loader
Foto

Galerie foto

„Vacanţe... de 10!”, un serial de călătorii semnat de Marina Almăşan, la TVR 2

Sunteţi curioşi să aflaţi care sunt „Marile surprize ale micului Luxemburg” sau cum devii „Gulliver in ţara uriaşilor”, în oraşul în care trenul trece printr-un bloc de locuințe? Răspunsurile le-ați putut afla în 17 iulie, din emisiunea„Vacanţe... de 10!”, la TVR 2.

 

Marina Almășan

„Când, din goana mașinii, am văzut un tren care străpungea… un bloc de locuințe, am crezut că am halucinații! Nici nu ar fi fost de mirare să am vedenii, după ce un soare neiertător ne-a bătut pe toți drept în cap, zile în șir, menținând constant temperatura (de la umbră!) la 38 de grade Celsius!”, povesteşte Marina Almăşan despre experienţa inedită la întâlnirea cu Chongqing, cel mai mare oraș al Chinei și în topul orașelor lumii, cu peste 30 de milioane de locuitori.

(w882)

Pasiunea pentru călătorii a Marinei Almăşan este cunoscută şi cum vedeta ştie să îmbine utilul cu plăcutul, din fiecare ieșire a sa peste hotare a ales cele mai inedite amintiri şi le-a transformat, în stilul propriu, într-o serie TV - „Vacanţe... de 10!”, un jurnal de călătorie în serial, difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 15:00, la TVR 2, cu destinaţii uimitoare şi informaţii pe care cu siguranţă nu le veţi găsi în ghidurile turistice.

„Încremenirea la care ne-a condamnat pandemia se pregătește - sper! - să-și dea ultima suflare! Până să re-luăm cu asalt planeta, reîntorcându-ne la uitatele călătorii de vacanță, le propun telespectatorilor noștri un savuros Jurnal de călătorie , in mai multe episoade, care-i va plimba virtual, prin nebănuite colțuri de lume. Avantaje? Nu le trebuie test PCR, nu trebuie să scoată niciun leu din buzunar și , mai ales nu există riscul contaminării! …decât, eventual, cu buna dispoziție pe care o va degaja serialul „Vacanțe…de 10!”, transmis din această sâmbătă, pe spațiul dedicat notelor de 10 – de la ora 15:00, la TVR 2”, spune Marina Almăşan.

(w882)

Sunteţi curioşi să aflaţi care sunt „Marile surprize ale micului Luxemburg” sau cum devii „Gulliver in ţara uriaşilor”, în oraşul în care trenul trece printr-un bloc de locuințe? Răspunsurile le puteţi afla sâmbătă, 17 iulie, în noua emisiune a Marinei Almăşan, „Vacanţe... de 10!”, la TVR 2.

Nu întâmplător Luxemburg deschide proiectul „Vacanţe... de 10!”, şi asta pentru că aici Marina Almășan a avut parte de o experiență de neuitat: l-a cunoscut pe cel mai puternic om al planetei, luxemburghezul Georges Christen. De la el, realizatoarea nu a obţinut numai un interviu, în exclusivitate, pentru TVR (pe care-l veți putea urmări sâmbătă, în primul episod al serialului), ci și … un cui de oțel, îndoit cu palmele, chiar în fața ei.

(w882)

Dacă aţi ales ca destinaţie China, mergeţi în oraşul Chongqing. Printre numeroasele blocuri înalte și șosele pline ochi de mașini, municipalitatea a dat în folosință o frumoasă platformă „pentru privit”. Privit ce? Două linii ferate suspendate, pe care trenul-metrou vine cu viteză de sub munte, încetinește și… intră, pur și simplu, în pântecele unui bloc!

„Minunăția este unicat în China și acest punct, devenit obiectiv turistic, face parte din linia nr.1 de metrou din Chongqing (sunt 6, în total), construită în 2001. Evident, și blocul cu pricina a fost construit în același timp, pentru a se putea face „joncțiunea” celor două proiecte. Tot în măruntaiele blocului se află și stația de metrou LiZiBa, unde urcă și coboară călătorii care au avut/au treabă prin zonă”, a povestit Marina Almăşan.

22:00 Educatia la putere

Sezon Nou

* Emisiunea „Educatia la putere” revine în cel de-al doilea sezon cu editii în premieră, de luni până joi, la TVR 2 șsi online pe TVR+. De la ora 22.00 (fiecare editie putând fi urmărită în reluare a doua zi, cu începere de la ora 16:00), realizatoarea Monica Ghiurco șsi echipa ei vă invită să urmăriti analize șsi dezbateri având ca subiect educatia, în multiplele ei forme. Vor fi abordate cele mai importante probleme ale sistemului românesc de învătământ șsi, implicit, ale societătii, cu oameni dedicati scolii si educatiei, profesori, părinti si elevi. Din noul sezon, dezbaterile șsi interviurile din cadrul emisiunii „Educatia la putere” vor alcătui o platformă interactivă pentru toti cei implicati, direct sau indirect, în procesul de educatie: profesori, elevi, familie, societate civilă șsi autorităti.

Realizator si moderator: Monica Ghiurco

Producător: Aimée D'Albon

Regizor artistic: Vitalie Lupascu

Jurnalisti: Antoanela De Cecco si Monica Colceriu.

23:30 Hudson şi Rex (R)

Serial * Hudson şi Rex (Hudson & Rex-Canada, 2019-2023)

*Episodul 41

Regia: Felipe Rodriguez, Alison Reid

Cu: John Reardon, Mayko Nguyen, Kevin Hanchard, Justin Kelly

*Serial poliţist, aventuri. Detectivul Charlie Hudson se întoarce în oraşul său natal din Canada, St John's, unde îşi face un prieten de nădejde: câinele poliţist Rex, a cărui soartă era neclară după moartea fostei sale partenere, ucisă de un infractor periculos. De-a lungul investigaţiilor, Hudson se poate bizui pe sprijinul colegilor săi criminalişti şi pe Donovan, şeful departamentului de poliţie, dar niciun caz nu poate fi rezolvat fără inteligenţa şi "nasul" imbatabil ale simpaticului Rex.

Redactori: Corina Feleagă, Laura Bălan, Bogdan Stănescu, Anca Radu, Gabriela Onea

(Reluare)
 
Cum se câștigă trofeul SuperBlog după 11 ani de „antrenament”

„N-am reușit să obțin acest trofeu mai devreme pentru că mi-a luat ceva timp să învăț să fiu disciplinat”, declară Bogdan Dărădan, ...

Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România, în direct la TVR

TVR 2 transmite în direct de la Ateneul Român vineri, de la ora 18:30, Gala Premiilor Marii Loji Naționale din România. Festivitatea decernării ...

Dacă doriți să revedeți... soprana Eugenia Moldoveanu vine la

"Pentru mine, a cânta este tot ceea ce mă putea bucura şi împlini", spune soprana Eugenia Moldoveanu, invitata Danielei Zeca Buzura la "Mic ...

 

#tvr2