loader
Foto

Vedetele teatrului şi muzicii româneşti vin la „IERI-AZI-MÂINE”

O nouă săptămână plină de „amintiri pentru viitori” ne aşteaptă la TVR 2 şi TVR HD, de la ora 16:00. De luni până vineri, vă veţi întâlni cu personalităţi ca  Laura Lavric, Gheorghe Visu, Claudiu Istodor, Leonard Iozefini şi trupa Pact.

 

Corina Dănilă
IERI-AZI-MÂINE

Dacă este luni, e ziua dedicată muzicii populare. Începem săptămâna cu una dintre cele mai puternice şi aprige voci ale folclorului moldovenesc: Laura Lavric. Pasiunea cântăreţei pentru muzică a fost stârnită odată cu primele acorduri ale fanfarei care trecea prin satul Costişa, locul ei natal, din judeţul Suceava. După terminarea şcolii, în timp ce lucra la o fabrică din Rădăuţi, a participat la prima ei competiţie „Festivalul Naţional al Cooperativelor Meşteşugăreşti”, unde a câştigat primul premiu important din carieră. Treptat, pasiunea pentru muzică se transformă într-o „ocupaţie”, iar 1967 participa la cel mai mare festival naţional televizat: „Dialog la distanţă”. De atunci au trecut aproape 50 de ani, astfel că luni, 9 noiembrie, vom putea rememora câteva din cele mai frumoase momente din cariera artistei.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Actor al epocii de aur care s-a remarcat prin arta de a se reinventa cu fiecare rol jucat, Gheorghe Visu a fost invitatul de marţi, 10 noiembrie, în ziua dedicată teatrului. De-a lungul carierei sale, a jucat pe scenă sau în faţa camerei alături de actori ca Rebengiuc, Dinică sau Morgenstern, iar pe micul ecran s-a remarcat în ultimii ani prin rolul lui State Potcovaru din telenovela „Inimă de ţigan”. Care-s secretele şi de unde-şi ia inspiraţia maestrul, aţi aflat marţi, de la ora 16:00, pe TVR 2, TVR HD şi TVR+.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Miercuri, 11 noiembrie,  la IERI-AZI-MÂINE avem parte de o ediţie specială, dedicată muzicii rock. Îi vom avea invitaţi pe membrii trupei Pact. În urmă cu doi ani, legendarii Leo Iorga şi Adi Ordean au pornit acest nou proiect muzical,  pentru a readuce în peisajul muzical hiturile pop-rock ca „Toamna“, „Să te gândeşti la mine“, „Singur în noapte“ sau „Mă voi întoarce“.  De la ora 16:00 vom revedea câteva dintre cele mai bune bune momente ale muzicii rock româneşti şi vom afla cum se simte muzica pentru cei doi veterani.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În 30 de ani, a stârnit râsete, a uimit şi şocat zeci de mii de români. Leonard Iozefini este unul dintre cei mai cunoscuţi iluzionişti şi showman-i ai României. Fie că era în arena Circului de Stat, pe scenele de spectacol sau în platourile de emisiune, Iozefini realiza cele mai impresionante numere de iluzionism, iar joi, de la ora 16:00, l-am văzut în direct, la IERI-AZI-MÂINE. „Aveam un număr de iluzii cu patru asistente, nu putea fi nimic mai frumos decât după ce terminam acel număr. Sentimentele pe care le-am avut atunci le trăiesc şi astăzi. Toţi, chiar şi artiştii se ridică în picioare şi aplaudă. Este un sentiment la care ţi se zbârleşte părul, unic”, povestea el într-un interviu.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Încheiem săptămâna cu ziua dedicată divertismentului alături de actorul Claudiu Istodor. Descris ca un „actor cerebral ce se recomandă pentru partituri de înaltă rezonanță intelectuală, vocea timbrată baritonal servindu-l în varii compoziții de subtilitate și senzual farmec masculin inefabil'” (Teatrul mic), Claudiu şi-a început cariera la Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, iar din 1990, s-a mutat la Bucureşti. Vineri, de la ora 16:00, vă aşteptăm la o discuţie plină de umor şi pasiune despre teatru.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Emisiunea „IERI-AZI-MÂINE” poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicaţiile TVR+ pentru IOS și Android!

0:15 TOTUL NU VA FI BINE, România-Ucraina, 2020

Film*

Regia şi scenariul: Adrian Pîrvu, Helena Maksyom

Producători: Ada şi Alexandru Solomon

*Documentar. După încheierea unei relaţii îndelungate, un realizator de film pe jumătate nevăzător, născut în 1986, pleacă din România ca să caute oameni care ar fi putut fi afectaţi de dezastrul de la Cernobîl. În căutările sale, se îndrăgosteşte şi viaţa lui porneşte într-o direcţie neaşteptată. Mama regizorului, însărcinată cu Adrian, călătorise în Ucraina exact în aprilie 1986, iar el s-a născut cu probleme de sănătate. Acum, Adrian lucrează la un film despre generaţia lui, a celor ale căror vieţi au fost influenţate de accidentul nuclear de la Cernobîl.

Redactor: Gabriela Onea

1:45 Ora de ştiri (R)

(+ Sport )

(Reluare)
 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2