loader
Foto

"Zestrea" și "Cine mă strigă" la Duminica Filmului Românesc

Duminică, 21 iulie, TVR 2 vă invită să urmăriți două producții regizate de Letiția Popa cu mari actori în distribuție precum: Victor Rebengiuc, Margareta Pogonat și Tora Vasilescu.

 

Ora 13.00 a zilei de duminică, 21 iulie, aduce în casele dumneavoastră filmul românesc "Zestrea" (România, 1972).

Din distribuția dramei fac parte: Victor Rebengiuc, Sanda Toma și Margareta Pogonat.

Inginerul Doru Şerban este chemat la procuratură în legătură cu modul ilicit în care soţia lui, Lola, câştigă bani. El susţine declaraţiile false ale soţiei lui, fără să cunoască de fapt adevărul. În aceste momente de cumpănă apare Livia, iubita din tinereţe a lui Doru, care va lupta pentru a dovedi nevinovăţia bărbatului.

(w882) Tora Vasil

Seara, de la ora 20.00, puteți urmări drama "Cine mă strigă" (România, 1979) cu Mărioara Sterian, Dinu Manolache, Tora Vasilescu și Tatiana Iekel în distribuție.

Ina, o tânără de 19 ani acuzată de "comportament imoral", este trimisă la "reeducare" pe un şantier, unde se împrieteneşte cu alte două femei mai mature, învaţă să se integreze într-o comunitate şi să-şi găsească propriul drum.

"Regizoarea depăşeşte motivarea conformistă, formarea omului nou pe şantierul socialist, prin notaţii marginale realist-umoristice." (Tudor Caranfil).

***

Bucurați-vă de filme românești la TVR 2!

***

Sursă foto: imdb.com

20:00 Curajul unei mame

Film* Curajul unei mame (Model citizen-SUA, 2020)

Regia: Mark Gantt

Cu: Cassie Howarth, Shawn Pyfrom, Kevin Fonteyne

*Thriller. Amanda Archer, fotomodel şi mamă a unei fetiţe pe care o creşte singură, este răpită de doi indivizi implicaţi într-o reţea de trafic uman. Ţinută ostatică într-o cabină izolată, ea trebuie să-şi adune forţele şi curajul, pentru a încerca să se elibereze.

Redactor: Corina Feleagă

21:47 Drag de România mea! (R)

Drag de România mea!

​Prezintă: Paul Surugiu-Fuego

Producător Codruţa Prunariu

Jurnaliști: Adina Toderașcu, Andreea Baciu

(Reluare)
 
Festivalul „Teatru sub lună” debutează cu... lună plină, în 20 iulie, în București

La acest sfârşit de săptămână, festivalul de artă „Teatru sub lună” îi aşteaptă cu surprize plăcute pe cei dornici să aleagă alternativa ...

De la Paris, cu dragoste... de sport

De la Paris, cu dragoste... de sport

publicat: vineri, 19 iulie 2024

De vineri, 19 iulie, o echipă de profesionişti ai Televiziunii Române se află la Paris, pentru a relata de la Jocurile Olimpice. În această vară, ...

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

Altina Voinea și obiceiul de a face bine

publicat: luni, 15 iulie 2024

Marți, 16 iulie, ora 20.00, vă invităm să revedeți ediția emisiunii "Destine ca-n filme" dedicată unui om iubitor de bine, Altina Voinea, cea ...

 

#tvr2