loader
Foto

Zilele de vară încep cu interviurile IERI-AZI-MÂINE

De luni până vineri, de la ora 16:00, la TVR 2 şi TVR+ puteţi revedea interviurile realizate de Corina Dănilă în sezonul anterior al emisiunii.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

La IERI-AZI-MÂINE adunăm cele mai bune şi emoţionante materiale din Arhiva TVR, le combinăm cu cele mai frumoase poveşti din prezent, ca la final să vă oferim „amintiri pentru viitor”. Carmen Movileanu, producătorul emisiunii, crede că „o poveste pe zi ar face bine fiecăruia dintre noi”, aşa că fiecare zi a săptămânii va veni cu câte una diferită.

Prima zi de luni din iulie este dedicată muzicii populare, iar în platoul emisiunii sunt invitaţi Gelu Voicu şi Taraful său, unii din cei mai de seamă reprezentanţi ai folclorului din Teleorman. Debutul lui Gelu Voicu a avut loc pe scena Craiovei, unde a uimit juriul prin doina pe care a cântat-o; de-a lungul anilor, printre cele mai importante competiţii la care a participat se numără Festivalul-Concurs Maria Tănase, (anul 2002), unde a câştigat premiul I, Festivalul Maria Lătăreţu, dar şi Festivalul-Concurs Naţional „Pe deal la Teleormănel”.

„La noi în casă s-a ascultat dintotdeauna muzica marilor artişti ai neamului, dintre care îmi voi permite să-i enumăr pe Sofia Vicoveanca, Maria Lătăreţu, Nicolae Sabău, Mariana Drăghicescu, Ion Dolănescu, Maria Ciobanu, Mioara Velicu, Tudor Gheorghe, Dumitru Fărcaş, Sava Negrean Brudaşcu şi lista poate continua. De la fiecare în parte mi-am dorit să preiau dragostea în slujirea autenticităţii şi mă încăpăţânez ca, şi în timpurile actuale, marcate de modernism, să rămân la esenţa autentică a cântecului popular românesc”, povestea solistul într-un interviu. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Marţi, 5 iulie, este ziua dedicată teatrului, iar invitata emisiunii este actriţa Adina Popescu. Ea a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale" în 1969 , iar după absolvire a fost angajată doi ani la Teatrul „Al. Davilla” din Piteşti.  Din 1971, timp de zece ani, a lucrat la Teatrul „Ion Vasilescu” din Bucureşti, iar din 1981 a devenit actriţă a Teatrului de Comedie. Printre rolurile memorabile pe care le-a jucat – atât pe scena teatrului, cât şi în faţa camerelor de filmat -  se numără  „Acceleratul 402”, „Acul cumetrei Gurton”, „Dar nu e nimic serios - Pirandello, Adam si Eva”, „Bunica se mărită”, „Scandal în culise”, „Transport de femei”, „Dragostea începe vineri” „Nea Marin miliardar”, „Războiul de independenţă”.  Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Mijlocul săptămânii este dedicat muzicii rock, iar pentru 6 aprilie, IERI-AZI-MÂINE ne readuce întâlnirea cu o trupă care a făcut istorie pe scenele din ţară: Proconsul. Trupa s-a făcut remarcată în 1999, odată cu piesa „De la ruşi...”, un an mai târziu câştigă locul 3 la Festivalul de la Mamaia cu „Cerul” şi locul I la Festivalul Cerbul de Aur, devenind prima trupă din ţară care primesc acest trofeu.

