loader
Foto

Galerie foto

V-aţi întrebat vreodată cine au fost primii corespondenţi de război?

Răspunsul este în ediţia de duminică, 23 noiembrie, de la ora 12:30, la Jurnal de front, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVR+. Invitat în platoul emisiunii a fost Călin Hentea - publicist şi istoric al propagandei.

 

Daniela Zeca Buzura
Jurnal de front

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Călin Hentea
a fost ofiţer în cadrul MApN, specialist în operaţii psihologice în Statul Major General şi jurnalist militar de televiziune şi presă scrisă.

A făcut parte din mai multe misiuni NATO în Albania, Kosovo şi Afganistan. Este doctor Magna Cum Laude în ştiinţe militare, cu o teză despre propagandă şi operaţii informaţionale.

Călin Hentea a publicat numeroase volume despre propagandă, război mediatic şi istorie militară, atât în România, cât şi în Statele Unite, printre care: „Enciclopedia Propagandei Româneşti” (2012), „Balkan Propaganda Wars” (2006), „Memorii în bocanci”, apărut în 2013, conţine amintirile şi impresiile fostului ofiţer Călin Hentea, puse pe hârtie cu obiectivitate, dar şi cu sinceritatea pe care nu şi-o permitea în timpul cât activa în armată.

A fost reporter în televiziunea militară Pro Patria (1995-1999), apoi în presă şi în cinematografia militară.

Filme documentare: „Romania - NATO The Power of Destiny” (1997), „Romania on his Way to NATO” (2002).

Este colaborator permanent al revistelor Historia şi Ziarul de duminică.

***

Emisiunea Jurnal de front poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!


10:00 Teleshopping

10:30 Magazin Deutsche Welle

* Revoluţia tehnologică (REV-Magazin auto, Germania, 2024) PREMIERĂ

*Noile tehnologii revoluţionează maşinile, oraşele, modul nostru de viaţă. Programul-magazin detaliază paşii acestei revoluţii tehnologice.

Episodul: 98

Redactor: Vlad Ţurcan

 
Scriitorul Florin Toma: „Fericirea e un concept care mă ţine în viaţă”

Invitatul Danielei Zeca Buzura în emisiunea „Mic Dejun cu un Campion” de sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10:00, este Florin Toma – scriitor de ...

În emisiunea

La TVR2, 7 zile din 7, de la ora 18:50, iar sâmbătă şi duminică la 18:55, aflăm noutăţi despre climă, vreme şi planeta noastră alături de ...

Întrecere muzicală de Florii, la „Drag de România mea!”

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00, la TVR 2 și TVR Internațional, celebrăm Floriile într-o nouă confruntare spectaculoasă, una în care ...

 

#tvr2