea.

(oar_w460)

Rodica Mandache alege să devină actriţă după ce o urmăreşte pe Marieta Deculescu în rolul Necunoscutei din piesa „Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian. Examenul de admitere la actorie a fost prima sa reuşită, iar ani mai târziu, în 1980, devenea partenera lui Florin Piersic în piesa de teatru tv "Visul unei nopti de iarnă", rol care i-a devenit o adevărată rampă de lansare.

(oar_w460)

A jucat în peste 80 de roluri în teatru şi televiziune, pe scene de prestigiu din România la Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Maria Filotti din Brăila, Teatrul Barbu Delavrancea, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti, Teatrul Nottara, Teatrul Municipal George Bacovia din Bacău.

Sunt notabile colaborările sale cu teatrul radiofonic, vocea sa inconfundabilă făcând textul să vibreze de o subtilă încărcătură emoţională. Cinematografia, de asemenea, a distribuit-o în numeroase roluri, debutând în 1963 în lungmetrajul "Un surâs în plină vară".

(oar_w460)

Apariţie scenică neobosită, talentata doamnă a primit în 2007 Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru rolul Adel din piesa ’’joi.megaJoy’’ de Katalin Thuroczy, pusă în scenă la Teatrul Odeon, Bucureşti.

La 76 de ani, Rodica Mandache rămâne o prezenţă fascinantă şi pe scenă, şi în viaţa de zi cu zi. Mărturisirile sale de suflet despre viaţă şi carieră, făcute gazdei "Mic dejun cu un campion", Daniela Zeca Buzura, le puteţi urmări sâmbătă, de la 10:00, la TVR2 şi duminică de la ora 9:00, la TVR3.

13:00 Cultura minorităţilor

* Mozaika

Jurnalist: Manuela Aldea

Producator: Teodora Dragoi

13:30 Cap compas (R)

Producător: Elena Dinu

(Reluare)
 
În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

Duminica Moromeților la TVR2

Duminica Moromeților la TVR2

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Ecranizările regizorului Stere Gulea după opera lui Marin Preda au fost realizate la 30 de ani distanță. Filmul „Moromeţii” din 1987 este difuzat ...

 

#tvr2