loader
Foto

World Vision - ajutor de urgență pentru copiii vulnerabili din Ucraina

World Vision oferă intervenție pentru refugiații ucraineni prin intermediul organizației din România care coordonează toate ajutoarele și serviiciile oferite în România, cât și în țările vecine, inclusiv Ucraina.

 

La o lună de la izbucnirea conflictului din Ucraina, unu din cinci copii a fugit cu familia – 1,5 milioane de copii din totalul de aproximativ 6.5 milioane de copii. Cel puțin 75 de copii au murit, iar 99 au fost răniți în urma atacurilor militare.

World Vision oferă intervenție pentru refugiații ucraineni prin intermediul organizației din România care coordonează toate ajutoarele și serviiciile oferite în România, cât și în țările vecine, inclusiv Ucraina. Oferim ajutor pentru 27 de centre de refugiaţi din Bucureşti, printre care şi centrul de la Romexpo. Mii de refugiaţi care au primit adăpost în aceste centre au fost ajutaţi cu alimente, produse pentru bebeluşi, produse de igienă, lenjerii de pat, obiecte de uz personal şi alte produse maximă necesitate de la începutul crizei din Ucraina.

(w882)

Spațiile de primire pentru copii și mame nu pot înlocui un întreg sistem de protecție socială și/sau de educație, însă pot suplini o parte dintre nevoi, astfel încât revenirea la o viață normală să fie cât mai ușoară.

Până la acest moment am ajutat în jur de 30.000 de persoane, la punctele de trecere a frontierei, în 27 de adăposturi din Bucureşti (inclusiv centrul de la Romexpo) şi alte adăposturi din marile oraşe, în special Iaşi. World Vision România pregăteşte răspunsul pe termen lung pentru această criză, în următoarea etapa începând amplasarea de centre socio-psiho-educaţionale pentru copiii Ucrainei, precum şi amplasarea de alte spaţii prietenoase pentru copii şi mame (în acest moment avem trei astfel de spaţii în Vama Siret şi Vama Albiţa).

Te poți alătura printr-o donație aici: https://worldvision.ro/implica-te/persoane-fizice/ajutor-pentru-ucraina/ . Solidaritatea e cea mai importantă acum!

 

2:25 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)

3:10 E vremea ta! (R)

Prezintă: Cristina Soare şi Andrei Bărbulescu

E vremea ta să primești date despre timpul probabil, climă, mediu și alte domenii conexe. Vei afla informații de la specialiști, curiozități, sfaturi utile și previziuni astrologice și vei ști cum îți influențează viața starea vremii.

Redactori: Laurenţiu Mandu, Cristina Dănilă ,Adrian Bănută, Mirela Goldic, Claudia Nicolau şi Roxana Iordache.

Producători: Raluca Brumariu

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2