loader
Foto

Veselie pe muzică populară, la „Drag de România mea!”

Duminică, 7 februarie, de la ora 15:00, la TVR 2 și pe TVR+, vă reîntâlniți cu muzică populară adusă din Moldova și Ardeal de invitații lui Paul Surugiu-Fuego.

 

Paul Surugiu - Fuego
Drag de România mea!

Iosif Ciunterei, tânărul care redescoperă eternitatea satului românesc, ne propune o nouă poveste captivantă, de această dată despre păstori și despre minunile lor! Astfel, sosește la noi Constantin Bahrin, un moldovean cu atitudine, realizator de programe speciale la Radio Iași.

(w882) Cantaret m

Acesta ne încântă cu muzica sa și ne propune și un duet, alături de un român talentat care vine tocmai de la Cernăuți. Este vorba despre îndrăgitul Grigore Gherman, un tânăr carismatic care face parte din noua generație.

(w882) Doi cantar

Brândușa Covalciuc Ciobanu sosește de la Botoșani, cu o reverență făcută în fața părinților, prin cântecul său.

(w882) Brandusa C

Reprezentantă a zonei Bistrița, exuberanta Saveta Bogdan ne distrează cu voia sa bună și ne inspiră cu optimismul său. Ea a pregătit și un moment plin de veselie, alături de Paul Surugiu-Fuego.

(w882) Saveta Bog

Tot de pe valea Bistriței sosește la noi, cu melodiile sale, Maria Butilă. Aceasta este o luptătoare pentru promovarea folclorului. Artista ne va povesti despre cum poate fi dus acesta mai departe și îi va aduce un omagiu, alături de Fuego, minunatei Maria Butaciu.

(w882) Butila Mar

Din Ardeal, tocmai de la Gherla, vine îndrăgita Angela Rusu, cu piese autentice, cu povești și cu celebrul său șlagăr despre șogorițe!

(w882) Angela Rus

Paul Surugiu-Fuego a pregătit și el daruri muzicale, alături de trupa Supermarket și de baletul condus de Florin Mariș.

***

Ne găsiți și pe Facebook și Instagram!

Edițiile sunt disponibile pe TVR+.

Foto: Ana Maria Halalai

Producătorul emisiunii: Codruța Prunariu

***

Program de difuzare:

TVR 2: duminică, ora 15:00; vineri, ora 22:00

TVR Internațional: luni, ora 01:00; sâmbătă, orele 10:00 și 21:00

TVR MOLDOVA: sâmbătă, ora 21:00

17:00 Memorialul Durerii - o istorie care nu se învaţă la şcoală

*O istorie care nu se învată la scoală Redifuzare

*Caractere

Într-o lume deformată, mutilată moral de un regim politic criminal, au existat oameni care au reusit să-si păstreze demnitatea, refuzând orice formă de compromis. De cele mai multe ori această verticalitate morală a fost pedepsită cu ani grei de închisoare. Această serie reuneste figuri emblematice ale rezistentei anticomuniste românesti.

* Iuliu Hossu-A biruit Dreptatea

Tânărul episcop greco-catolic cu un rol determinant în Unirea de la 1 Decembrie a fost condamnat pentru credința sa. Numit cardinal „in pectore”, Iuliu Hossu a trăit până la sfârșitul zilelor sale în stare de arest. Simpla sa apariție între credincioși era văzută de regimul comunist ca un pericol.

Un film de Lucia Hossu Longin

Redactor: Doina Teodoru

Producător: Alexandru Munteanu

Un film de Lucia Hossu Longin

O coproducţie TVR-APTR

18:00 Ora de ştiri

(+ Sport )

Transmisiune directă

 
Acad. Maya Simionescu:

Invitata Danielei Zeca Buzura de sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 10:00, la "Mic Dejun cu un Campion", este acad. Maya Simionescu – biolog, ...

CLEJANI, la „Istorii de bun gust”: de la sârbul preabogat, care a făcut prima școală de meserii din Principatele Române, până la „Taraful Haiducilor”

Camelia Moise ne-a invitat joi, 18 aprilie, de la ora 21:00 la Clejani, în județul Giurgiu, într-o ediție cu istorii și umor, dar și amintiri ...

Natură și aventură: La pescuit din caiac pe lac de munte| VIDEO

Duminică, 14 aprilie, de la ora 10.30, Dan Păvăloiu v-a dat întâlnire la pescuit pe lac de munte.  

 

#tvr2