În 2002, albumul „Mi-ai luat inima” s-a transformat în album de aur, datorită celor peste 50.000 de unităţi vândute. În cei 17 ani de activitate, Proconsul a lansat peste 10 albume, câştigând premii ca Cel mai bun grup al anului, Cea mai bună piesă a anului, Cea mai bună voce masculină a anului, Cel mai bun basist, iar în această primăvară au lansat un nou single: „Un om mai bun”.  De la ora 16:00, Corina Dănilă ne-a pregătit şi o colecţie cu câteva materiale de arhivă în care-i vom revedea pe băieţi pe scena din Braşov sau pe cea a Festivalului din Mamaia. Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Ziua de joi, 7 iulie, ne-a readuce interviul cu noua vedetă din zona muzicii pop&operă: Vlad Miriţă. Cântăreț de muzică pop și solist vocal de operă, Vlad Miriţă şi-a făcut apariţia pe scena muzicală în 2002, odată cu participarea la Festivalul de la Mamaia, unde a câştigat locul 1, la secţiunea debutanţi, devenind astfel primul artist român care a abordat stilul crossover sau pop-opera. În 2008, împreună cu Nico, el a reprezentat România la Eurovision, cu piesa „Pe-o margine de lume”. Solist al Operei Naţionale, Vlad Miriţă a interpretat roluri ca: Alfredo Germont („La Traviata" - Giuseppe Verdi), Don Jose („Carmen" - Georges Bizet), Mario Cavaradossi („Tosca" - Giacomo Puccini),  MacDuff („MacBeth" - Giuseppe Verdi) su Ismaele („Nabucco" - Giuseppe Verdi). Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Pentru vineri, 8 iulie, IERI-AZI-MÂINE ne-a pregătit o întâlnire cu un invitat tot din zona teatrului. Este vorba de Marius Bodochi,  clujeanul care a rămas îndrăgostit de scena Teatrului Naţional Bucureşti. După debutul său în 1982 cu Cristopher Flanders din piesa „Trenul nu mai opreşte aici” de Tennessee Williams, Marius Bodochi a jucat, preţ de zece ani (1985-1996), la Cluj, unde a adus la viaţă roluri ca Henri II („Beckett” de Jean Anouilh, regia Victor Ioan Frunză), Alfredo („Regina Mamă” de Manlio Santanelli, regia Mona Chirilă), Hinkfuss („Astă-seară se improvizează” de Luigi Pirandello, regia Anca Bradu), Ispititorul Reginald („Omor în catedrală” de Thomas Stearns Eliot, regia Mihai Măniuţiu) sau Regele („Escurial” de Michel de Ghelderode, regia Dorel Vişan).

Pe scena TNB ajunge în 1997, iar în stagiunea curentă apare în piese ca „Bârfe, zvonuri și minciuni” (de Neil Simon, regia Ion Caramitru), „Butoiul cu pulbere” (Dejan Dukovskim, regia Felix Alexa), „Omul care a văzut moartea”(de Victor Eftimiu, regia Dan Tudor), „Omul cu mârţoaga” (de George Ciprian, regia Anca Bradu), „Sinucigaşul” sau „Visul unei nopți de vară” (de William Shakespeare, regia Petrică Ionescu). Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

11:00 Comisarul Rex (R)

Serial * Comisarul Rex (REX-Italia, Austria, 2008-2014)

*Episodul 46

Cu: Kaspar Capparoni, Fabio Ferri, Pilar Abella

*Serial poliţist.

Redactori: Anca Radu, Cristina Crăciun, Bogdan Stănescu

(Reluare)

12:00 Telejurnal TVR2

* Sport* Meteo

Transmisiune directă

Translator mimico-gestual Lena Dermengiu

ACEST PROGRAM SE ADRESEAZĂ ŞI PERSOANELOR CU DEFICIENŢE DE AUZ

 
Concert extraordinar aniversar ”Fuego - 30”, la TVR 2 și TVR Internațional

Vineri, 29 martie, ora 21:40, la TVR 2 și sâmbătă, 30 martie, de la ora 22:45, la TVR Internațional, vă invităm la o reîntâlnire cu muzicieni ...

Plecăm iarăși la drum pentru noi aventuri în natură. Duminică, 31 martie, de la ora 10:30, la TVR 2.  

Despre mătuşi fabuloase şi secretele cafelei, la

Cele mai apreciate programe ale TVR 2 au pregătit ediţii în premieră. La „Istorii de bun gust”, fiecare poveste se leagă şi de un secret culinar. ...

 

#tvr2