loader
Foto

Acrobaţiile păstrăvului curcubeu

Echipa emisiunii ”Pescar hoinar” v-a dat întâlnire în ediția de duminică pe lacul Sătic, într-un peisaj fermecător. În 21 mai, de la ora 10:00, ați putut urmări pe TVR 2 spectacolul oferit de păstrăvul curcubeu.

 

Ștefan Stoica
Pescar hoinar

O nouă expediţie marca „Pescar hoinar” v-a așteptat duminică la TVR 2. De data aceasta ne-am aflat în căutarea unui păstrăv deosebit. Ştefan şi Leo Cristea au pescuit din barcă, pe lacul Sătic, într-o competiţie ad hoc:  cel mai mare păstrăv, cel mai frumos colorat şi, mai ales, cel care face cele mai spectaculoase sărituri. Rezultatele au fost peste aşteptări...

Emoţia drilurilor cu săgeţile argintii au făcut, din nou, doi pescari fericiţi. Au avut parte de o vreme schimbătoare, cu ploaie, vânt şi ceva soare, ca la munte, dar nimic nu mai contează când eşti alături de un prieten şi te bucuri de întâlnirea cu păstrăvii într-un loc pitoresc.

Aventuri... aventuri... momente şi momente – pe scurt, încă o poveste cu şi despre pescuit şi amintiri de neuitat.

Prezintă: Ştefan Stoica

Producător şi realizator: Ligia Baboş




17:00 Grădini de vis: geometrie, artă, viaţă

(Jardins d'ici et d'ailleurs, Franţa, 2016)

Regia: Lelio Moehr

*Arhitectul peisagist Jean-Philippe Teyssier ne prezintă cele mai frumoase grădini din Franţa şi din întreaga lume. Datorită întâlnirilor lui cu grădinari, peisagişti, horticultori, arhitecţi, istorici sau administratori de domenii, arta acestor spaţii naturale se dezvăluie ochilor noştri.

Realizatorii au vorbit cu artiştii peisagişti care găsesc soluţii inovatoare pentru a oferi spaţii pentru respiraţie şi poezie într-o lume tot mai urbanizată.

* Ep.9: Het Loo-Olanda

În secolul al XVII-lea, Wilhelm de Orania şi soţia sa Maria au cumpărat domeniul Het Loo. Pe cele 650 de hectare de parc şi de pădure urma să se creeze o grădină excepţională inspirată din cele baroce care se concepeau la acea vreme în Franţa.

Din păcate, în secolul al XIX-lea, grădina regală a fost complet transformată în parc în stil romantic. Abia în anul 1970, după ce a fost achiziţionată de statul olandez, s-a luat decizia să i se redea aspectul originar. Din 1984, grădina este deschisă pentru public.

Redactor: Delia Clonaru

17:30 România…în bucate

Sezon Nou

TVR Timişoara

* Sarea în bucate

* Mâncare de post: orez cu bureti, peste în scrob șsi crofne cu nucă.

Emisiune realizată de TVR Timişoara

Prezentator: Dan Liuț

Realizator: Veronica Mihoc

Producător: Florin Mihoc

Jurnalist: Cătălin Blebea

Producător: Cristina Murgu

Producător delegat: Alexandra Tiniche

 
Programe speciale de Paşte, la TVR

Programe speciale de Paşte, la TVR

publicat: luni, 29 aprilie 2024

TVR a pregătit un program dedicat şi divers pentru perioada sărbătorilor de Paşte. Transmisii în direct ale slujbelor religioase, filme ...

Concert extraordinar „Drag de România noastră

În prima zi de Paşte, duminică, 5 mai, la TVR 2 veți putea urmări, de la ora 14:40, concertul „Drag de România noastră 2" prezentat de Iuliana ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, am celebrat Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2