loader
Foto

World Vision - ajutor de urgență pentru copiii vulnerabili din Ucraina

World Vision oferă intervenție pentru refugiații ucraineni prin intermediul organizației din România care coordonează toate ajutoarele și serviiciile oferite în România, cât și în țările vecine, inclusiv Ucraina.

 

La o lună de la izbucnirea conflictului din Ucraina, unu din cinci copii a fugit cu familia – 1,5 milioane de copii din totalul de aproximativ 6.5 milioane de copii. Cel puțin 75 de copii au murit, iar 99 au fost răniți în urma atacurilor militare.

World Vision oferă intervenție pentru refugiații ucraineni prin intermediul organizației din România care coordonează toate ajutoarele și serviiciile oferite în România, cât și în țările vecine, inclusiv Ucraina. Oferim ajutor pentru 27 de centre de refugiaţi din Bucureşti, printre care şi centrul de la Romexpo. Mii de refugiaţi care au primit adăpost în aceste centre au fost ajutaţi cu alimente, produse pentru bebeluşi, produse de igienă, lenjerii de pat, obiecte de uz personal şi alte produse maximă necesitate de la începutul crizei din Ucraina.

(w882)

Spațiile de primire pentru copii și mame nu pot înlocui un întreg sistem de protecție socială și/sau de educație, însă pot suplini o parte dintre nevoi, astfel încât revenirea la o viață normală să fie cât mai ușoară.

Până la acest moment am ajutat în jur de 30.000 de persoane, la punctele de trecere a frontierei, în 27 de adăposturi din Bucureşti (inclusiv centrul de la Romexpo) şi alte adăposturi din marile oraşe, în special Iaşi. World Vision România pregăteşte răspunsul pe termen lung pentru această criză, în următoarea etapa începând amplasarea de centre socio-psiho-educaţionale pentru copiii Ucrainei, precum şi amplasarea de alte spaţii prietenoase pentru copii şi mame (în acest moment avem trei astfel de spaţii în Vama Siret şi Vama Albiţa).

Te poți alătura printr-o donație aici: https://worldvision.ro/implica-te/persoane-fizice/ajutor-pentru-ucraina/ . Solidaritatea e cea mai importantă acum!

 

23:40 Profesorul şi nebunul (R)

Film de artă * Profesorul şi nebunul (The professor and the madman-Irlanda, Franţa, SUA, 2019)

Regia: Farhad Safinia

Cu: Mel Gibson, Sean Penn, Jennifer Ehle, Steve Coogan, Natalie Dormer

*Dramă-film bazat pe un roman best-seller scris de Simon Winchester. O poveste despre geniu, nebunie şi despre obsesiile adânci ale celor doi oameni remarcabili cărora li se datorează apariţia Dicţionarului Oxford al Limbii Engleze. Compilarea dicţionarului, unul dintre cele mai ambiţioase proiecte din istoria literară de până atunci, a început în a doua jumătate a secolului XIX. Pe măsură ce se adunau contribuţiile trimise de vorbitori de limba engleză din toată lumea, profesorul James Murray, coordonatorul proiectului, descoperă că o singură persoană trimisese deja câteva mii de definiţii: William Chester Minor, fost chirurg militar şi veteran al Războiului Civil American. Însă în spatele imaginii de medic erudit se ascunde o realitate şocantă: Minor este internat pe viaţă într-un azil pentru bolnavi psihic periculoşi şi violenţi.

Redactor: Laura Bălan

(Reluare)
2:00 Nebuni şi haioşi (R)

(Crazy and Funny Clip Collection, SUA, 2014)

*Ep.1

Redactor:

(Reluare)
 
Familia românească într-un tablou – „Cuibul de viespi”, la TVR2

Comedia programată la „Duminica filmului românesc" în această săptămână este „Cuibul de viespi” și vă invităm să o urmăriți duminică, 1 ...

Festivalul „Alfabetul Convieţuirii” - o sărbătoare a tradiţiilor şi a bucuriei

Ediţia aniversară a evenimentului ce promovează cunoaşterea şi valorificarea patrimoniului cultural al minorităţilor naţionale va avea loc între ...

Glasul muzicii și sunetul iubirii, în filmul „Familia Bélier

Un film despre familie, iubire adolescentină și descoperirea unui talent care schimbă vieți: vineri, 29 septembrie, de la ora 20.00, pe TVR2 și ...