Rodica Mandache: "Actoria e meserie pentru oamenii norocoşi"
miercuri, 16 octombrie 2019
Actriţă și profesoară, Rodica Mandache a fost invitata Danielei Zeca Buzura sâmbătă, 19 octombrie, de la 0ra 10.00, la TVR 2. "Dragostea mea pentru teatru este ca un filtru pentru toate trăirile şi viaţa mea", spune actrița.

Daniela Zeca Buzura are invitată sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 10:00, o actriţă dragă publicului românesc: Rodica Mandache. Memoria arhivei TVR tezaurizează multe dintre apariţiile talentatei actriţe în spectacole de teatru TV, roluri principale sau secundare care au făcut şcoală printre generaţiile care i-au urmat. Să nu uităm celebrul rol al lui Doruleţ din comedia romantică "Visul unei nopţi de iarnă"  de Tudor Muşatescu, piesă care a fost înregistrată în platourile TVR în regia lui Dan Necşulea.

(oar_w460)

Rodica Mandache alege să devină actriţă după ce o urmăreşte pe Marieta Deculescu în rolul Necunoscutei din piesa „Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian. Examenul de admitere la actorie a fost prima sa reuşită, iar ani mai târziu, în 1980, devenea partenera lui Florin Piersic în piesa de teatru tv "Visul unei nopti de iarnă", rol care i-a devenit o adevărată rampă de lansare.

(oar_w460)

A jucat în peste 80 de roluri în teatru şi televiziune, pe scene de prestigiu din România la Teatrul Odeon, Teatrul Mic, Teatrul Maria Filotti din Brăila, Teatrul Barbu Delavrancea, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Iaşi, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti, Teatrul Nottara, Teatrul Municipal George Bacovia din Bacău.

Sunt notabile colaborările sale cu teatrul radiofonic, vocea sa inconfundabilă făcând textul să vibreze de o subtilă încărcătură emoţională. Cinematografia, de asemenea, a distribuit-o în numeroase roluri, debutând în 1963 în lungmetrajul "Un surâs în plină vară".

(oar_w460)

Apariţie scenică neobosită, talentata doamnă a primit în 2007 Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru rolul Adel din piesa ’’joi.megaJoy’’ de Katalin Thuroczy, pusă în scenă la Teatrul Odeon, Bucureşti.

La 76 de ani, Rodica Mandache rămâne o prezenţă fascinantă şi pe scenă, şi în viaţa de zi cu zi. Mărturisirile sale de suflet despre viaţă şi carieră, făcute gazdei "Mic dejun cu un campion", Daniela Zeca Buzura, le puteţi urmări sâmbătă, de la 10:00, la TVR2 şi duminică de la ora 9:00, la TVR3.

 • 20:52
  Live stadion
  Transmisiune directă
 • 21:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  Fotbal * * Serbia-Elveţia Transmisiune directă-Stadion Ras Abu Aboud Comentator: Emil Hossu Producător : Daniel Chican /Horatiu Rusu
 • 23:10
  Ora de Stiri
  (+ Sport ) Transmisiune directă
 • 23:50
  E vremea ta!
  Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii. Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă, Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache Producători : Raluca Brumariu
 • 00:00
  Ora Unirii
  Producător: Diana Pascal Redactor: Nicolae Cozma
 • 00:05
  Reţeaua de idoli
  redifuzare *Gheorghe Hagi Producător: Irina Păcurariu
 • 01:00
  Campionatul Mondial de Fotbal Qatar 2022
  * Ghana-Uruguay Comentator: Cristian Mândru Producător :Daniel Chican /Horatiu Rusu TVR 1 ora 17.00
 • 02:50
  Nemuritorii-România, 1974
  Film * Regia: Sergiu Nicolaescu Cu: Amza Pellea, Ion Besoiu, Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu Dramă istorică . Redactor: Gabriela Onea